Zeer leuke buitenschoolse opvang waar kinderen de ruimte krijgen om lekker te kunnen spelen

Niels Denteneer Niels Denteneer
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Monkey Town, Hemelrijk en Halloween! Week 42-2023

De herfstvakantie is weer aangebroken en net als in alle andere vakanties staan er weer allemaal te gekke uitstapjes en activiteiten op het programma. Benieuwd naar wat wij deze vakantie allemaal gedaan hebben? Lees dan snel verder!

Maandag 16 oktober
De herfstvakantie is van start en tijdens vakantie dagen is onze sportieve buitenschoolse opvang geopend van 7:30 tot 18:30. Alle kinderen kunnen tussen deze tijden terecht en krijgen voldoende aanbod om de dag zonder verveling door te komen. We organiseren vaak uitstapjes, bedenken te gekke activiteiten die met het thema van die tijd te maken hebben en ook aan knustelmogelijkheden onbreekt er niks. Zo ook vandaag, vandaag stond er direct een uitstapje op de planning. Zodra alle kinderen er waren hebben gezamelijk fruit gegeten en de lunchpakketjes gesmeerd. Vervolgens was het tijd om nog even snel naar de wc te gaan, onze jas aan te trekken en vervolgens in de auto te stappen. We zijn met zijn alle een dagje gaan spelen bij Monkey Town in Venlo, dit is een mega binnenspeelparadijs waar er voor de kinderen van alles te beleven valt. Je kunt er klimmen, glijden, bouwen, voetballen en er is zelfs een ninja parours met een schuimbak. De kinderen hebben hier de hele dag lekker kunnen spelen en kregen nog een lekker koekje bij terugkomst. Wat en leuke dag!

  

Dinsdag 17 oktober
Het feest houdt niet op! Ook vandaag staat er weer een mega leuk uitstapje op het programma, en dit keer is het een hele bijzondere...... Wij gaan naar Hemelrijk! Hemelrijk is een speelpark gelegen in Volkel waar het aanbod gigantisch is. Zowel op warme dagen als op koude dagen is er genoeg te beleven. Zo zijn er waterglijbanen, binnenspeeltuinen, klimrekken buiten en binnen, een achtbaan, een ballenfabriek en nog veeeeeel meer. Super leuk, maar voordat we konden vertrekken moesten er eerst nog wat dingetjes geregeld worden. Net als maandag moesten er eerst nog lunchpakketjes gemaakt worden en kregen al onze kinderen een blauw Sportstuif shirt aan. Op deze manier kunnen wij onze kinderen altijd goed terug vinden en in de gate houden op grotere locaties. Toen het eenmaal tijd was om te vertrekken zat de sfeer er al in de auto goed in. Er werd lekker meegezongen met alle muziek die de kinderen zelf mochten uitkiezen. Eenmaal aangekomen bij Hemelrijk konden we eindelijk gaan spelen en wat hadden we een Lol. Na flink gespeeld te hebben was het tijd voor de lunchpauze. De kinderen konderen lekker genieten van de lumchpakketjes die ze van te voren zelf gemaakt hadden. Na het eten konden de kinderen nog even lekker verder spelen totdat het tijd was om weer terug naar Sportstuif te gaan. Op de terugweg was het in iedergeval een stuk stiller dan op de heenweg, maar dat snappen wij wel naar zo'n leuke actieve dag.

  

Woensdag 18 oktober
Nu het weer echt herfst begint te worden gebeurt het steeds vaker dat het ietwat minder mooi weer wordt, zo ook vanochtend. Het regende de gehele ochtend en het veld was kleddernat. We zaten eens te denken.... wat kunnen we eens gaan doen waarbij we geen natte voeten krijgen? ....... Naar Boegafun! Boegafun is een binnenspeeltuin in Venray waar de kinderen lekker kunnen klimmen, glijden, voetballen en er is zelfs een donkerdoolhof. Hier hebben wij de gehele ochtend lekker kunnen spelen, maar in de middag moesten we toch echt weer terug naar Sportstuif. Het was in de middag namelijk tijd voor onze eerste woensdagmiddagactiviteit van de tweede reeks! De WMA stondt helemaal in het teken van Halloween en alle kinderen die deden mochten ook verkleed naar onze BSO komen. Er stonden allerlei griezelige spelletjes klaar voor alle kinderen. Zo werd je veranderd in een mummie, gingen we op bezoek bij frankensteinslaboratorium, prikte we de wrat op de heks, dronken we heksensoep en sloten we af met een spelletje waarbij je snoepjes kon bemachtigen. Ook de kinderen van Sportstuif Venray MHCV deden mee met onze spelletjes. Wat was dit een succes!

  

Donderdag 19 oktober
Het is alweer donderdag! Deze ochtend stond er een superleuke knutselactiviteit op het programma. We gingen aan de slag met het maken van onze eigen Halloween slinger. De kinderen mochten zelf allerlei verschillende dingen tekenen, inkleuren en uitknippen die te maken hadden met Halloween. Nadat ze dit uitgeknipt hadden mochten ze deze vastplakken aan een draad en hiermee een slinger maken. Er kwam vanalles voorbij zoals pompoenen, heksen, weerwolven, spoken en nog veeeel meer. Na de lunch stonden er net als gisteren weer Halloween spellen op het programma. De spullen die waren overgebleven van gisteren hebben wij vandaag ook weer kunnen gebruiken. De kinderen vonden het fantastisch om bezig te zijn in het thema Halloween. Na het spelen van de spellen konden de kinderen lekker vrij gaan spelen. Binnen werd er nog verder geknutseld en buiten gingen er een hele boel kinderen aan de slag met het maken van een hut tegen de regen.

  

Vrijdag 20 oktober
Op de regenachtige vrijdag van de herfstvakantie kwamen de kinderen weer naar Sportstuif en hebben ze lekker binnen met de strijkkralen gewerkt en gespeeld met de lego. We waren vandaag op bezoek bij Sportstuif Venray MHCV, zo konden de kinderen lekker met elkaar spelen en hadden we een grote groep. Na het fruit eten en het ranja drinken zijn we met z’n alle naar Boegafun geweest in Venray. Zo konden de kinderen zich toch goed vermaken terwijl het buiten de hele dag regende. Her hebben we lekker de boterhammen gegeten en hebben we de hele middag geklommen in het klimtoestel, gesprongen op de trampolines, huisjes gebouwd met de blokken en erg veel plezier gehad. rond 16.00 uur waren we weer terug bij de Sportstuif MHCV en werden de kinderen ook weer langzamerhand opgehaald om naar huis te gaan. Wij vonden het een super leuke vakantie vol met geslaagde activiteiten, hopelijk jullie ook! Tot volgende week!

 
 



Ons team

Marlou Bronsvoort
Marlou Bronsvoort Vestigingsmanager
Pim Scheepers
Pim Scheepers
Micky van Donzel
Micky van Donzel
Demi van Rooij
Demi van Rooij
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches