Bij Sportstuif is er voor ieder kind veel avontuur te beleven! Het is dé perfecte plek om na school fijn buiten te spelen en te sporten.

Rachelle Scheepers Rachelle Scheepers
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Ballorig, Levend stratego en kinderdisco! Week 15-2023

Na een extra lang paasweekend gehad te hebben zijn we ook deze week weer bezig geweest met allerlei leuke activiteiten. Zo zijn we naar ballorig geweest, hebben we veel buiten gespeeld en organiseerde we onze eigen kinderdisco. Benieuwd na hoe de rest van de week is verlopen? Lees dan snel verder!

Maandag 10 april
Vandaag is het tweede paasdag en is onze sportieve buitenschoolse opvang gesloten. Wij hebben allemaal enorm genoten van ons paasweekend, hopelijk jullie ook?! 🐣 


 

Dinsdag 11 april
Na een extra lang weekend gehad te hebben was het tijd om weer aan de slag te gaan. We begonnen de week met een studiedag. Op studiedagen zijn wij geopend van 7:30 tot 18:30. We zijn vanochtend gaan spelen bij ballorig in Venlo. Hier is van alles te beleven. Er zijn grote klimrekken, glijbanen, springkussens en nog veel meer te gekke dingen om mee te spelen. Hier hebben wij de hele ochtend gespeeld tot dat het tijd was om de andere kinderen uit school op te halen. Na het ophalen van de kinderen hebben we gezamelijk fruit gegeten en zijn we daarna naar buiten gegaan voor de activiteit. De activiteiten van vandaag waren tikkertje met geheime verlossers en het kleuren ren spel. Bij tikkertje met geheime verlossers proberen de tikkers iedereen te tikken, maar de geheime verlossers kunnen de kinderen die af zijn weer vrij maken. Aan de tikkers de taak om de verlossers op te sporen en af te tikken. Tijdens het kleuren ren spel wordt er een kleur geroepen. De kinderen rennen dan zo snel mogelijk naar de lijn met deze kleur. Ben je als laatste? Dan ben je af en mag je even een kleine opdracht doen voordat je weer mee kan doen. Na de activiteiten hadden we ook nog een feestje te vieren! Een van onze kinderen was namelijk jarig geweest. Bij Sportstuif vieren we ook altijd uitgebreid de verjaardag van de kinderen. Van op de tafel staan, tot liedjes zingen en trakteren, het is een groot feest! Wat was het een leuke actieve dag!

  

 

Woensdag 12 april
Vandaag kwam Sportstuif Venray MHCV op bezoek bij ons. Samen hebben wij de activiteiten van vanmiddag gedaan. Er stonden twee verschillende activiteiten op het programma. Activiteit één was een knikkerparcours. Alle kinderen hadden een eigen knikker waarmee ze een parcours met verschillende holes af konden gaan. Een soort midgetgolf maar dan met knikkers. Iedereen hield zijn eigen aantal slagen bij waarna er een uiteindelijke winnaar uit kwam. Tegelijkertijd werd er in een andere ruimte geoefend voor de kinderdisco van vrijdag, dit deden we doormiddel van een stoelendans. Alles werd uit de kast gehaald en de leukste moves kwamen te voorschijn. Wat hebben wij gelachen met z'n allen!

 


Donderdag 13 april
Bij Sportstuif houden wij ook van spectaculaire en spannende spellen. Vandaag was het tijd voor Levend Stratego. Levend stratego is een uitgewerkte versie van het bordspel. Er worden twee teams gemaakt die allebei een vlag hebben. Deze vlag mochten ze verstoppen over het gehele buitenterein. Nadat de vlaggen waren verstopt kreeg iedereen een kaartje. Op dit kaartje stond welke rol jij had. Iedere rol is genummert en op elke kaartje staat welke nummers je kan verslaan. Toen was het tijd om ten strijde te trekken. Beide teams rende naar elkaar toe en als je werd getikt liet je aan elkaar je kaartje zien. Als jou nummer het kaartje van de tegenstander kan verslaan dan mag je verder. Degene die dan verliest haalt snel een nieuw kaartje van de stapel. Het team dat als eerste de vlag van de tegenstander had veroverd, wint. We speelde verschillende rondes met telkens andere winnaars!

 


Vrijdag 14 april
De laatste dag van de week is weer aangebroken, tijd om de kinderen op te halen! Nadat we de kinderen hebben opgehaald, was het tijd om lekker buiten in het zonnetje te lunchen. Hierna zijn we met de mooie blauwe auto's de rest van de kinderen op gaan halen. Ook vandaag kwam Sportstuif Venray MHCV bij ons spelen. We speelde vandaag buiten als eerste het kleuren ren spel. Voor iedereen een bekend spel wat altijd leuk en eerlijk wordt gespeeld. Daarna deden we nog Anne-maria koekkoek. Wat een gezellige middag!

's Avonds was het tijd voor onze kinderdisco. Alle kinderen die zich hiervoor hadden opgegeven waren in de avond van harte welkom van 7 uur tot half 9. Er werd veel gedanst en gelachen! Ook speelde we de stopdans en was er ranja en wat lekkers voor alle kinderen. Het was een geslaagde avond!

 



Ons team

Marlou Bronsvoort
Marlou Bronsvoort Vestigingsmanager
Pim Scheepers
Pim Scheepers
Micky van Donzel
Micky van Donzel
Demi van Rooij
Demi van Rooij
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches