Bij Sportstuif is er voor ieder kind veel avontuur te beleven! Het is dé perfecte plek om na school fijn buiten te spelen en te sporten.

Rachelle Scheepers Rachelle Scheepers
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Ballorig, Dansclinic en superbal! Week 24-2023

Een nieuwe zonnige week is weer aangebroken bij sportstuif. Wil jij weten wat wij deze week allemaal gedaan hebben met het mooie weer? Lees dan snel verder!

Maandag 12 juni
We begonnen deze zonnige week met een studie dag van drie verschillende scholen. Op studiedagen zijn wij geopend vanag 7:30. We zijn deze ochtend gaan spelen bij Ballorig in Venlo. Hier valt vanalles te beleven zoals, bouwen met mega blokken, klimmen, glijden, racen en nog veel meer. Ook hebben we gezellig samen bij ballorig gelunched. Na de lunch was het weer tijd om terug te gaan naar Sportstuif zodat we ook de andere kinderen van school konden ophalen. Na het ophalen van de andere kinderen was het tijd voor het dagelijkse fruit moment. Tijdens het fruit eten spreken we het weekend door en kletsen we eventjes bij. Toen was het alweer tijd voor de activiteit van vandaag. We speelde vandaag het spel 1,2,3 santé, dit spel lijkt erg op anne-maria koekkoek alleen hebben de lopers nu ook een flinke slok water in zijn/haar mond. Als de spelbepaler je ziet bewegen of je water ziet uitspuugen dan ben je af! Er werd lekker veel gelachen tijdens het spel!

 
 

Dinsdag 13 juni
Vandaag was het tijd om weer eens de Sportstuif memory uit de kast te pakken. We speelde hiermee een estafette spel waarbij de kinderen de juiste plaatjes bij elkaar moesten zoeken. Het ging als volgt. De kinderen renden één voor één richting de hoepel met de kaartjes en draaide telkens twee kaartjes om. Als dit dezelfde waren mocht je ze meenemen. Waren dit niet dezelfde? Dan liet je ze liggen en was de volgende aan de beurt! Het team dat uiteindelijk de meeste setjes had heeft gewonnen. Terwijl de ene helft van de groep met memory bezig was werd er door de andere helft een fanatiek potje voetbal gespeeld. De innerlijke ronaldo's en messi's kwamen weer in de kinderen naar boven. Het ging erg gelijk op en er werd vooral heel eerlijk gespeeld! Wat een plezier!

 
 

Woensdag 14 juni
Op woensdagochtend beginnen we net zoals afgelopen weken de dag met Peutergym. Vandaag stond in het teken van waterspelletjes. Er werd een parcours afgelegd met waterballetjes, er werd een skippybal estafette gedaan en er was tijd om lekker te bellen blazen. Wat een feest was het deze ochtend weer! 

We eten op woensdagmiddag altijd samen boterhammen. Nadat iedereen de boterhammen op had was het al snel tijd om ook de laatste kinderen op te halen. Toen iedereen er was hebben we lekker fruit gegeten met zijn allen. Na het fruit eten gingen we met zijn allen naar buiten. Hier hebben we in de schaduw onder de bomen lekker gespeeld tot dat de woensdagmiddagactiviteit ging beginnen. Vandaag was de activiteit dansen! Pedagogisch medewerker Micky heeft een hele leuke warming up en dans aangeleerd aan alle kinderen. Naast dat de kinderen van Sportstuif goed meededen, kwamen er ook kinderen uit Venray meedansen. Hierna kon iedereen nog lekker vrij spelen! Er werd in bomen geklommen, gevoetbald en binnen fanatiek geschaakt. Aan het eind van de middag was het weer tijd om terug te gaan naar onze eigen Sportstuif.

Donderdag 15 juni
Er stond voor de kinderen vandaag een heel bekend spel op het programma, namelijk..... Superbal. Superbal is een van de favoriete spellen bij ons op de BSO. Na een korte uitleg was het tijd om te beginnen. Er werd heel fanatiek gespeeld en de ballen vlogen ons links en rechts om de oren. Na een tijdje gespeeld te hebben was het tijd om te stoppen. Er stond namelijk nog iets heel berlangrijks op de planning. De verjaardag van onze eigen pedagogisch medewerker Micky! Na gezamelijk verschillende verjaardagsliedjes gezongen te hebben was het tijd voor een overheerlijke traktatie. Dat was smullen!

 

Vrijdag 16 juni
De laatste dag van de week is alweer aangebroken. Met de zon die nog volop aan het schijnen was hebben we vandaag de buikschuifbaan bij Sportstuif Venray MHCV gebruikt neergelegd. Met dit warme weer is dit een lekkere activiteit die ook nog eens zorgt voor verkoeling. Tijdens het buikschuiven werden er zelfs wedstrijdjes gedaan wie er het verste kwam. En niet alleen de kinderen zijn dan fanatiek. Ook de pedagogisch medewerkers doen gewoon mee met een wedstrijdje buikschuiven! Daarnaast werd er ook lekker op het veld gevoetbald, of in de schaduw onder de bomen gekraald.



Ons team

Marlou Bronsvoort
Marlou Bronsvoort Vestigingsmanager
Pim Scheepers
Pim Scheepers
Micky van Donzel
Micky van Donzel
Demi van Rooij
Demi van Rooij
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches