We hebben gekozen voor Sportstuif vanwege het sportieve concept. Kinderen kunnen lekker hun gang gaan onder hele leuke begeleiding van het team. Toppers!

Ruben Goossens Ruben Goossens
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Materialen estafette, staartje trek en verstoppertje in het donker! Week 6-2024

Bij Sportstuif hebben we een jaarplanning vol met sport- en spelactiviteiten, passend bij de leeftijd en de interesses van de kinderen. Iedere dag bieden we diverse spellen aan voor onze bewegelijke kinderen. Ben je benieuwd naar onze sportieve buitenschoolse opvang? Bekijk hieronder de activiteiten van week 6!

Maandag 5 februari
Er is weer een nieuwe week aangebroken bij Sporstruif Venray SV. Net als alle andere schoolweken staan wij op maandag weer paraat op de schoolpleinen om de kinderen te ontvangen en mee te nemen naar onze buitenschoolse sportieve opvang. Op maandag is het altijd tijd om even bij te kletsen over het weekend, dit doen we tijdens het fruit eten. Na het fruit eten zijn wij met zijn alle naar buiten gegaan voor de activiteiten van vandaag. De activiteiten die vandaag op de planning stonden waren politie en boef tikkertje en materialen estafette. "Het spel politie en boef tikkertje gaat als volgt... Er zijn twee politie agenten(tikkers), zij proberen alle boeven(lopers) te tikken. Als je wordt getikt door de politie agenten moet je in de gevangenis(hoepel) gaan staan, als een nog ontsnapte boef naar jou cel toe rent en met een bal met jou overgooid ben je als boef weer ontsnapt. Zo kunnen de boeven het de politie erg moeilijk maken". Nadat wij het inmiddels lekker warm hebben gekregen van al dat rennen was het tijd voor het tweede spel van vandaag, materialen estafette. "Materialen estafette is een spel waarbij samenwerken hoog in het vaandel staat. Door samen een brug over de zogenaamde lava te maken moeten de kinderen proberen de overkant te bereiken". De kinderen waren hier supergoed in!

   

Dinsdag 6 februari
Weer een nieuwe dag bij Sportstuif. Alle kinderen waren weer opgehaald door de pedagogisch medewerkers en toen was het tijd voor iets lekkers. De kinderen kregen weer volle bakjes fruit op tafel en een goedgevulde beker met ranja. Toen alles lekker opgesmikkeld was zijn we met zijn alle naar het voetbalveld gelopen waar de activiteit van vandaag klaar stond. Vandaag stond wederom een van de favoriete spellen van de kinderen op het programma... Staartje trek. Na een korte uitleg om het geheugen weer even op te frissen gingen we van start. Er werd enthousiast mee gedaan en hier en daar werden de eerste staartjes al afgepakt. "Het is namelijk de bedoeling dat de kinderen bij elkaar de staart moeten afpakken. Het lijkt een beetje op kat en muis alleen is nu iedereen een kat die een staart kan afpakken. Is je staart afgepakt? Dan mag je een nieuwe komen halen". Wat een lekker actief spel om de dag energiek mee af te sluiten.

 

Woensdag 7 februari
Samen met Sportstuif MHCV hebben we de boterhammen opgegeten en lekker wat gedronken. De kinderen mochten nog even lekker vrij spelen, er werd gevoetbald, geknutseld en met de kralen gespeeld. Toen was het alweer tijd om de rest van de kinderen op te halen. Alle kinderen hebben lekker een stukje fruit gehad, gedronken en even de dag doorgesproken. Toen was het tijd voor de activiteit van vandaag!" Het was weer eens tijd om onze Sportstuif carnavalsmemory uit de kast te halen en deze over het gehele terrein van Sportstuif Venray MHCV te verspreiden. Vervolgens aan de kinderen de taak om alle verstopte kaartjes op te sporen en terug te brengen naar het beginpunt. De kaartjes lagen werkelijk waar overal verstopt. Bij de geparkeerde Sportstuif auto's, op het hockeyveld, rondom de kantine, in de struikjes". De kinderen moesten dus goed speuren om alle kaartjes te vinden. In het totaal waren het er maar liefts 24!

  

Donderdag 8 februari
Vandaag stond er weer iets superleuks op het programma. Nadat wij alle kinderen hebben opgehaald en naar onze sportieve buitenschoolse opvang hebben gebracht was het tijd om samen fruit te eten. Na het fruit eten hebben wij direct de jas aangedaan en zijn we naar buiten gegaan voor de activiteiten van vandaag. De activiteit werd vandaag gegeven door onze stagiaires Marit, Dennis en Joep, zij lopen tot het einde van het schooljaar bij ons stage. Op onze instagram en facebook stellen zij zich uitgebreider aan jullie voor. Marit, Joep en Dennis hadden wederom twee superleuke spellen bedacht. Bij Joep en Deniis gingen de kinderen aan de slag met verstoppertje in het donker en bij Marit was het tijd voor een ouderwets potje Werwolven! De kinderen vonden het verstoppen door het gehele gebouw fantastisch, het is natuurlijk ook niet iets wat wij weekelijks doen met de kinderen. Ze konden zich dus even lekker uitleven en verstoppen op plekken waar ze normaal gezien nooit komen. Een groot feest dus! Ook het weerwolven spel is altijd een succes, hierbij kunnen de kinderen eventjes lekker tot rust komen. Na de activiteiten kregen de kinderen nog eventjes de tijd om lekker te spelen. Sommige kinderen kozen er voor om nog even te voetballen terwijl andere binnen de rust opzochten met een spelletje!

    

Vrijdag 9 februari
Het is alweer vrijdag, de laatste dag van de week is ingegaan. Vanaf twaalf uur werden de eerste kinderen opgehaald van de scholen. We begonnen zoals elke vrijdag met gezellig samen boterhammen eten. Al snel was het tijd om ook de andere kinderen op te halen. Met zijn allen hebben we vandaag bij Sportstuif Venray MHCV fruit gegeten. Tijdens het fruit eten werden alle leuke dingen van afgelopen week nogmaals doorgesproken en werden de plannen van het weekend uitgebreid aan elkaar verteld. Na het fruit eten gingen we aan de slag met de activiteit van vandaag. Ballonnentrappertje! "Alle kinderen kregen een ballon om zijn/haar been geknoopt. Het doel van het spel was om jou eigen ballon zo lang mogelijk heel te houden terwijl jij zelf alle ballon van de andere kinderen moet zien kapot te krijgen. Het was dus belangrijk dat er goed werd opgelet". Wat een leuk spel om deze week voor de carnavals vakantie mee af te sluiten.

Fijne vakantie!

 



Ons team

Marlou Bronsvoort
Marlou Bronsvoort Vestigingsmanager
Pim Scheepers
Pim Scheepers
Micky van Donzel
Micky van Donzel
Demi van Rooij
Demi van Rooij
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches