Bij Sportstuif is er voor ieder kind veel avontuur te beleven! Het is dé perfecte plek om na school fijn buiten te spelen en te sporten.

Rachelle Scheepers Rachelle Scheepers
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Octopus tikkertje, kreeftenvoetbal en twee open dagen! Week 45-2023

Er is weer een nieuwe week aangebroken bij Sportstuif Venray SV. Het was weer een week vol met leuke activtiteiten en uitstapejs naar andere sportstuif locaties! Benieuwd naar waar wij overal geweest zijn? Lees dan snel verder!

Maandag 6 november
Er is weer een nieuwe week aangebroken bij Sporstruif Venray SV. Net als alle andere schoolweken staan wij op maandag weer paraat op de schoolpleinen om de kinderen te ontvangen en mee te nemen naar onze buitenschoolse sportieve opvang. Op maandag is het altijd tijd om even bij te kletsen over het weekend, dit doen we tijdens het fruit eten. Na het fruit eten zijn wij met zijn alle naar buiten gegaan voor de activiteit van vandaag. De activiteit die voor vandaag op de planning stond was Octopus tikkertje. De kinderen moesten heel erg goed opletten waar de tikkers zijn zodat ze niet getikt worden. Wordt je wel getikt? Dan houd je samen het lintje van de tikker vast, op deze manier vorm je dus tentakels. Als er vier kinderen aan één lintje vast zitten vormen er twee weer een nieuwe octopus. Het spel ging net zolang door totdat er één winaar over was. We speelden uiteindelijk meerdere rondes en sommige kinderen vonden het zelfs zo leuk dat ze er na de activiteit nog mee verder zijn gegaan!

  

Dinsdag 7 november
Weer een nieuwe dag bij Sportstuif. Alle kinderen waren weer opgehaald door de pedagogisch medewerkers en toen was het tijd voor iets lekkers. De kinderen kregen weer volle bakjes fruit op tafel en een goedgevulde beker met ranja. Toen alles lekker opgesmikkeld was zijn we met zijn alle naar het voetbalveld gelopen waar de activiteiten van vandaag klaar stonden. Vandaag gaan wij aan de slag met stoelendans en tiktak BOEM. Bij het wel bekende spel stoelendans dansen de kinderen om de stoelen heen terwijl de muziek afspeelt. Maar als de muziek stopt moet je zo snel mogelijk op een stoel gaan zitten. Na elke ronde verdwijnt er één stoel en op deze manier houden we één winnaar over. In het tweede vak speelden wij dus het spel Tik Tak Boem. Dit is een spel waarbij de kinderen samen moeten werken om de bal zo snel mogelijk rond te geven in de kring. Op het moment dat er BOEM wordt geroepen wordt de bal in de lucht gegooid en moet het kind dat in het midden staat proberen de bal te vangen! Na de activiteit hebben de kinderen nog lekker vrij gespeeld, er werd veel gevoetbald, tikkertje gespeeld en ook verschillende spelletjes kwamen voorbij.

  

Woensdag 8 november
In de ochtend vond alweer de vijfde peuterles plaats in de gymzaal bij basisschool Coninxhof. Er waren weer veel peuters aanwezig en er werd hard gesport. De les stond in het teken van rollen en dansen. De kinderen hebben weer goed geoefend en hard gedanst. Voor volgende lessen zijn er nog plekjes vrij, dus mocht je interesse hebben meld je vooral aan via samen bij sportstuif.nl! Na de peuterles hadden we een korte pauze en toen was het alweer tijd om de kinderen op te halen. Samen met Sportstuif MHCV hebben we de boterhammen opgegeten en lekker wat gedronken. De kinderen mochten nog even lekker vrij spelen, er werd gevoetbald, geknutseld en met de kralen gespeeld. Toen was het alweer tijd om de rest van de kinderen op te halen. Alle kinderen hebben lekker een stukje fruit gehad, gedronken en even de dag doorgesproken. Toen iedereen was bijgekletst zijn we de auto in gestapt en naar de opendag van Sportstuif Cuijk gegaan. Sportstuif Cuijk opent binnenkort haar deuren voor alle basisschool kinderen uit Cuijk en wij kwamen vandaag ook alvast een kijkje nemen. Toen we in Cuijk aankwamen stonden er al allerlei leuken dingen klaar, er stond een springkussen, XXL twister, XXL mikado en nog veeeeel meer! De middag vloog voorbij en na hier lekker gespeeld te hebben was het tijd om weer terug naar onze eigen Sportstuif te gaan en de dag af te sluiten met een lekker koekje.

 

Donderdag 9 november
Vandaag stond er weer iets superleuks op het programma. Nadat wij alle kinderen hebben opgehaald en naar onze sportieve buitenschoolse opvang hebben gebracht was het tijd om samen fruit te eten. Na het fruit eten hebben wij direct de jas aangedaan en zijn we naar buiten gegaan voor de activiteiten van vandaag. De activiteit werd vandaag gegeven door onze stagiaires Dennis en Joep, zij lopen tot het einde van het schooljaar bij ons stage. Op onze instagram en facebook stellen zij zich uitgebreider aan jullie voor. Joep en Dennis hadden wederom een superleuk spel bedacht, Kreeftenvoetbal! Bij kreeftenvoetbal loop je niet alleen op je voeten maar ook op je handen zoals je hier beneden op de foto kunt zien. Dit maakt het natuurlijk extra moeilijk en het zorgd ervoor dat de kinderen die op voetbal zitten het ook net een tikkeltje moeilijker hebben. Wat een leuk spel was dit!



Vrijdag 10 november
Het is alweer vrijdag, de laatste dag van de week is ingegaan. Vanaf twaalf uur werden de eerste kinderen opgehaald van de scholen. We begonnen zoals elke vrijdag met gezellig samen boterhammen eten. Al snel was het tijd om ook de andere kinderen op te halen. Met zijn allen hebben we vandaag bij Sportstuif Venray MHCV fruit gegeten. Tijdens het fruit eten werden alle leuke dingen van afgelopen week nogmaals doorgesproken en werden de plannen van het weekend uitgebreid aan elkaar verteld. Na het fruit eten trokken wij onze jassen en sprongen wij de auto in om naar de open dag van Sportstuif Tegelen te gaan. Ook hier openen binnenkort de deuren van een nieuwe Sportstuif BSO en vandaag mochten wij hier alvast een kijkje nemen. Er stond werderom weer vanalles klaar voor de kinderen. Springkussens, XXL spellen, bordspelletjes en vooral heel veel balonnen. De balonnen waren een groot succes en er werd lekker mee gespeeld. Wat was het een leuke week vol met nieuwe locaties en leuke activiteiten. Bedankt voor het lezen en tot volgende week!
  



Ons team

Marlou Bronsvoort
Marlou Bronsvoort Vestigingsmanager
Pim Scheepers
Pim Scheepers
Micky van Donzel
Micky van Donzel
Demi van Rooij
Demi van Rooij
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches