Wij zijn echt super tevreden over sportstuif Venray. Belangrijker nog, onze kinderen hebben het hier echt enorm naar hun zin. Ze gaan twee keer in de week naar sportstuif en kijken er altijd naar uit. De vele activiteiten die ze met de kinderen ondernemen en het sport en spel concept is naar onze mening uniek, leuk en iedere keer weer een feest voor de kinderen. De flexibiliteit mbt de ruiluren, de communicatie en iedere dag dat de kinderen aanwezig zijn de leuke foto’s via whatsapp om ouders te laten zien wat ze die dag gedaan hebben is echt top! In vergelijking met een andere BSO waar de kinderen gezeten hebben hebben wij ze nog nooit met zoveel enthousiasme naar de BSO zien gaan. Dikke aanrader dus!

Shirley Rosario Shirley Rosario
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Levend mastermind, stopdans en cornhole! Week 10-2024

Hallo lieve kinderen en ouders in Venray! Elke week volgt op onze nieuwspagina op deze website een leuke terugblik over de activiteiten van de afgelopen week. In week 9 van maandag 26 februari tot en met vrijdag 1 maart speelden we de volgende activiteiten: Boeren en hazen, Trefbal, Stopdans, Levend mastermind, TV-tikkertje, Cornhole, doolhoftikkertje en naar de speeltuin. Lees je mee?

Maandag 4 maart
De week begon met veel enthousiasme terwijl pedagogisch medewerkers de kinderen ophaalden van verschillende scholen. Bij Sportstuif begon de middag met een gezond bordje fruit en een glaasje ranja. Pedagogisch medewerker Pim begon deze week met het spel konijnen en boeren. Konijnen en boeren werkt als volgt, Er zijn twee teams. Team boeren en team konijnen, de konijnen proberen de wortels van de boeren te stelen. De boeren proberen de konijnen te tikken maar, dit mag alleen als de konijnen een wortel vast hebben. Tikt een boer een konijn zonder dat hij/zij een wortel vast heeft? Dan is de boer zelf af. Uiteindelijk is het doel om zo veel mogelijk wortels te verzamelen of iedereen af te krijgen.Het tweede spel van vandaag werd gegeven door twee van onze kinderen. Dwaine en Kaya hadden vandaag het spel trefbal voor de kinderen in petto. Ze mochten het spel zelf klaarzetten en de uitleg aan de kinderen geven. De kinderen luisterde supergoed en na het verdelen van de teams konden we van start. Er werd fanatiek gespeeld en de ballen vlogen aan alle kanten ons om de oren. Na deze super leuke activiteit was het tijd om nog even vrij te spelen. Er werd geknutseld, gevoetbald en getennist.

   

Dinsdag 5 maart
Weer een nieuwe dag bij Sportstuif. Alle kinderen waren weer opgehaald door de pedagogisch medewerkers en toen was het tijd voor iets lekkers. De kinderen kregen weer volle bakjes fruit op tafel en een goedgevulde beker met ranja. Toen alles lekker opgesmikkeld was zijn we met zijn alle naar buiten gegaan. De activiteiten van vandaag werden gespeeld op de stoep aangezien het de hele dag enorm hard heeft geregend. Bij Micky gingen de kinderen aan de slag met het welkbekende spel stopdans! Na een korte uitleg konden ze snel aan de slag. Vooral het nummer Europapa is erg in trek op dit moment. Spel twee werd gegeven door Demi. Hier speelden wij Levend mastermind. In twee teams moesten de kinderen proberen de juiste kleurcodes te kraken. Wat was af en toe even goed nadenken maar uiteindelijk wisten alle teams de codes te kraken. Wat een plezier!

   

Woensdag 6 maart
het alweer tijd om de kinderen op te halen. Samen met Sportstuif MHCV hebben we de boterhammen opgegeten en lekker wat gedronken. De kinderen mochten nog even lekker vrij spelen, er werd gevoetbald, geknutseld en met de kralen gespeeld. Toen was het alweer tijd om de rest van de kinderen op te halen. Alle kinderen hebben lekker een stukje fruit gehad, gedronken en even de dag doorgesproken. Toen iedereen klaar was zijn we naar buiten gegaan voor de activiteit. Vandaag speelden wij TV-Tikkertje
Bij TV-tikkertje zijn er twee tikkers die iedereen proberen af te tikken. Als je bent getikt ga je langs de kant staan en daar is de regel drie is te veel. Als een tikker achter je aan zit kun je snel met je armen wijd gaan staan en een tv programma noemen. Lukt dit voordat de tikker jou tikt? Dan is er niks aan de hand en mag je nog gewoon verder rennen.
Na de activiteit was er nog voldoende tijd om nog vrij te spelen. Veel kinderen kozen er voor om lekker buiten te blijven waar en nog fanatiek gevoetbald werd.
  

Donderdag 7 maart
Vandaag stond er weer iets superleuks op het programma. Nadat wij alle kinderen hebben opgehaald en naar onze sportieve buitenschoolse opvang hebben gebracht was het tijd om samen fruit te eten. Na het fruit eten hebben wij direct de jas aangedaan en zijn we naar buiten gegaan voor de activiteiten van vandaag. De activiteit werd vandaag gegeven door onze stagiaires Marit, Dennis en Joep, zij lopen tot het einde van het schooljaar bij ons stage. Op onze instagram en facebook stellen zij zich uitgebreider aan jullie voor. Joep en Dennis hadden wederom twee superleuke spellen bedacht, Cornhole en DoolhoftikkertjeDit zijn twee spellen die altijd goed in de smaakt vallen bij de kinderen. Bij beide activiteiten wordt er ook weer iets heel anders van de kinderen verwacht. Bij Doolhoftikkertje moet je vooral veel rennen terwijl je bij Cornhole juist geconcentreed aan de slag moet met het mikken. Op deze manier werken we aan de ontwikkeling van de motorische eigenschappen op een speelse manier. Na de activiteit gingen wij met zijn alle naar binnen om een verjaardag te vieren. We zongen zo mooi als wij konderen en sloten de dag af met een lekker koekje.

   

Vrijdag 8 maart
Het is alweer vrijdag, de laatste dag van de week is ingegaan. Vanaf twaalf uur werden de eerste kinderen opgehaald van de scholen. We begonnen zoals elke vrijdag met gezellig samen boterhammen eten. Al snel was het tijd om ook de andere kinderen op te halen, toen iedereen bij Sportstuif was, zijn we naar Sportstuif Venray Mhcv gegaan om daar gezellig de hele middag te spelen, maar eerst was het tijd voor fruit. Tijdens het fruit eten werden alle leuke dingen van afgelopen week nogmaals doorgesproken en werden de plannen van het weekend uitgebreid aan elkaar verteld. Na het fruit eten trokken we onze jas aan en gingen we naar de speeltuin, hier hebben we lekker gespeeld, zijn we van de glijbaan afgegaan, hebben we geschommeld, hebben we gevoetbald en was het super gezellig! Rond 17.00 uur zijn we weer teruggegaan naar onze eigen Sportstuif en mochten de kinderen nog vrij spelen en kreeg iedereen nog een koekje en zo was de allerlaatste dag van de schoolweek alweer voorbij. Fijn weekend en tot volgende week!

    



Ons team

Marlou Bronsvoort
Marlou Bronsvoort Vestigingsmanager
Pim Scheepers
Pim Scheepers
Micky van Donzel
Micky van Donzel
Demi van Rooij
Demi van Rooij
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches