Een super leuke BSO, waarbij de aandacht ligt op sport en spel activiteiten voor basisschoolkinderen in gemeente Venray! Enthousiast team met aandacht voor het kind!

Judy Verbaarschot Judy Verbaarschot
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Lummelen, Vlakwater en verstoppertje! Week 14-2023

Sportstuif is meer dan een BSO! Wij organiseren ook allerlei leuke activiteiten in Venray die voor alle basisschool kinderen toegankelijk zijn. Zo staat er op 14 april een kinderdisco op het programma en op 19 april een Nerfbattle. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel deze blog!

Maandag 3 april
Er is weer een nieuwe week aangebroken bij Sporstuif Venray SV. Vandaag stonden wij zoals iedere andere werkdag weer op alle schoolpleinen om de kinderen op te halen. Eenmaal bij onze BSO aangekomen zijn wij gezamelijk fruit gaan eten. Na het fruit eten trokken wij allemaal onze jas aan om de activiteiten van vandaag te gaan doen. We begonnen met een ouderwets potje lummelen. Één kind mocht een getal noemen en die hoeveelheid moest overgegooid worden zonder dat de bal onderschept werd door de lummel. Na fanatiek lummeltje gespeeld te hebben speelde we nog kort fopbal. Hierbij werd het reactie vermogen van de kinderen op de proef gesteld. Na de activiteiten mochten de kinderen vrij gaan spelen. Er werd vooral veel buitengespeeld aangezien het zonnetje lekker aan het schijnen was.


 

Dinsdag 4 april
Bij Sportstuif doen ook regelmatig leuke uitstapjes, net zoals vandaag! Het zonnetje scheen, de lucht was blauw en wij waren te vinden bij speeltuin Vlakwater. Hier konden de kinderen allerlei verschillende klimtoestellen beklimmen, schommelen op de schommels, glijden van de glijbanen en zelfs van een kabelbaan af. Ook ligt er een crossbaan naast de speeltuin waar de kinderen ook nog ren wedstrijden tegen elkaar hebben gedaan. Wat hadden we een lol!

  
 

Woensdag 5 april
De woensdag is alweer aangebroken en dat betekent dat we de kinderen vroeg van school mogen ophalen. We hebben samen boterhammen gegeten en nog even vrij gespeeld. Vandaag was het namelijk tijd voor de woensdagmiddagactiviteit bij Sportstuif MHCV. Hiervoor konden kinderen uit Venray zich opgeven om mee te doen met de escaperoom. Deze stond in het teken van de spionnenschool escaperoom, de kinderen moest door middel van samenwerken allemaal raadsel oplossen om uiteindelijk de bom te kunnen ontmantelen! 💣 Na afloop hadden alle kinderen een heerlijk ijsje verdiend, wat een bofkonten! 

Op woensdagmiddag 19 april van 15:00 tot 16:30 staat de volgende woensdagmiddagactiviteit op het programma. Dit maal bij onze eigen locatie! Er staat een super coole nerfbattle op het programma waar alle basisschool kinderen uit Venray aan mogen deelnemen. Inschrijven kan via www.samenbijsportstuif.nl/Venray-sv. Let op! Er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar!

  


Donderdag 6 april
Helaas was het vandaag erg regenachtig weer. Daarom hebben wij de activiteiten van vandaag naar binnen verplaatst. De groep werd vandaag in twee groepen verdeeld op basis van leeftijd. De jongere kinderen deden acrogym samen met pedagogisch medewerker Pim en de bovenbouw speelden weerwolven van wakkerdam samen met pedagogisch medewerker Micky. Bij de acrogym werden allerlei kunstjes geoefend die de kinderen samen gingen uitvoeren. Er kwam vanalles aan bod, handstanden, menselijke piramides en nog veel meer verschillende acrobatische trucs.
Het spel weerwolven van wakkerdam is een spel waarbij er allemaal verschillende rollen zijn verdeeld onder de kinderen, maar de kinderen weten van elkaar niet wie welke rol heeft. Hierdoor wordt het een heel spannend spel waarbij verschillende mysteries moeten worden opgelost! Ondanks het regenachtige weer hebben wij ons super vermaakt!

 

 

Vrijdag 7 april
De laatste dag van de week is weer aangebroken, en wat is nou een leuke manier om de week af te sluiten? Deze ochtend had basisschool De Bongerd had deze ochtend studiedag. We zijn gezellig gaan spelen bij Moncky town Venlo. Hier is heel veel te beleven. Zoals klimrekken, een ballenbak, een ninja parcours en trampolines. Wat hebben we een leuke en actieve ochtend gehad! In de middag was het tijd voor verstoppertje! Er was één zoeker en alle andere kinderen waren de verstoppers. Er mocht buiten verstopt worden, maar ook binnen. Extra veel verstopplekken dus! De zoeker had zijn speurneus op want hij vond de ene na de andere. Natuurlijk was het ook aan ons de beurt om de kinderen te zoeken en wat zaten ze goed verstop! Toen we iedereen gevonden hadden was het tijd voor een lekker koekje om de week mee af te sluiten.

Wist je dat? Wij volgende week vrijdag 14 april een Kinderdisco organiseren! Dit is op onze eigen locatie gelegen aan sportlaan 6 in Venray. Alle basisschool kinderen uit gemeente Venray zijn uitgenodigt om deel te nemen. Het begint om 19:00 en we sluiten af om 20:30! Ook vriendjes en vriendinnetjes zijn van harte welkom! Kom jij ook!?

  
 



Ons team

Marlou Bronsvoort
Marlou Bronsvoort Vestigingsmanager
Pim Scheepers
Pim Scheepers
Micky van Donzel
Micky van Donzel
Demi van Rooij
Demi van Rooij
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches