Sportstuif is net weer even een andere BSO. Het uitgangspunt ligt bij sport en spel...en laat dat nou net heel goed bij onze kinderen passen. De kinderen gaan er iedere maandag met veel plezier naar toe en hebben nog lang niet alle spelletjes en sporten be/geoefend. Daarnaast worden er leuke uitjes georganiseerd. Verder is de communicatie via whats app heel fijn en krijgen we iedere week weer leuke foto's van de kids waarop te zien is dat ze genieten!

Claire van Wees-Baltussen Claire van Wees-Baltussen
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Kwartet, speeltuinen en levend stratego! Week 26-2023

Een nieuwe week bij Sportstuif Venray SV met allerlei verschillende te gekke activiteiten en uitstapjes. Deze week zijn we maar liefst twee keer op pad geweest! Benieuwd naar waar wij overal geweest zijn? Lees dan snel verder.

 

Maandag 26 juni
Net als iedere andere schoolweek stonden wij vandaag weer op de schoolpleinen paraat om de kinderen op te halen. Wij halen de kinderen op met onze felle lichtblauwe auto's. Heb jij ze wel eens zien rijden? Na het ophalen van kinderen was er even tijd om gezellig bij te kletsen tijdens het dagelijkse fruit moment. Tijdens het fruit eten spreken we gezellig het weekend door en wordt er vol enthousiasme verteld over de schooldag. Als we eenmaal het fruit op hebben is het tijd om naar buiten te gaan en te beginnen met de activiteit. Vandaag stonden er twee verschillende activiteiten op het programma, namelijk... WC-tikkertje en kwartet. WC-tikkertje is voor de kinderen een bekend spel, dit spel wordt ook vaak in de gymlessen met veel plezier gespeeld. Aan de tikkers de taak om iedereen te tikken en aan de lopers de taak om niet getikt te worden. Super simpel maar wel heel erg leuk! Daarna was het tijd om de kinderen in vier teams te verdelen. Ieder team had één hoepel met de zelfde voorwerpen er in. Het doel was om bij de andere teams één van de voorwerpen weg te stelen en op deze manier kwartet te krijgen. Wat een lol hebben wij vandaag gehad!

   


Dinsdag 27 juni
De tweede dag van deze zonninge week is weer aangebroken en nadat wij de kinderen opgehaald hebben van school en het fruit van vandaag weer achter de kiezen hebben was het tijd om weer eens op uitstapje te gaan. Met het mooie weer van vandaag is er niks leuker dan een speeltuin. Niet zo maar een speeltuin maar de Eekhoorn speeltuin in Veltum. Hier valt vanalles te beleven. Klimmen, voetballen, basketballen, glijden, een zandbak om in te spelen en onmisbaar met dit prachtige weer... WATER! Er staat een pomp waarmee de kinderen zelf water naar boven kunnen pompen, vervolgens legt het water een parcours af en eindigt het in de zandbak. Lekker verkoelend met dit warme weer.


   

 

Woensdag 28 juni
Vandaag begon de dag zoals gewoonlijk met kinderen ophalen en daarna samen onze boterhammen opeten. Vandaag hebben wij gezamelijk met Sportstuif Venray MHCV onze boterhammen gegeten aangezien het vandaag een bijzondere dag is. Sporstuif Venray MHCV is namelijk een soort van jarig, ze bestaan deze week officieel 2 jaar! Dat is natuurlijk een reden om groots uit te pakken met allerlei superleuke activiteiten. Er waren mega springkussens met glijbanen, XL-games waarme gespeeld kon worden zoals twister en mikado en niet te vergeten allerlei nieuw gekocht spel materiaal. Hier mochten wij de hele middag samen met de andere kinderen gebruik van maken. We sloten de dag af met een verjaardag van een van onze kinderen. Alle kinderen kregen ook nog een lekkere traktatie. Super leuk!

   

 

Donderdag 29 juni
De kinderen zijn weer opgehaald van school, het fruit is gesneden, de ranja staat koud en iedereen heeft er weer super veel zin in! Het is vandaag al weer donderdag en het weekend staat alweer om de hoek. Ook vandaag stonden er weer toffe activiteiten op het programma. Het eerste spel van vandaag is het kleuren ren spel. De spel leider roept een kleur. De kinderen rennen dan zo snel mogelijk naar de juiste lijn, maar let goed op. Soms probeert de spelleider je te foppen door een andere kant op te wijzen. Een leuke manier om het reactie vermogen en de snelheid van de kinderen eens op de proef te stellen. Het tweede spel van vandaag is stand in de mand, hierbij gooit één kind de bal in de lucht en roept een naam van een ander kind. Degene waarvan de naam wordt geroepen rent zo snel mogelijk naar de bal toe. Op het moment dat hij/zij de bal vast heeft wordt er STOP geroepen. Iedereen stopt met rennen en sprijt de benen. Als het kind met de bal de bal door iemands benen kan rollen krijgt hij/zij een punt. Wie uiteindelijk de meeste punten heeft die wint!

  

Vrijdag 30 juni
De laatste dag van de week is alweer aangebroken. De eerste kinderen werden van school gehaald en samen hebben we de boterhammen opgegeten. De kinderen hebben nog even gespeeld en hierna was het alweer tijd om de andere kinderen op te halen. Nadat iedereen was opgehaald was het tijd voor wat fruit en ranja, even lekker bijkletsen met elkaar. Daarna hebben we de auto's gepakt en zijn we naar het bos gereden. In het bos speelden we in twee teams levend stratego tegen elkaar. Beide vlaggen waren goed verstopt maar toch lukte het team groen om de blauwe vlag te vinden! Na 2 potjes zijn we weer terugwaarts richting de BSO gegaan. Ze kregen nog een koekje en toen was de dag alweer voorbij! Een leuke afsluiter van een heerlijke week bij Sportstuif!

 

 



Ons team

Marlou Bronsvoort
Marlou Bronsvoort Vestigingsmanager
Pim Scheepers
Pim Scheepers
Micky van Donzel
Micky van Donzel
Demi van Rooij
Demi van Rooij
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches