Wij zijn echt super tevreden over sportstuif Venray. Belangrijker nog, onze kinderen hebben het hier echt enorm naar hun zin. Ze gaan twee keer in de week naar sportstuif en kijken er altijd naar uit. De vele activiteiten die ze met de kinderen ondernemen en het sport en spel concept is naar onze mening uniek, leuk en iedere keer weer een feest voor de kinderen. De flexibiliteit mbt de ruiluren, de communicatie en iedere dag dat de kinderen aanwezig zijn de leuke foto’s via whatsapp om ouders te laten zien wat ze die dag gedaan hebben is echt top! In vergelijking met een andere BSO waar de kinderen gezeten hebben hebben wij ze nog nooit met zoveel enthousiasme naar de BSO zien gaan. Dikke aanrader dus!

Shirley Rosario Shirley Rosario
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Nerfbattle, James Bond en voetbal! Week 16-2023

De laatste week voor de start van de meivakantie is aangebroken en ook is het de week van de koningsspelen. Om alvast in de stemming te komen hebben wij deze week allerlei spelletjes gedaan die zo maar eens voor bij kunnen gaan komen tijdens de koningsspelen. Benieuwd naar wat we allemaal hebben gedaan? Lees dan snel deze blog!
 

Maandag 17 april
Na het ophalen van de kinderen en het gezamelijk fruit eten hebben wij onze jassen aan gedaan en zijn we naar buiten gegaan. De activiteit stond al helemaal klaar waardoor we ook snel konden beginnen. Het spel  van vandaag was ABC-tikkertje. De tikker benoemde het alfabet op in zijn/haar hoofd. Een ander kind mocht stop zeggen. De letter waarbij de tikker op dat moment was werd de letter die de kinderen moesten gebruiken om een woord mee te maken. Wist je een woord te bedenken? Dat ben je veilig, maar wist je niet op tijd een woord te bedenken met de desbetreffende letter.... dan moest je zo snel mogelijk naar de overkant rennen zonder getikt te worden. We speelde meerdere rondes waar ook de moeilijke letters voorbij kwamen. Zoals de W, X, Y. De hersenen moesten flink aan het werk, maar wat hadden we een lol. Daarna hebben we lekker buiten gespeeld in het zonnetje! 

 


Dinsdag 18 april
Ter voorbereiding van de woensdagmiddag activiteit van 19 april hebben wij vandaag al verschillende onderdelen getest. Één van deze onderdelen was een echte Nerfbattle. Alle kinderen kregen een eigen Nerfgun, peiltjes en natuurlijk een veiligheidsbril. Met deze uitrusting trokken wij ten strijden. Het was ieder voor zich. We gingen als echte soldaten te werk en er werd goed gemikt op elkaar. Iedereen had 3 levens. Ben je 3 keer geraakt? Dan had je een time-out van 1 minuut. Daarna kon je weer meedoen. Super gaaf!

 


Woensdag 19 april
Vandaag zijn we begonnen met het geven van Peutergym. Samen met Sportstuif Venray SV geven wij een aantal weken Peutergym op de velden van MHCV en SV. 

Vandaag was een speciale dag. Het was namelijk tijd voor onze eerste woensdagmiddag actviteit. Er waren maar liefst drie verschillende spellen die de kinderen af konden gaan. Spel één was een echt James Bond spel. Er waren een aantal kinderen die een parcours met verschillende opstakels en schuilplekken af legde. De andere kinderen stond al agenten om het parcours heen met een Nerfgun in hun hand. Aan James Bond de taak om het parcours af te leggen zonder geraakt te worden en aan de agenten de taak om James Bond te raken. Spel nummer twee stond in het thema van het mikken met de Nerfguns. Er lagen twee identieke estafette parcoursen klaar de in twee teams werden afgelegd. Aan het eind van ieder parcours lag een Nerfgun waarmee de kinderen door een hoepel moesten schieten. Het team wat als eerste drie keer door een hoepel had geschoten won de ronde! Het derde spel was kat en muis. Dit is voor de kinderen een erg bekend spel waarbij de tikkers de staarten van de lopers af moeten pakken. De tikker met de meeste afgepakte staarten wint.
Na alle drie de spellen gespeeld te hebben was het tijd voor de eind battle. Alle kinderen kregen een eigen Nerfgun, peiltjes en natuurlijk een veiligheidsbril. Met deze uitrusting trokken wij ten strijden. Het was ieder voor zich. We gingen als echte soldaten te werk en er werd goed gemikt op elkaar. Iedereen had 3 levens. Ben je 3 keer geraakt? Dan had je een time-out van 1 minuut, daarna kon je weer meedoen.
Tot slot was er ook nog voor iedereen iets lekkers als beloning van het harde werken!

 


Donderdag 20 april
Er waren voor vandaag weer twee leuke activiteiten klaargezet. Namelijk één vak met verschillende tikspellen en één vak waar ouderwets partijtje werd gevoetbal. In het vak van de tikspellen kwam van alles aan bod, Kat en muis tikkertje, knakworsten tikkertje, slinger tikkertje, wc tikkertje, nummer tikkertje. Door al die variatie kwam iedereen wel een tikspel tegen die hij of zij super leuk vindt en ging iedereen op in zijn/haar eigen belevingswereld. In het andere vak werd er tegelijkertijd gevoetbalt. Voetbal is en blijft een sport die super populair is bij de kinderen, daarom vonden wij het weer eens tijd om een partijtje te voetballen. De kinderen speelde supergoed samen en de mooiste teamgoals kwamen te voorschijn, ook kopballen en afstandschoten vlogen je om de oren. Wat een succes!

 


Vrijdag 21 april
Om half drie waren vandaag de scholen uit, we hebben alle kinderen opgehaald en samen met Sportstuif Venray MHCV fruit gegeten. Na het fruit eten was het tijd voor de activiteit. Om in het thema van de koningsspelen te blijven speelden we vandaag Koning Willem Alexander en Koningin Maxima tikkertje. Alle kinderen gingen tegen het hek staan met hun ogen gesloten naar het hek. Als je één keer werd getikt was je Koning Willem Alexander, dan mocht je alle kinderen gaan tikken. Werd je twee keer getikt dan was je Koningin Maxima, dan was de bevrijder en mocht je alle getikte kinderen weer vrij maken. Alle kinderen wilden natuurlijk graag een keer de Koning of de Koningin zijn, dus dit hebben we dan ook verschillende potjes gespeeld steeds met nieuwe tikkers en bevrijders. Na de activiteit heeft iedereen nog genoten van het zonnetje buiten en lekker op het veld gespeeld. Wat een fijn begin van de meivakantie! Wij wensen iedereen een hele fijne vakantie! 

 



Ons team

Marlou Bronsvoort
Marlou Bronsvoort Vestigingsmanager
Pim Scheepers
Pim Scheepers
Micky van Donzel
Micky van Donzel
Demi van Rooij
Demi van Rooij
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches