Zeer leuke buitenschoolse opvang waar kinderen de ruimte krijgen om lekker te kunnen spelen

Niels Denteneer Niels Denteneer
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Boksen, Kanjam en nog veel meer! Week 4-2024

Er is weer een nieuwe week aangebroken bij Sportstuif Venray SV. Het was weer een week vol met leuke activiteiten! Benieuwd naar waar wij overal geweest zijn? Lees dan snel verder!

 

Maandag 22 januari
Er is weer een nieuwe week aangebroken bij Sporstruif Venray SV. Net als alle andere schoolweken staan wij op maandag weer paraat op de schoolpleinen om de kinderen te ontvangen en mee te nemen naar onze buitenschoolse sportieve opvang. Op maandag is het altijd tijd om even bij te kletsen over het weekend, dit doen we tijdens het fruit eten. Na het fruit eten trekken wij allemaal onze jas aan en gaan wij met zijn alle naar buiten voor de activiteit. De activiteit die vandaag op de planning stond was een dit maal een hele speciale. Bij ons hoofdkantoor hebben wij namelijk een loods met allerlei te gek sport en spel materiaal. Deze week hebben wij de boksspullen en kanjam spullen tot onze beschikking, hiermee gingen wij dus vandaag aan de slag. De groep werd verdeeld in tweën, één groep begon bij het boksen waar wij aan de slag gingen met het stoten en trappen op een stootkussen en het andere groep ging aan de slag met het gooien van de frisbees in de kanjams. Boksen is natuurlijk erg vanzelfsprekend, maar kanjam daar in tegen is nog helemaal niet zo bekend. Kanjam speel je met een ton waar je een frisbee probeert in te mikken. Lukt dit? Dan krijg je een punt. Ook zit er in de voorkant van de ton een speelt. Gooi je de frisbee hier doorheen, dan krijg je twee punten. Er werd in beide vakken flink geoefend en we sloten de activiteit af met het zo hard mogelijk slaan en schoppen terwijl de pedagogische medewerkers de stootkussens tegen hielden. Wat een top dag!

 

Dinsdag 23 januari
Weer een nieuwe dag bij Sportstuif. Alle kinderen waren weer opgehaald door de pedagogisch medewerkers en toen was het tijd voor iets lekkers. De kinderen kregen weer volle bakjes fruit op tafel en een goedgevulde beker met ranja. Toen alles lekker opgesmikkeld was hebben wij met zijn allen ons warm gaan aankleden en naar buiten gegaan voor de activiteit. Net als gisteren maakten wij ook vandaag weer gretig gebruik van alle spullen die wij deze week tot onze beschikking hebben. Tijdens het boksen gingen vandaag meer letten op de techniek en het maken van verschillende combinaties, Links, Rechts, Links... Rechts, Links, Rechts... Links, Rechts, Opstoot. Allerlei verschillende combinaties kwamen voorbij. Ook het schoppen met links en rechts kwam aan bod. Wederom was het een geslaagde middag.

   

Woensdag 24 januari
Samen met Sportstuif MHCV hebben we de boterhammen opgegeten en lekker wat gedronken. De kinderen mochten nog even lekker vrij spelen, er werd gevoetbald, geknutseld en met de kralen gespeeld. Toen was het alweer tijd om de rest van de kinderen op te halen. Alle kinderen hebben lekker een stukje fruit gehad, gedronken en even de dag doorgesproken. Toen was het tijd om ons gereed te gaan maken voor de drukke middag die voor de boeg was. Vandaag staat namelijke alweer de derde woensdagmiddag activiteit van de nieuwe reeks op het programma. De activiteit staat in het teken van Boksen. De stootkussens werden te voorschijn gehaald, de bokshandschoenen klaar gelegd, de kanjams van het tweede spel stonden ook alweer overeind. Nadat wij alles klaar hadden staan was het tijd om ook de andere kinderen die mee kwamen spelen te ontvangen. De woensdagmiddag activiteit zat bijna helemaal vol, we waren in het totaal met maar liefst 25 kinderen! In twee groepen gingen wij aan de slag. Bij beide spellen vormden de kinderen tweetallen waarin ze samen de opdrachten gingen uitvoeren. Bij het boksen mocht de ene het kussen vasthouden en dan andere slaan en bij het kanjammen gooide de ene de frisbees en stond de andere bij de ton, na een aantal minuten wisselde het tweetal om en op de helft van de tijd wisselde wij ook nog van spel. Wat was het een genot om alle kinderen zo bezig te zien! Na al dat slaan, schoppen en gooien hadden de kinderen wel een lekker snoepje verdiend!

   

Donderdag 25 januari
Vandaag stond er weer iets superleuks op het programma. Nadat wij alle kinderen hebben opgehaald en naar onze sportieve buitenschoolse opvang hebben gebracht was het tijd om samen fruit te eten. Na het fruit eten hebben wij direct de jas aangedaan en zijn we naar buiten gegaan voor de activiteiten van vandaag. De activiteit werd vandaag gegeven door onze stagiaires Marit, Dennis en Joep, zij lopen tot het einde van het schooljaar bij ons stage. Op onze instagram en facebook stellen zij zich uitgebreider aan jullie voor. Marit, Joep en Dennis hadden wederom drie superleuke spellen bedacht. Bij Joep gingen de kinderen aan de slag met slagbal, bij Dennis speelden de kinderen Ratten en Raven waarbij het reactievermogen van de kinderen op de proef werd gesteld en bij Marit was het tijd voor een ouderwets potje Anne-Maria Koekkoek! Iedere ronde duurde ongeveer 15 minuutjes waarna de kinderen doorwisselde van vak. Zo kwam iedereen bij ieder spel en hadden ze overal net zoveel de tijd om lekker fanatiek mee te doen. Na de activiteiten kregen de kinderen nog eventjes de tijd om lekker te spelen. Sommige kinderen kozen er voor om nog even te voetballen terwijl andere binnen de rust opzochten met een spelletje!

   

Vrijdag 26 januari
Het is alweer vrijdag, de laatste dag van de week is ingegaan. Vanaf twaalf uur werden de eerste kinderen opgehaald van de scholen. We begonnen zoals elke vrijdag met gezellig samen boterhammen eten. Al snel was het tijd om ook de andere kinderen op te halen. Met zijn allen hebben we vandaag bij Sportstuif Venray MHCV fruit gegeten. Tijdens het fruit eten werden alle leuke dingen van afgelopen week nogmaals doorgesproken en werden de plannen van het weekend uitgebreid aan elkaar verteld. Na het fruit eten gingen we aan de slag met de activiteiten van vandaag. Spel nummer 1: Dobbelsteen-estafette, beide teams hadden een eigen dobbelsteen die ze moesten rollen. Het gedobbelde getal stond gelijk aan één van de zes pionnen. Als je bijvoorbeeld nummer 2 dobbelde moest je naar pion nummer twee rennen en deze omleggen. Daarna is de volgende aan de beurt en het gaat net zo lang door totdat één team alle zes de pionnen om had. Lag een pionnentje al om maar dobbelde je alsnog het nummer? Dan moest eventjes een rondje om de pion rennen. Spel nummer 2 van vandaag was iemand is hem niemand is hem. Hiebij is het doel van het spel om iedereen af te gooien en zelf niet geraakt te worden. Wat een lol op de laatste dag van deze drukke maar gezellige week!

 



Ons team

Marlou Bronsvoort
Marlou Bronsvoort Vestigingsmanager
Pim Scheepers
Pim Scheepers
Micky van Donzel
Micky van Donzel
Demi van Rooij
Demi van Rooij
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches