We hebben gekozen voor Sportstuif vanwege het sportieve concept. Kinderen kunnen lekker hun gang gaan onder hele leuke begeleiding van het team. Toppers!

Ruben Goossens Ruben Goossens
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Mijnenveger, Boegafun en tien tellen in de rimboe! week 2-2023

Weer een nieuwe week vol leuke activiteiten en uitstapjes! Benieuwd naar wat wij deze week allemaal gedaan hebben? Lees dan deze blog!
 

Maandag 9 januari
Net als iedere andere door de weekse dag stonden wij weer paraat op de schoolpleinen om de kinderen op te halen. Als wij alle kinderen verzameld hebben stappen wij in onze mooi opvallende blauwe auto's en gaan we richting Sportstuif. Eenmaal bij Sportstuif aankomen was het tijd om lekker fruit te gaan eten. Dat is smullen naar zo'n lange dag school. Na het fruit eten was het tijd voor de activiteiten van vandaag. De activiteiten van vandaag waren: Mijnenveger en steen, papier, schaar wedstrijd. Bij mijnenveger heb je één kind die op dat moment het spelleider. Hij/Zij bepaald in welke hoepels een bom ligt en in welke hoepels er geen bom liggen. Dit wordt aangekruist op een blaadje. Aan de kinderen de taak om het veilige pad te raden door om de beurt in een hoepel te springen. Ligt er geen bom in de hoepel waar je staat dan is er niks aan de hand, maar als er wel een bom ligt dan roept de spelleider BOEM! en dan moet je eerst een rondje rennen voordat je weer mee mag doen. Bij steen, papier, schaar wedstrijd beginnen er aan beide kanten van een hoepelslinger een team. De twee teams springen via de hoepels naar elkaar toe. In de hoepel waar ze elkaar tegen komen spelen de teams steen, papier, schaar. De winnaar vervolgd zijn route en de verliezer sluit achteraan. Het doel is om bij de hoepel van de tegenstander te komen zonder een keer te verliezen.
Het was een groot succes!




Dinsdag 10 januari
Ook vandaag gingen wij samen met alle kinderen met super veel enthousiasme naar buiten. Aan het begin was het nog lekker droog en konden wij lekker vrij buitenspelen. Toen wij gingen beginnen met de activiteit begon het ineens plots super hard te regen. Wat een pech! Uiteindelijk hebben wij een aantal keer steen, papier, schaar wedstrijd gedaan en zijn we vervolgens naar binnen gegaan. Binnen konden de kinderen lekker tekenen, mooie creaties maken met strijkkralen, bouwen met de lego, spelletjes spelen en er werd zelfs nog even lekker gedanst. Ondanks het wat mindere weer hebben wij er met zijn alle iets super leuks van gemaakt!


 

Woensdag 11 januari
Op woensdag zijn een aantal scholen al wat eerder uit. Daarom zijn wij op woensdag vaak al eerder op de schoolpleinen te vinden. Nadat wij de kinderen hadden opgehaald en naar onze sportieve buitenschoolse opvang hebben gebracht was het tijd om gezellig samen met de kinderen te lunchen. Na de lunch hebben de kinderen nog even vrij kunnen buitenspelen. Daarna hebben wij met zijn alle onze jas aangedaan, want wij gingen op bezoek bij Sportstuif Venray MHCV. Onderweg naar Sportstuif Venray MHCV werd er ook nog even in de grote plassen gespatterd met de regenlaarzen aan! Samen met de kinderen van Sportstuif Venray MHCV hebben wij in de middag gespeeld en de activiteit gedaan. De activiteit van vandaag was iets super leuks, iets wat wij nog nooit hadden gedaan. Namelijk..... Midgetgolf!!! Binnen waren vier verschillende holes gemaakt die de kinderen in groepjes af konden gaan. Met het doel om natuurlijk zo min mogelijk slagen er over te doen voordat de bal in de hole ligt. De kinderen vonden het superleuk en we gaan dit zeker nog wel eens vaker doen!
Eenmaal terug op onze locatie was het nog tijd om een verjaardag te vieren. Bij Sportstuif vieren wij ook altijd de verjaardagen van onze kinderen. Want hoe leuk is het om ook nog een feestje te bouwen bij Sportstuif?! Er worden liedjes gezongen, als de jarige job/jet wil trakteren mag dat ook en de jarige mag ook nog eens iets leuks uitkiezen uit de verjaardagsbak.
Wat een leuke dag was dit!!!

 
 

Donderdag 12 januari
Na het ophalen van de kinderen en het klaarmaken van het fruit was het direct tijd om aan tafel te gaan. We moesten namelijk een beetje opschieten vandaag. Er stond namelijk nog iets heel leuks op het programma. Wij gingen vanmiddag namelijk spelen bij Boegafun! Hier konden de kinderen zich lekker uitleven. Er werd geklommen, gesprongen, gegleden, gevoetbald, tikkertje gespeeld en nog veel meer leuke dingen gedaan. Na twee uurtjes gespeeld te hebben bij Boegafun was het weer tijd om terug te gaan naar onze sportieve buitenschoolse opvang. Eenmaal terug konden de kinderen nog even lekker spelen. De een ging tekenen, de ander iets maken met de strijkkralen en ook werden er nog veel spelletjes gespeeld.


 

Vrijdag 13 januari
Ook vandaag waren wij weer met onze kinderen te vinden bij Sportstuif Venray MHCV. Op woensdag en vrijdag voegen wij namelijk vaak samen met de andere sportstuif locatie in Venray. Zo kunnen we samen nog toffere activiteiten organiseren en kunnen de kinderen ook nog leuk met elkaar spelen. Vandaag stond er wederom een super leuk en bekend spel op het programma. Alle kinderen waren super enthousiast toen ze hoorde dat we tien tellen in de rimboe gingen spelen. Bij de kinderen is dit een populair spel om te spelen dus we konden ook meteen van start. Er werd super goed verstopt en de zoekers hadden het lastig. Uiteindelijk wisten de zoekers heel veel kinderen te vinden en werden er veel nieuwe verstopplekken ontdekt. Een super leuke afsluiter van deze week!



Ons team

Marlou Bronsvoort
Marlou Bronsvoort Vestigingsmanager
Pim Scheepers
Pim Scheepers
Micky van Donzel
Micky van Donzel
Demi van Rooij
Demi van Rooij
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches