Sportstuif is een super leuke werkplek! Elke dag samen met de kinderen een sportactiviteit doen in de buitenlucht. Lekker op de ouderwetste manier buiten spelen.

Luc Seelen Luc Seelen
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Kat en muis, tweetalbal en superbal! Week 39-2023

In week 39 was het gelukkig grotendeels mooi weer met één slechtweer dag erbij, wil je weten hoe wij dit oplossen lees dan onze blog! 

Maandag 25 september.
Het is weer maandag en dat betekend dat het weekend er weer op zit en het tijd is om alle kinderen op te halen van school. Nadat wij alle kinderen in onze blauwe auto's van school op hebben gehaald is het tijd om gezamelijk fruit te eten en ranja te drinken. Tijdens het fruitmoment wordt net zoals altijd het weekend weer uitgebreid doorgesproken. Op maandag hebben alle kinderen veel te vertellen over het leuke weekend wat ze gehad hebben. Toen was het alweer tijd voor de activiteit van vandaag. De activiteit die vandaag op de planning stond was kat en muis tikkertje. (Kat en muis tikkertje werkt als volgt: Er zijn twee katten, de tikkers. De katten proberen de staarten van de muizen af te pakken. Als een kat de staart te pakken had dan kon de muis een nieuwe staart komen halen. Na anderhalve minuut werd er geteld hoeveel staarten de katten te pakken hebben gehad). Na de activiteit hadden de kinderen nog even de tijd om lekker vrij te spelen. Er werden hutten gebouwd, gevoetbald en ook binnen werden er veel spelletjes gespeeld.

  

Dinsdag 26 september
Weer een nieuwe dag bij Sportstuif en net als alle andere dagen stond er vandaag weer een superleuke activiteit op het programma. Onze pedagogsiche medewerker Demi had het spel van vandaag al buiten klaar staan zodat wij na het fruit eten meteen aan de slag konden. We speelden vandaag het spel tweetalbal. Tweetalbal lijkt een beetje op bankenvoetbal zoals de kinderen het kunnen kennen uit de gymlessen. Ieder tweetal heeft een eigen goal die ze moeten verdedigen, als er wordt gescoord in één van de goals dan wisseld dat tweetal met een tweetal langs de kant. Op deze manier zit er veel roulatie in het spel waardoor alle kinderen ook vaak aan de beurt kwamen. Ook de kinderen in het tweetal zelf rouleerde door. Hierdoor had je telkens een andere teamgenootje waarmee je het om kon nemen tegen de rest. Het was een superleuke middag!

  

Woensdag 27 september
En toen was het alweer woensdag. Woensdag is altijd een minder drukke dag maar dat mag zeker de pret niet drukken. Na het ophalen van de kinderen gingen wij gezamelijk boterhammen eten. Ook de kinderen van Sportstuif MHCV kwamen gezellig bij ons mee eten. Ze kwamen bij ons eten omdat bij hun eigen locatie het eerste Sportstuif uni hockey toernooi werd gehouden. Pegagogisch medewerkers Pim en Loes hadden dit fantatische eerste toernooi georganiseerd. Met maar liefst 5 teams kon het toernooitje beginnen, de scholen die meededen waren de Hommel, Coninxhof, Eigenwijss en Montessori. De kinderen werden rond 13.00u verwacht en toen ieder team compleet was konden we beginnen. Na 10 spannende wedstrijden waarbij vooral de kinderen maar ook de ouders heel fanatiek waren was het tijd voor de prijsuitreiking. Met maar liefst 1 punt verschil had het team van basisschool Coninxhof gewonnen. Zij waren de winnaars van de eerste editie van het Sporstuif scholen uni hockey toernooi, gefeliciteerd! Iedereen heeft hartstikke goed meegedaan en veel plezier gehad. Hier doe je het uiteindelijk ook voor! Wij vonden het hartstikke leuk en dat was ook van de kinderen de gezichten af te zien! Een geslaagde dag!



Donderdag 28 september
Toen was het alweer donderdag. Op donderdag zijn er altijd veel kinderen te vinden bij Sportstuif, super gezellig! Nadat wij met zijn alle fruit hebben gegeten en de schooldag hebben doorgesproken was het alweer tijd voor de activiteiten van vandaag. De groep kinderen werd vandaag opgesplitst in twee groepen. De kinderen van groep 1,2 en 3 zaten bij elkaar en de andere groep bestond uit de kinderen van groep 4, 5, 6, 7 en 8. De jongste kinderen gingen aan de slag met het spel iedereentikkertje. Bij dit spel is iedereen de tikker, dus zelf kun je tikken maar je kunt ook door iedereen getikt worden. Als je werd getikt moest je goed onthouden wie jou getikt had, want als hij/zij ook werd afgetikt werd het door hen getikte kind weer vrij. De oudere kinderen speelden eigenlijk ongeveer hetzelfde spel. Alleen speelden zij het in een trefbalvorm genaamd... Superbal. Na de activiteiten werd er nog veel buitengespeeld en binnen werd er vooral veer geknutseld.

 

Vrijdag 29 september
De laatste dag van de schoolweek is alweer aangebroken. De eerste kinderen werden opgehaald en gingen samen met Sportstuif MHCV de boterhammen opeten. Hierna hebben de kinderen nog even lekker vrij gespeeld en was het alweer tijd om de rest van de kinderen op te halen. Toen we eenmaal met de activiteit wilden beginnen viel het met bakken uit de lucht. We zijn snel naar binnen gerend om te schuilen en als het droog werd gingen we verder met de activiteit. Helaas bleef het de hele middag regenen dus hadden we besloten een filmpje op te zetten. De kinderen hebben heerlijk genoten van de film en tussendoor, toen het even droog was, nog even lekker naar buiten gegaan om te voetballen. Nadat de film voorbij was hebben de kinderen nog even vrij gespeeld en was het alweer tijd om naar huis te gaan. Een regenachtige maar geslaagde dag!

  



Ons team

Marlou Bronsvoort
Marlou Bronsvoort Vestigingsmanager
Pim Scheepers
Pim Scheepers
Micky van Donzel
Micky van Donzel
Demi van Rooij
Demi van Rooij
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches