Een super tof concept, spelenderwijs kinderen laten sporten.
Ik laat mijn kind er met een gerust hart heen gaan, en met de gedachte dat hij een top dag heeft!

Micky Lucassen Micky Lucassen
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Jagerbal, Mastermind en zakdoekje leggen! Week 14-2024

Bij Sportstuif hebben we een jaarplanning vol met sport- en spelactiviteiten, passend bij de leeftijd en de interesses van de kinderen. Iedere dag bieden we diverse spellen aan voor onze bewegelijke kinderen. Ben je benieuwd naar onze sportieve buitenschoolse opvang? Bekijk hieronder de activiteiten van week 14!

Maandag 1 april
Vandaag was onze BSO gesloten in verband met tweede paasdag. Wij genoten allemaal van een lekker lang weekend. Jullie ook?

  

Dinsdag 2 april
Het is dinsdag en wij gingen weer klaarzetten voor de BSO. Na zo'n extra lang paasweekend achter de rug konden wij allemaal weer uitgerust aan de slag! We begonnen de week dan ook met een studie dag van de montessori. Samen met Sportstuif Venray MHCV zijn wij naar Monkey Town geweest. Hier konden de kinderen lekker de gehele ochtend klimmen en klauteren. Daarna moesten wij al weer snel terug naar Venray om alle andere kinderen van school op te halen.

Onze drie auto’s gingen onderweg om de 28 kinderen op te halen die vandaag naar Sportstuif Venray SV komen. Eenmaal allemaal aangekomen eten wij lekker wat fruit, drinken wij wat water en trekken wij de jas aan om lekker naar buiten te gaan. Vandaag speelden wij schipper mag ik overvaren. Twee tikkers gaven de lopers telkens opdrachten waarmee ze naar de overkant moesten gaan. Terwijl de oversteek werd gemaakt moesten de tikkers de kinderen allemaal zien te tikken. Wat een plezier! Daarna werd er nog een potje jagerbal gespeeld om vervolgens de dag af te sluiten met een lekker koekje!

   

Woensdag 3 april
De woensdag is alweer aangebroken en dat betekent dat we de kinderen vroeg van school mogen ophalen. We hebben samen boterhammen gegeten en nog even vrij gespeeld. Vandaag was het namelijk tijd voor de opendag bij Sportstuif MHCV. Alle kinderen uit Venray mochten langskomen om gezellig mee te spelen! Er was vanalles te beleven zoals springkussens, knotshockey, cornhole en can jam. Gelukkig was het merendeel van de dag lekker zonnig en konden veel gebruik maken van alle leuke spullen. Wat een top middag!

   

Donderdag 4 april
We hadden er weer zin in vandaag, voordat alle kinderen arriveerden op de BSO sneden wij eerst het fruit. Verdeeld over een aantal bordjes lagen lekkere appels, bananen, komkommers, paprika’s en nog veel meer. Ook vulde we de waterkan en hadden we de bekers met wasknijpers klaargezet. Toen alles er helemaal klaar voor was gingen we op pad om de kinderen te halen. In de auto is het altijd gezellig met de kinderen, er wordt lekker gekletst en we kijken naar buiten. Na het fruit eten was het tijd om naar buiten te gaan. Het was vandaag helaas erg regenachtig weer

De activiteiten werden vandaag gegeven door onze stagiaires Marit, Dennis en Joep zij lopen tot het einde van het schooljaar bij ons stage. Op onze instagram en facebook stellen zij zich uitgebreider aan jullie voor. Marit, Joep en Dennis hadden wederom drie superleuke spellen bedacht en ditmaal binnen door het slechte weer. Bij Dennis gingen de kinderen aan de slag met Mastermind. Hierbij moesten de kinderen samen proberen de kleurencode te kraken , bij Joep speelden de kinderen een ouderwets potje zakdoekje leggen!  De activiteit van Marit vandaag was het spel weerwolven. Bij dit spelletje loopt de spanning op en moeten de burgers zien te achterhalen wie de weerwolven zijn. De kinderen vinden het altijd superleuk als de stagiaires de activiteit geven en dat bied ons als pedagogische medewerkers de kans om weer prachtige foto's van de kinderen maken. Kijk hier onder maar eens naar deze plaatjes :) 

 
  

Vrijdag 5 april
Het is alweer vrijdag, de laatste dag van de week is ingegaan. Vanaf twaalf uur werden de eerste kinderen opgehaald van de scholen. We begonnen zoals elke vrijdag met gezellig samen boterhammen eten. Al snel was het tijd om ook de andere kinderen op te halen. Met zijn allen hebben we vandaag bij Sportstuif Venray MHCV fruit gegeten. Tijdens het fruit eten werden alle leuke dingen van afgelopen week nogmaals doorgesproken en werden de plannen van het weekend uitgebreid aan elkaar verteld. Na het fruit eten trokken wij allemaal onze jas aan en gingen wij naar buiten. Buiten verzamelde wij allemaal bij het hek om naar de uitleg van het spel van vandaag te luisteren. Vandaag was dit makers en krakers, dit spel is bij de kinderen een bekend spel en we kondenen dan ook snel van start. Na een aantal rondes te spelen sloten wij uiteindelijk de dag af met lekker vrij buitenspelen in het zonnetje. Heerlijk!

  

  



Ons team

Marlou Bronsvoort
Marlou Bronsvoort Vestigingsmanager
Pim Scheepers
Pim Scheepers
Micky van Donzel
Micky van Donzel
Demi van Rooij
Demi van Rooij
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches