Bij Sportstuif is er voor ieder kind veel avontuur te beleven! Het is dé perfecte plek om na school fijn buiten te spelen en te sporten.

Rachelle Scheepers Rachelle Scheepers
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Escaperoom, estafette en trefbal! Week 12-2024

Bij Sportstuif hebben we een jaarplanning vol met sport- en spelactiviteiten, passend bij de leeftijd en de interesses van de kinderen. Iedere dag bieden we diverse spellen aan voor onze bewegelijke kinderen. Ben je benieuwd naar onze sportieve buitenschoolse opvang? Bekijk hieronder de activiteiten van week 12!

Maandag 18 maart
De maandag is weer aangebroken, wat betekend: een nieuwe week bij Sportstuif, yes! Wij als pedagogische medewerkers zijn altijd al wat eerder op de BSO om alles klaar te zetten voor de middag. Het fruit is gesneden en alles is klaar voor de middag! Tijd om de kinderen op te halen in onze mooie blauwe auto’s. Heb jij ze al wel eens gespot? Op onze parkeerplaats of op de weg?
Eenmaal met zijn alle bij Sportstuif is het tijd om lekker wat fruit te eten en een bekertje ranja te drinken. Na het fruitmoment gaan wij altijd lekker naar buiten, net zoals vandaag. Vandaag werden er in twee groepen twee verschillende spellen gespeeld. Spel nummer één was een estafette bestaande uit meerder materialen die de kinderen moesten aantikken. Het team wat dat als eerste lukt kreeg een punt. Het was tegelijkertijd dus ook een soort reactiespelletje waarbij snelheid hoog in het vaandel stond. Spel twee werd gegeven door twee van onze eigen kinderen en dit spel was trefbal. Voor de kinderen is dit een erg bekend spel en alle kinderen deden dan ook erg enthousiast mee!

    

Dinsdag 19 maart
Het is dinsdag en wij gingen weer klaarzetten voor de BSO. Het was een beetje druilerig weer maar af en toe was het droog. Ook al vinden de kinderen het erg leuk om in de regen buiten te spelen! Ondertussen hebben wij ook een paasactie op onze Instagram en Facebook. Kan jij raden hoeveel paaseitjes er in de vaas zitten? Diegene die het dichtstbij zit wint een te gekke prijs!

Onze drie auto’s gingen onderweg om de 28 kinderen op te halen die vandaag naar Sportstuif Venray SV komen. Eenmaal allemaal aangekomen eten wij lekker wat fruit, drinken wij wat water en trekken wij de jas aan om lekker naar buiten te gaan. Vandaag stond er een echt voetbaltraining op het programma voor de oudere kinderen. Demi heeft een aantal verschillende oefeningen voorbereid die de kinderen één voor één allemaal af gaan. Zo moesten zij bijvoorbeeld dribbelen met de bal, schieten op goal en natuurlijk niet te vergeten samen werken in een positie spel.

Tegelijkertijd gingen de jongere kinderen aan de slag bij Pim met verschillende tikspellen. We speelde nummertikkertje, WC tikkertje, poorttikkertje en sloten natuurlijk af met Sportstuif tikkertje. Na de activiteit was het tijd voor een welverdiend koekje en sloten we de dag af met vrij spelen. Er werd veel geknutseld , gevoetbald en spelletjes gespeeld.

   

Woensdag 20 maart
De woensdag is alweer aangebroken en dat betekent dat we de kinderen vroeg van school mogen ophalen. We hebben samen boterhammen gegeten en nog even vrij gespeeld. Vandaag was het namelijk tijd voor de woensdagmiddagactiviteit bij Sportstuif MHCV. Hiervoor konden kinderen uit Venray zich opgeven om mee te doen met de escaperoom. Deze stond in het teken van de spionnenschool escaperoom, de kinderen moest door middel van samenwerken allemaal raadsels oplossen om uiteindelijk de bom te kunnen ontmantelen! Wat een spanning en sensatie op deze woensdagmiddag!

   

Donderdag 21 maart
We hadden er weer zin in vandaag, voordat alle kinderen arriveerden op de BSO sneden wij eerst het fruit. Verdeeld over een aantal bordjes lagen lekkere appels, bananen, komkommers, paprika’s en nog veel meer. Ook vulde we de waterkan en hadden we de bekers met wasknijpers klaargezet. Toen alles er helemaal klaar voor was gingen we op pad om de kinderen te halen. In de auto is het altijd gezellig met de kinderen, er wordt lekker gekletst en we kijken naar buiten. Na het fruit eten was het tijd om naar buiten te gaan. Het was vandaag super mooi weer, een echt lente dag. Zin om naar buiten te gaan hadden wij allemaal meer dan genoeg!

De activiteit werd vandaag gegeven door onze stagiaires Marit, Dennis en Joep, zij lopen tot het einde van het schooljaar bij ons stage. Op onze instagram en facebook stellen zij zich uitgebreider aan jullie voor. Marit, Joep en Dennis hadden wederom drie superleuke spellen bedacht. Bij Dennis gingen de kinderen aan de slag met een paasei tikkertje , bij Joep streden de kinderen in teams voor de overwinning tijdens een overlooptrefbal variant en bij Marit werd een fanatiek geoefend met acrogym gespeeld! De kinderen vinden het altijd superleuk als de stagiaires de activiteit geven en dat bied ons als pedagogische medewerkers de kans om weer prachtige foto's van de kinderen maken. Kijk hier onder maar eens naar deze plaatjes :) 

   

Vrijdag 22 maart
Het is alweer vrijdag, de laatste dag van de week is ingegaan. Vanaf twaalf uur werden de eerste kinderen opgehaald van de scholen. We begonnen zoals elke vrijdag met gezellig samen boterhammen eten. Al snel was het tijd om ook de andere kinderen op te halen. Met zijn allen hebben we vandaag bij Sportstuif Venray MHCV fruit gegeten. Tijdens het fruit eten werden alle leuke dingen van afgelopen week nogmaals doorgesproken en werden de plannen van het weekend uitgebreid aan elkaar verteld. Na het fruit eten splitsten wij de groep in tweën, de ouderen kinderen speelden het spel weerwolven en de jongeren kinderen speelde gezamelijk zakdoekje leggen. Wat een leuke week hebben wij weer gehad.



Ons team

Marlou Bronsvoort
Marlou Bronsvoort Vestigingsmanager
Pim Scheepers
Pim Scheepers
Micky van Donzel
Micky van Donzel
Demi van Rooij
Demi van Rooij
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches