Super leuke opvang! De kinderen krijgen fruit en zijn dagelijks in beweging. Daarnaast een heel leuk team die de ontwikkeling van de kids stimuleren.

Milou van den Dikkenberg Milou van den Dikkenberg
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Natuurbingo, tikkertje en platteland boerderij! Week 25-2023

Een week vol tropische temperaturen en af en toe een bui! Ben je benieuwd naar hoe wij de verkoeling hebben opgezocht? Lees dan snel deze blog!

Maandag 19 juni
Net als de afgelopen twee weken was het weer lekker warm weer. Met die felle zon is het af en toe ook fijn om eens de schaduw op te zoeken. Vandaag stond er daarom een natuurbingo in het bos op het programma. Nadat we alle kinderen van school opgehaald hadden hebben we gezamelijk eerst fruit gegeten waarna het dus tijd was om naar het bos bij vlakwater te gaan. Eenmaal aangekomen in het bos werden de kinderen in twee groepen verdeeld. Ieder kind kreeg een eigen bingo kaart met allemaal verschillende dingen er op die ze moesten gaan zoeken. Er stond vanalles op de kaart zoals een vlinder, mieren, verschillende soorten planten en niet te missen een mega boomstronk. Na dertig minuten fanatiek gezocht te hebben was er ook nog even tijd om in de speeltuin te spellen. Ondanks de hitte hebben wij toch lekker kunnen spelen vandaag!

 


Dinsdag 20 juni
Ook vandaag stonden er weer twee super toffe activiteiten klaar voor de kinderen. We speelden een tikspel waarbij iedereen ineens de tikker kan worden genaamd nummertikkertje. Ieder kind kreeg voordat het spel van start ging een nummer. Dit nummer moesten ze allemaal supergoed onthouden want als jou nummer geroepen werd dan werd jij ineens de tikker. Als eerste begon nummer één met tikken. Terwijl hij of zij druk bezig was met tikken werd er nummer zeven geroepen. Nummer één is dan geen tikker meer en nummer zeven neemt het over. Een gevarieerd spel waarbij iedereen aan de beurt kwam. Nadat alle kinderen aan de beurt waren geweest was het tijd voor het tweede spel: makers en de krakers in teamverband. Er werden vier teams gemaakt, ieder team had een eigen kleur waar ze begonnen. Op het start teken renden de kinderen zo snel mogelijk naar de volgende kleur een draaide daar alle pionnetjes om, als daar alle pionnetjes weer omgedraait waren moesten ze weer verder rennen naar de volgende kleur. Als je groepje alle vier de kleuren één keer omgedraait heeft dan moest je gaan zitten. Het groepje wat als eer zat had gewonnen!

 
 

Woensdag 21 juni
Vandaag had Basisschool de Hommel een studiedag. Dat betekent dat er vandaag vanaf 07:30 uur kinderen welkom zijn. In de ochtend zijn we naar Speeltuin Vlakwater geweest. Hier konden de kinderen allerlei verschillende klimtoestellen beklimmen, schommelen op de schommels, glijden van de glijbanen en zelfs van een kabelbaan af. Ook ligt er een crossbaan naast de speeltuin waar de kinderen ook nog ren wedstrijden tegen elkaar hebben gedaan. Wat hadden we een lol! De tijd ging snel voorbij, dus we gingen de andere kinderen van de scholen ophalen. Nadat iedereen was opgehaald was het tijd om weer op uitstapje te gaan. We gingen deze middag namelijk spelen bij Speelboerderij 't Platteland. Een hele leuke kinderboerderij met verschillende dieren en speelmogelijkheden. Vandaag stond er ook een grote buikschuifbaan met aan het einde een 'modder'poel. Wat een feest! We hebben genoten deze middag, wat een heerlijke dag! 


 

Donderdag 22 juni
Na al dat mooie weer was het te verwachten, het regende vandaag de gehele dag. Ondanks alle regen zijn wij tussen de regenbuien door  alsnog even naar buiten geweest. We speelden het spel knakworsten-tikkertje. Als de tikker jou tikte moest je met twee armen in de lucht op schouderhoogte gaan staan. Andere kinderen konden je bevrijden door je armen weer naar beneden te duwen. Als de eerste arm naar beneden wordt geduwd roep je KNAK! en als de tweede arm naar beneden wordt geduwd roep je WORST!. Na een aantal rondes gespeeld te hebben was het toch tijd om weer even te gaan schuilen. Binnen werd er fanatiek genkutseld, geraced met de auto's en sommige kinderen kozen er voor om toch lekker in de regen een potje te gaan voetballen. Ondanks het mindere weer hebben wij toch een super leuke dag gehad!

 
 

Vrijdag 23 juni
We zijn de dag begonnen met het samen eten van de boterhammetjes met Sportstuif Venray MHCV. Toen de buikjes vol zaten hebben we nog even gespeeld en daarna hebben we de andere kinderen opgehaald. Sportsuitf Horst kwam vandaag ook gezellig spelen. We hebben wat fruit gegeten en toen samen de laatste dag van de week afgesloten met het tik spelletje schippers en rovers. Bij dit spelletje stonden er twee tikkers in het midden, de rest van de kinderen moesten de materialen, bijvoorbeeld pionnen, hoepels en touwen naar de overkant brengen. Werd je getikt dan mocht je de spullen in de rode hoepel leggen. Was het gelukt zonder dat je getikt werd dan mocht je de spullen in de groene hoepel leggen! Verder hebben de kinderen nog lekker buiten in het zonnetje gespeeld en zijn er binnen nog armbandjes gemaakt.

 



Ons team

Marlou Bronsvoort
Marlou Bronsvoort Vestigingsmanager
Pim Scheepers
Pim Scheepers
Micky van Donzel
Micky van Donzel
Demi van Rooij
Demi van Rooij
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches