We hebben gekozen voor Sportstuif vanwege het sportieve concept. Kinderen kunnen lekker hun gang gaan onder hele leuke begeleiding van het team. Toppers!

Ruben Goossens Ruben Goossens
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Dierentuin, knotshockey en stopdans! Week 21-2023

Een nieuwe zonnige week is weer aangebroken bij sportstuif. Wil jij weten wat wij deze week allemaal gedaan hebben met het mooie weer? Lees dan snel verder!

 

Maandag 22 mei
Wat een prachtige dag om de week mee te beginnen. Al helemaal na een lekker lang Hemelvaart weekend! Net als alle andere schooldagen stonden wij vandaag weer te springen om alle kinderen van school op te halen. Na het ophalen van de kinderen is het tijd voor het dagelijkse fruit moment. Tijdens het fruit eten komen vaak de gekste en de coolste verhalen van het weekend aan bod. Een perfect moment om even bij te kletsen! Na het fruit eten was het tijd om ons klaar te maken voor de activiteit, maar vandaag zijn we niet bij Sportstuif gebleven voor de activiteit. We zijn vandaag bij de Eekhoorn speeltuin gaan spelen. Dit is een speeltuin gelegen in Veltum waar super veel te beleven valt. Er staat zelf een water pomp en die komt goed van pas met dit warme weer! 

 


Dinsdag 23 mei
Om half drie stonden we vandaag weer te popelen om de kinderen op te halen van school en gezellig de hele middag door te brengen. Vandaag stond er een super gave activiteit op het programma. Namelijk....Knotshockey. Knotshockey lijkt best wel een beetje op normaal hockey. Alleen spel je nu met een stick met een mega zachte knots er omheen. Ook is de bal een stuk zachter dan bij normaal hockey. Het doel blijft wel het zelfde. Vaker scoren dan de tegenstanders! De groep werd verdeel over vier teams. Ieder team heeft tegen elkaar gespeeld waarna we een einduitslag kregen. Het ging erg gelijk op maar uiteindelijk kwam team drie als winnaar naar voren! Goed gedaan allemaal!

 


Woensdag 24 mei
Wij van Sportstuif zijn meer dan gewoon een BSO. Wij houden ons ook bezig met het organiseren van vele andere activiteiten in Venray. Binnenkort staat er een Dansclinic op het programma. Op woensdag 14 Juni van 15:00 tot 16:00 zullen we aan de slag gaan met verschillende soorten danspasjes en te gekke moves. Kom jij ook? Je bent welkom op sportlaan 6 in Venray!



We hebben veel geluk met het mooie weer deze week. Daarom gaan we vandaag op uitstapje naar een speeltuin. Deze keer naar een speeltuin waar we voor de eerste keer heen gaan, maar voor veel kinderen al wel bekend. Namelijk speeltuin De Vers bij Landal Overloon. Hier hebben we de hele middag lekker kunnen springen op het springkussen, voetballen op het voetbalveld en klimmen en glijden in alle klimtoestellen. Wat een leuke speeltuin! We hebben een heerlijke middag gehad. 

 

 

Donderdag 25 mei
Vandaag hadden we wederom twee te gekke activiteiten klaar staan voor de kinderen. De jongere kinderen gingen aan de slag met allerlei verschillende tik spellen. Zo speelde we zombie tikkertje waarbij de tikker een zombie was, als je werd getikt door de zombie veranderde jij ook in een zombie en ging je de tikker meehelpen. Na zombie tikkertje kwam ook nog een van de favoriete tikspellen aan bod. Namelijk tikkertje met geheime verlossers. De tikkers probeerde iedereen af te tikken en de verlossers iedereen weer vrij te maken zonder gesnapt te worden door de tikker. De oudere kinderen ging aan de slag met een mik oefening in het thema van voetbal. In een goal hingen verschillende hoepels. Het doel was om zo vaak mogelijk door een hoepel te schieten. Hoe moeilijker de hoepel, hoe meer punten je er voor kreeg.

 
 

Vrijdag 26 mei
Vanochtend stond er een studiedag op de planning. We zijn deze ochtend daarom naar de dierentuin in Veldhoven geweest. Hier hebben we allerlei super coole dieren gezien. Er waren apen, stokstaartjes en nog veel meer bijzondere dieren. Wat zijn die beesjes toch leuk om naar te kijken!

Op vrijdag zijn de eerste kinderen al om 12:15 uur vrij, dat betekent dat we samen brood gaan eten bij Sportstuif. Vandaag deden we dit buiten in het zonnetje. Na het boterhammen eten en vrij spelen was het alweer tijd om de rest van de kinderen op te halen. Toen iedereen bij Sportstuif was, was het tijd om met zijn allen fruit te gaan eten. Na het fruit eten was het weer tijd voor de activiteit. Stagiaire Bo van Sportstuif Venray MHCV heeft vandaag de activiteit voorbereid en gegeven. We gingen namelijk stopdans doen. Alle kinderen kregen ook nog een pionnetje die ze op zijn/haar hoofd moesten balanceren. Viel je hoedje eraf? Dan was je af een werd jij een mede scheidsrechter om in de gaten te houden wie zijn/haar houdje liet valen. Buiten in het zonnetje hebben we de grote muziekbox aangezet en zijn we lekker met zijn allen gaan dansen. 

 



Ons team

Marlou Bronsvoort
Marlou Bronsvoort Vestigingsmanager
Pim Scheepers
Pim Scheepers
Micky van Donzel
Micky van Donzel
Demi van Rooij
Demi van Rooij
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches