We hebben gekozen voor Sportstuif vanwege het sportieve concept. Kinderen kunnen lekker hun gang gaan onder hele leuke begeleiding van het team. Toppers!

Ruben Goossens Ruben Goossens
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

De scholen zijn weer begonnen! Week 35-2023

De vakantie zit er voor iedereen weer op en dat betekent dus weer tijd voor BSO bij Sportstuif. In deze blog nemen wij jullie mee in wat wij de eerste week van het nieuwe schooljaar allemaal hebben gedaan.

Maandag 28 augustus
De zomervakantie is alweer voorbij. Sommige vinden dat heel jammer, maar er zijn ook veel kinderen die niet kunnen wachten om weer lekker naar school te gaan. Net als voor de vakantie staan wij op het moment dat de scholen uit zijn weer op de schoolpleinen te wachten om de kinderen op te halen en mee te namen naar onze sportieve BSO. Nadat wij alle kinderen hebben opgehaald is het tijd voor het dagelijkse fruit moment. Dit is het ideale moment om gezellig even bij de kletsen en we hebbben nu natuurlijk extra veel te bespreken met zo'n lange vakantie achter de rug. Toen we eenmaal het fruit ophadden was het tijd voor de activiteit. Vandaag speelden wij het kleuren ren spel. Hierbij zijn er allerlei verschillende kleuren lijnen. De spelleider roept één van deze kleuren en de kinderen rennen er dan zo snel mogelijk naar toe. Uiteindelijk hebben wij er ook nog een afval race van gemaakt. Na de activiteit konden de kinderen nog lekker vrij spelen en werd er vooral nog veel gevoetbald.

 

 

Dinsdag 29 augustus
Ook op dinsdag zijn wij er om 14:00 weer helemaal klaar voor om alle kinderen uit school op te halen en mee te nemen naar onze BSO. Na het fruiteten stond ook vandaag de activiteit op het programma. Het spel van vandaag is superbal. Superbal is een variant op het spel iemand is hem niemand is hem. Alle kinderen spelen individueel en proberen alle andere kinderen af te gooien. Als je wordt geraakt dan ga je aan de zeikant staan en onthoud je goed door wie je bent afgegooid. Als het kind wat jou heeft afgegooid zelf wordt afgegooid dan ben jij weer vrij. Na de activiteit gingen veel kinderen aan de slag met hutten bouwen, voetballen en knutselen. Wat een fijne middag!


Woensdag 30 augustus
De woensdag is alweer aangebroken. Het was vandaag een regenachtige en rustige dag. Nadat iedereen was opgehaald en de boterhammen opgegeten waren was het tijd om lekker te gaan spelen. Omdat het de hele middag ging regenen hebben we een leuk uitje gepland. We gingen samen met Sportstuif Venray MHCV naar Boegafun in Venray! De kinderen hebben hier heerlijk de hele middag rondgerend. Er zijn hutten gebouwd met de blokken, er is gesprongen op de trampoline en geklauterd op het springkussen. Tussendoor hebben we een korte pauze gehad met ranja en een stukje fruit. Ze hebben een fantastische middag gehad bij boegafun maar helaas was het alweer tijd om terug te gaan naar de BSO. Hier hebben ze nog lekker gekleurd en met de lego gespeeld en toen was de woensdag alweer voorbij.

 

Donderdag 31 augustus
Op donderdag hebben wij altijd wat meer kinderen dat normaal, dat betekend dus alleen maar meer gezelligheid. Het fruiteten doen wij op donderdag ook altijd in twee groepen zodat wij voor iedereen genoeg tijd hebben. Daarna was het tijd voor de activiteit, maar helaas... het regende super hard. Bij Sportstuif zijn we erg flexibel dus hebben wij een binnenprogramma gemaakt voor vandaag. We gingen in twee groepen aan de slag. Groep 1 deed allerlei samenwerkings spellen en kleine kringspellen terwijl Groep 2 aan de slag ging met spellen waaronder: Krantenmeppertje, fruitmant en levend memory. Ook danks het slechte weer hebben wij er toch een mega leuke middag van gemaakt. Aan het eind van de middag kwam zelfs de zon er nog even door en hebben veel kinderen toch nog even lekker buiten kunnen spelen.

Vrijdag 1 september
Vrijdag, de laatste dag voor het weekend. De kinderen werden opgehaald en daarna hebben we samen met Sporstuif Venray MHCV de boterhammetjes opgegeten. Nadat de boterhammetjes op waren hebben ze nog even lekker gespeeld en toen was het alweer tijd om de rest van de kinderen op te halen. Toen alle kinderen aanwezig waren hebben we lekker wat fruit gegeten en was het weer tijd voor de activiteit. Gelukkig werd het in de middag droog dus konden we lekker een buitenactiviteit doen. Vandaaag stond oneindigtikkertje op de planning. Het leuke aan dit spelletje is dat iedereen de tikker is en ook iedereen mee kan blijven doen! Je moet goed in de gate houden wie jou getikt heeft. Want wordt diegene getikt dan mag jij weer mee doen, een lekker actief spelletje dus. Na een aantal rondes was de activiteit alweer klaar en hebben de kinderen nog vrij gespeeld. Het zonnetje ging zelfs nog schijnen, een prachtige afsluiter van deze week. Tot maandag weer!



Ons team

Marlou Bronsvoort
Marlou Bronsvoort Vestigingsmanager
Pim Scheepers
Pim Scheepers
Micky van Donzel
Micky van Donzel
Demi van Rooij
Demi van Rooij
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches