We hebben gekozen voor Sportstuif vanwege het sportieve concept. Kinderen kunnen lekker hun gang gaan onder hele leuke begeleiding van het team. Toppers!

Ruben Goossens Ruben Goossens
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Mastermind, Speeltuin en de buikschuifbaan! Week 36-2023

Er is weer een nieuwe week aangebroken bij Sportstuif Venray SV. Deze week zat weer bom vol leuke activiteiten. Benieuwd naar wat wij deze week allemaal gedaan hebben? Lees dan snel verder!


Maandag 4 september
Het is weer maandag! Na allemaal weer opgeladen te zijn in het weekend stonden wij weer te popelen om de kinderen van school op te halen. We hebben vandaag super veel geluk met het prachtige weer. Het zonnetje scheen de hele dag. Na het ophalen van alle kinderen was het tijd om fruit te eten. Tijdens het fruit eten spreken wij vaak het weekend door met de kinderen en kletsen wij eventjes bij. Als we eenmaal het fruit en onze beker ranja op hebben gaan we naar buiten voor de activiteit. De activiteit van vandaag is het spel MasterMind. Bij het spel MasterMind is het de bedoeling om de juiste code te kraken, dit doe je door de pionnetjes in de juiste vollegorde te zetten. Het is een goede manier om te kijken of de hersenen van de kinderen alweer scherp zijn na de eerste twee weken school.

Dinsdag 5 september
De dinsdag is alweer aangebroken en net als gisteren is het weer ontzettend mooi weer. Met zo'n mooi weer gaan wij natuurlijk allemaal graag naar buiten. Er stonden vandaag maar liefst twee activiteiten op het programma. Activiteit één was Groene spelen. De groene spelen zijn een sport vorm waarbij samenwerking het middel punt is. We begonnen gezamenlijk hand in hand in een grote kring. In de kring hingen ook drie hoepels tussen de handen van de kinderen. Het doel van het spel is om alle hoepels één keer de kring rond te laten gaan zonder elkaar handen los te laten. De kinderen moesten dus heel erg goed samenwerken om dit voor elkaar te krijgen. Het ging zelfs zo goed dat we er uiteindelijk meer hoepels van gemaakt hebben. Uiteindelijk waren het maar liefst 8 hoepels! Na zo goed samengewerkt te hebben was het tijd voor wat verkoeling en verkoelend deden we zeker met het volgende spel. Het tweede spel van vandaag was oberrace. Hierbij moeten kinderen met een dienblad vol met bekers water en parcours afleggen om vervolgens het overgebleven water in een emmer te doen. Na een aantal rondes mochten de kinderen ook nog even vrij spelen met al het water.

Woensdag 6 september
Het is alweer woensdag! Op woensdag hebben veel scholen in Venray een kortere dag, dat geeft ons ook meer tijd om leuke dingen te gaan doen met de kinderen. Nadat wij vandaag de kinderen uit school hebben opgehaald hebben wij gezamenlijk boterhammen gegeten. Na het eten van de boterhammen hadden de kinderen nog even tijd om vrij te spelen. Toen was het alweer tijd om ook de laatste kinderen uit school op te halen. Vanuit het ophalen van de laatste kinderen zijn wij samen met Sportstuif Venray MHCV naar de speeltuin bij Landal de Vers geweest. Hier konden de kinderen de hele middag lekker spelen op al het klimmateriaal. Er waren zelfs verschillende dingen te doen met water. Zo hadden wij ondanks het warme weer een lekker verkoelende middag!
 

Donderdag 7 september
We zijn alweer aangekomen op de donderdag en zijn alweer over de helft van de week. Net als alle andere dagen deze week was het ontzettend warm. Gelukkig zijn al onze prachtige blauwe auto's voorzien van lekkere airco. Op deze manier komen de kinderen toch nog lekker koel aan op onze sportieve buitenschoolse opvang. Na gezellig samen fruit gegeten te hebben was het tijd voor de activiteit van vandaag. Wij zaten eens te denken.... wat is nou leuk om te doen met zo'n ontzettend warm weer? Buikschuiven over de buikschuifbaan natuurlijk! De kinderen waren super enthousiast toen ze te horen kregen dat we gingen buikschuiven en stonden ook allemaal te popelen om te helpen zodat wij snel konden gaan beginnen. Binnen vijf minuten lag alles klaar en gleden de eerste kinderen al over de buikschuif baan heen. Wat hadden wij vandaag een (water)pret!
 

Vrijdag 8 september
De laatste dag van de week is alweer aangebroken. Nadat de kinderen waren opgehaald hebben ze weer samen met Sportstuif Venray MHCV de boterhammen opgegeten. Ze hebben daarna nog even lekker gespeeld en toen was het tijd om de rest van de kinderen op te halen. We hebben samen wat gedronken en fruit gegeten en toen was het tijd voor de activiteit. Het was vandaag weer een warme dag dus dat betekent iets met water. De kinderen wilde graag allemaal onder de sproeiers, zo gezegd zo gedaan! Na een aantal rondjes onder de sproeiers waren de kinderen heerlijk afgekoeld en was het tijd om op te drogen. De kinderen hebben lekker vrij gespeeld, in het zonnetje en in de schaduw. De dag werd feestelijk afgesloten met want het was weer tijd voor een verjaardag. De kinderen hebben goed meegezongen en krijgen zoals altijd iets lekkers van de jarige. Tijd voor weekend!
 



Ons team

Marlou Bronsvoort
Marlou Bronsvoort Vestigingsmanager
Pim Scheepers
Pim Scheepers
Micky van Donzel
Micky van Donzel
Demi van Rooij
Demi van Rooij
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches