Een erg leuke sportieve BSO waar veel aandacht wordt besteed aan sport en bewegen met kinderen. Goed om te zien dat Sportstuif zich ook in Limburg heeft gevestigd!

Davey Davey
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Koningsbingo, Boegafun en slijm! Week 17-2023

De meivakantie is in volle gang en de eerste week zit er inmiddels op. Benieuwd naar wat wij in de eerste vakantie week hebben gedaan? Lees dan snel verder!

Maandag 24 april
Joepie! De eerste dag van de meivakantie is aangebroken en wat hebben wij er zin in! In vakanties is onze sportieve buitenschoolse opvang geopend van 7:30 to 18:30, alle kinderen zijn dan van harte welkom en we maken er samen een super leuke dag van! Vanochtend begonnen wij de dag met vrij spelen. Na het eerste fruit moment om 10:00 uur was het tijd voor de eerste activiteit van vandaag. We speelde vanochtend het spel ratten en raven. De kinderen worden verdeeld over twee teams, de ratten en de raven. Er werd een spannend verhaal voorgelezen waar de kinderen heel goed naar moesten luisteren. Als er in het verhaal het woord ratten voor kwam dan moesten de ratten wegrennen en de raven hen proberen te tikken. Kwam het woord raven aan bod dan moesten de raven wegrennen en de ratten hen tikken. Opperste consentratie was suuuuuuuper belangrijk dus! Na de activiteit was er weer even een moment om vrij te spelen waarna het tijd was voor de lunch. In de vakantie verzorgen wij de lunch en hebben de kinderen vanalles lekkers om uit te kiezen! Ook na de lunch was er tijd om nog even vrij te spelen voordat we van start gingen met de tweede activiteit. De tweede activiteit vandaag was hoepel-pong. Bij hoepel-pong heb je twee teams met ieder vijf hoepels. Het doel is om als eerste team alle hoepels van de tegenstander geraakt te hebben. Wat een plezier!

 
 

Dinsdag 25 april
Langzaam maar zeker komt koningsdag steeds dichterbij. Het is namelijk aanstaande donderdag al. Daarom stond de activiteit vandaag in het thema van koningsdag! In de ochtend kregen de kinderen weer de tijd om even lekker vrij te spelen. Er werd veel geknutseld, gevoetbald, gebouwd met de lego en nog veel meer andere leuke dingen gedaan. Nadat we gezamelijk fruit hebben gegeten was het tijd om even met zijn alle buiten te spelen. Veel kinderen wilden lekker voetballen, maar ook werd er fanatiek tikkertje gespeeld. Na lang buiten gespeeld te hebben was het weer tijd voor de lunch. Na de lunch stond de activiteit van vandaag op het programma. Een koningsbingo! Over onze gehele sportstuiflocatie lagen allemaal verschillende kaartjes verstopt in het thema van koningsdag. Ieder kind had een eigen bingokaart met verschillende plaatjes er op. Aan de kinderen de taak om zo snel mogelijk alle plaatjes van de bingokaart te vinden. Er werd superfanatiek gezocht en af en toe werd er ook nog geholpen. Uiteindelijk had iedereen de bingokaart compleet!

 


Woensdag 27 april
In de vakanties voegen wij ook vaak samen met andere Sportstuiflocaties. Vandaag gingen we daarom gezellig op bezoek bij Sportstuif Venray MHCV. Hier mochten wij vandaag mee doen met hun super toffe activiteiten. De ochtend activiteti van vandaag was rupsbal. Er vormen dan een aantal kinderen een rups. De rups staat midden in een vak. Om het vak heen staan een aantal kinderen die telkens proberen om de staart van de rups af te gooien. Als de staart of te wel het achterste kindje werd geraakt dan kromp de rups. We speelde net zolang totdat de hele rups verdwenen was. Na de activiteit was het tijd voor de lunch. Na de lunch konden de kinderen die het graag wilden aan de slag met het maken van loombandjes. Loombandjes heb je in superveel verschillende kleuren. Hierdoor kon iedereen lekker zijn/haar creativiteit zijn gang laten gaan. Toen was het tijd voor het tweede fruit moment van de dag. Nadat we het fruit ophadden was het tijd om onze spullen te pakken. We gaan namelijk op uitstapje! In de middag waren wij te vinden bij Boegafun. Boegafun is een binnenspeeltuin gelegen in Venray waar alle kinderen met super veel plezier komen. Je kunt er klimmen, bouwen, glijden, springen en er is zelfs een donker doolhof. Het was een super leuke dag!

 


Donderdag 28 april
In verband met Koningsdag waren wij vandaag gesloten. Hopelijk hebben jullie allemaal een leuke dag gehad!


 

Vrijdag 29 april
Vandaag begonnen we de ochtend met vrij spelen. De kinderen haalden alle spellen uit de kast en er werd veel buitengespeeld. Toen alle kinderen er waren hebben we de spullen gepakt en zijn we naar Sportstuif Venray MHCV gegaan. Hier konden we meteen aansluiten bij het eerste fruit moment om tien uur. Na het fruit eten was het ook meteen tijd voor de eerste activiteit. We speelde het Safari spel. Er lagen vier vakken op het veld en de kinderen werden verdeeld over drie diersoorten. De olifanten, de giraffen en de cheetah's. Iedere dier ging in zijn/haar eigen vak staan. Er bleef dus één vak leeg. Als de naam van een diersoort werd genoemt moest dit dier naar het lege vak rennen. Onderweg konden ze getikt worden door de tikkers. Wat een lol! Daarna was het tijd voor de lunch. Toen iedereen de boterhammen op had was het tijd voor de knutselactiviteit van vandaag. We gingen namelijk slijm maken! Dat vond iedereen natuurlijk super cool! 
We sloten de week af met een van de favoriete spellen van de kinderen. Namelijk, kat en muis tikkertje. Iedereen deed super fanatiek mee en er werden heel  veel staartje afgepakt. Wat een leuke afsluiter van deze eerste week bom vol te gekke activiteiten!

 



Ons team

Marlou Bronsvoort
Marlou Bronsvoort Vestigingsmanager
Pim Scheepers
Pim Scheepers
Micky van Donzel
Micky van Donzel
Demi van Rooij
Demi van Rooij
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches