Bij Sportstuif is er voor ieder kind veel avontuur te beleven! Het is dé perfecte plek om na school fijn buiten te spelen en te sporten.

Rachelle Scheepers Rachelle Scheepers
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Krantenmeppertje, museumwachtertje en bowlen! Week 46-2023

Er is weer een nieuwe week aangebroken bij Sportstuif Venray SV. Het was weer een week vol met leuke activtiteiten en uitstapejs naar andere sportstuif locaties! Benieuwd naar waar wij overal geweest zijn? Lees dan snel verder!

 

Maandag 13 november
Er is weer een nieuwe week aangebroken bij Sporstruif Venray SV. Net als alle andere schoolweken staan wij op maandag weer paraat op de schoolpleinen om de kinderen te ontvangen en mee te nemen naar onze buitenschoolse sportieve opvang. Op maandag is het altijd tijd om even bij te kletsen over het weekend, dit doen we tijdens het fruit eten. Na het fruit eten trekken wij normaliter allemaal onze jas aan en gaan wij met zijn alle naar buiten voor de activiteit, maar helaas was het vandaag enorm slecht weer. Als het zo hard regent of stormt bedenken wij altijd een leuke activiteit voor binnnen zodat alle kinderen toch lekker in beweging kunnen zijn. De binnen activiteiten die voor vandaag op de planning stonden waren Kranten meppertje en moordenaardje. Bij het spel krantenmeppertje staat er één kind in het midden van de kring. Er wordt een naam geroepen! Aan het persoon in het midden van de kring de taak om diegene te tikken op zijn been voordat diegene een andere naam kan zeggen. Lukt het om diegene te tikken dan moet hij/zij in het midden. Als diegene wie getikt moet worden een andere naam noemt dan moet die persoon getikt worden, het is dus de kunst om goed op te letten en niet getikt te worden. Nadat iedereen in het midden heeft gestaan gingen we door naar het spel moordenaardje. Bij het spel moordenaardje heb je een detective die heel eventjes op de gang moet wachten terwijl de moordenaar gekozen wordt. De moordenaar heeft als taak iedereen te doden doormiddel van een knipoog. De detective moet er vervolgens achter zien te komen wie de moordenaar is. Ondanks het slechte weer hebben wij toch een hele leuke middag gehad.

  

Dinsdag 14 november
Weer een nieuwe dag bij Sportstuif. Alle kinderen waren weer opgehaald door de pedagogisch medewerkers en toen was het tijd voor iets lekkers. De kinderen kregen weer volle bakjes fruit op tafel en een goedgevulde beker met ranja. Net als gisteren was het weer ontzettend slecht, gelukkig stondt er vandaag weer een leuke binnen activiteit op de planning. Vandaag gaan wij aan de slag met het spel museumpje. Bij museumpje veranderen alle kinderen in standbeelden terwijl er twee bewakers door de ruimte lopen. De standbeelden proberen telkens stiekem van houding te veranderen terwijl de bewakers niet hun kant op keken. Als de bewakers je betrapten tijdens het bewegen was je af en werd je een mede bewaker. Het was dus de kunst om zo lang mogelijk niet ontdekt te worden.
Na de activiteit hebben de kinderen nog lekker vrij gespeeld en was het gelukkig als ietwat beter weer, er werd veel gevoetbald, tikkertje gespeeld en ook verschillende spelletjes kwamen voorbij.

  

Woensdag 15 november
In de ochtend vond alweer de zesde peuterles plaats in de gymzaal bij basisschool Coninxhof. Er waren weer veel peuters aanwezig en er werd hard gesport. De les stond in het teken van rollen van verhoogvlak en diepspringen. De kinderen hebben weer goed geoefend en hard gedanst. Voor volgende lessen zijn er nog plekjes vrij, dus mocht je interesse hebben meld je vooral aan via samen bij sportstuif.nl! Na de peuterles hadden we een korte pauze en toen was het alweer tijd om de kinderen op te halen. Samen met Sportstuif MHCV hebben we de boterhammen opgegeten en lekker wat gedronken. De kinderen mochten nog even lekker vrij spelen, er werd gevoetbald, geknutseld en met de kralen gespeeld. Toen was het alweer tijd om de rest van de kinderen op te halen. Alle kinderen hebben lekker een stukje fruit gehad, gedronken en even de dag doorgesproken. Toen iedereen was bijgekletst zijn we de auto in gestapt en naar de bowlingbaan in Venray gegaan. Hier gingen wij eens even testen of ons richtingsgevoel nog een beetje in orde was. De kinderen werden verdeeld over twee banen en mochten om de beurt proberen zoveel mogelijk kegels om te gooien. De kinderen waar hier super goed in en er werden zelfs wat spares en strikes gegooid. Wat hebben wij een leuke active middag gehad!

  

Donderdag 16 november
In de ochtend hadden wij een studiedag van basisschool de Klimboom! Op studiedagen zijn wij geopend van 7:30 tot 18:30 en kunnen alle kinderen van desbetreffende scholen bij ons terecht. Studiedgen zijn voor ons ideale gelegenheden om iets leuks te gaan doen met de kinderen. We zijn deze ochtend naar ballorig in Venlo geweest. Hier hebben alle kinderen lekker kunnen klimmen en klaurteren voordat het weer tijd was om alle andere kinderen op te halen van school.
Vandaag stond er weer iets superleuks op het programma. Nadat wij alle kinderen hebben opgehaald en naar onze sportieve buitenschoolse opvang hebben gebracht was het tijd om samen fruit te eten. Na het fruit eten hebben wij direct de jas aangedaan en zijn we naar buiten gegaan voor de activiteiten van vandaag. De activiteit werd vandaag gegeven door onze stagiaires Dennis en Joep, zij lopen tot het einde van het schooljaar bij ons stage. Op onze instagram en facebook stellen zij zich uitgebreider aan jullie voor. Joep en Dennis hadden wederom een superleuk spel bedacht, Kat en muis tikkertje! Kat en muis tikkertje is bij alle kinderen een wel bekend spel, op school wordt het vaak gespeeld en ook bij ons op de bso is het een van de favoriete spellen van de kinderen. Bij kat en muis tikkertje moeten de katten proberen de staarten van de muizen af te pakken. Als een kat de staart te pakken heeft hangt hij/zij deze om. De muis haalt een nieuwe staart en we spelen net zolang door todat er geen reserve staarten meer overzijn. Na verschillende potjes gespeeld te hebben keken we welke kat er de meeste staarten heeft weten te bemachtigen en werd de winnaar dus bekend. Wat een leuk spel was dit!
  

Vrijdag 17 november
Het is alweer vrijdag, de laatste dag van de week is ingegaan. Vanaf twaalf uur werden de eerste kinderen opgehaald van de scholen. We begonnen zoals elke vrijdag met gezellig samen boterhammen eten. Al snel was het tijd om ook de andere kinderen op te halen. Met zijn allen hebben we vandaag bij Sportstuif Venray MHCV fruit gegeten. Tijdens het fruit eten werden alle leuke dingen van afgelopen week nogmaals doorgesproken en werden de plannen van het weekend uitgebreid aan elkaar verteld. Na het fruit eten trokken wij onze jassen en verzamelden wij bij het hek voor de activiteiten van vandaag. Vandaag stonden er niet zomaar activiteiten op het programma neeee...... het zijn activiteiten in het thema van Sinterklaas! Als eerste gingen wij aan de slag met stoomboottikkertje. Als je werd getikt ging je in de stoomboot staan, als er drie kinderen in de stoomboot stonden was hij vol. Komt er dan een vierde bij? Dan mag de eerste weer uit te stoomboot vertrekken. Het tweede spel was pieten estafette, de kinderen moesten proberen om zo snel mogelijk van sportmateriaal en piet te maken. Voordat je het onderdeel van de piet mocht neerleggen moest je eerst nog een heel parcours afleggen.
Wat was het een leuke week vol met nieuwe locaties en leuke activiteiten. Bedankt voor het lezen en tot volgende week!

 



Ons team

Marlou Bronsvoort
Marlou Bronsvoort Vestigingsmanager
Pim Scheepers
Pim Scheepers
Micky van Donzel
Micky van Donzel
Demi van Rooij
Demi van Rooij
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches