Een super tof concept, spelenderwijs kinderen laten sporten.
Ik laat mijn kind er met een gerust hart heen gaan, en met de gedachte dat hij een top dag heeft!

Micky Lucassen Micky Lucassen
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Achery tag, Roeffen Mart en het safarispel! Week 6-2023

Een zonnige week betekend een week vol toffe activiteiten buiten! Benieuwd naar wat wij deze week allemaal gedaan hebben? Lees dan snel deze blog!

 

Maandag 6 februari
Vandaag begon de dag voor ons lekker vroeg, want de Petrus Banden school en Focus/spectrum hadden vandaag een studie dag. Op studiedagen en vakantie dagen zijn wij bij Sportstuif open van 7:30 tot 18:30 en staan wij paraat om er een super leuke dag van te maken. Vandaag zijn wij daarom in de ochtend naar Ballorig geweest. Ballorig is een binnenspeeltuin in Venlo waar de kinderen zich deze ochtend goed hebben kunnen vermaken. Er werd veel geklommen, gevoetbald, verstoppertje gespeeld en ook nog gefietst in helikopters die aan het dak hingen. Een super leuke manier om de ochtend door te komen!
In de middag was het tijd om ook dan andere kinderen op te halen van school in onze opvallende blauwe auto's. Eenmaal weer bij Sportstuif aangekomen hebben we gezellig met zijn alle fruit gegeten. Na het fruit eten was het tijd voor de Activiteit. We begonnen met het spel Knakworsten-tikkertje. De tikker probeerd iedereen te tikken. Als je getikt was ging je met beide armen op schouder hoogte gestrekt staan. Werd er één arm naar beneden gehaald door een vrije speler dan zei je 'KNAK' als dan vervolgens ook je tweede arm naar beneden werd gehaald riep je 'WORST' daarna ben je weer vrij. Het tweede spel was Archery Tag. Achery Tag is te vergelijken met pijl en boog schieten. Allen hebben de pijlen van Archery tag een zachte ronde punt in plaats van een spitse punt. Met de pijl en bogen mochten de kinderen vanaf een afstand je schieten op de doelwitten die zijn opgehangen. Als je een doelwit raakte kreeg je een punt! Wat was dit gaaf om te doen!

 
 

Dinsdag 7 februari
Ook vandaag was het tijd om aan de slag te gaan met de Archery tag. Buiten op het grasveld stonden allerlei verschillende mikpunten opgesteld. Een grote voetbalgoal, een kleinere voetbalgoal, een mini voetbal goal, er stonden pionnen en er hingen zelfs hoepels in de goals waar de kinderen doorheen konden proberen te schieten. Alle kinderen waren er helemaal klaar voor! Iedereen had een eigen pijl en boog en een coole helm op voor de veiligheid. Iedereen hield zijn/haar eigen punten bij en probeerde natuurlijk zo veel mogelijk punten te scoren! Wat een succes!

 
 

Woensdag 8 februari
Op woensdag zijn een aantal scholen al wat eerder uit. Daarom zijn wij op woensdag vaak al eerder op de schoolpleinen te vinden. Nadat wij de kinderen hadden opgehaald en naar onze sportieve buitenschoolse opvang hebben gebracht was het tijd om gezellig samen te lunchen met de kinderen van Sportstuif Venray MHCV. Na nog even gespeeld te hebben was het tijd om ook de laatste kinderen uit school op te halen. Eenmaal weer terug bij Sportstuif kregen de kinderen allemaal een halve appel om mee te nemen in de auto. We zijn namelijk direct door gereden naar Roeffen Mart. Roeffen Mart is een super grote buitenspeeltuin waar alle kinderen zich lekker hebben kunnen ook leven. Ook kwam Sportstuif Deurne Aventurijn nog even langs om gezellig mee te spelen. 
Wat een geslaagde middag!

 


Donderdag 9 februari
Wat een geluk! Het zonnetje scheen vandaag de hele dag. Dat is een goede reden om lekker de hele middag buiten te zijn. Wat is er nou leuker dan lekker spelen in een speeltuin terwijl het zonnetje je lekker warm maakt?! Daarom waren wij vandaag weer te vinden bij Roeffen Mart. De kinderen hebben lekker kunnen rennen, fietsen, klimmen glijden en nog veel meer onderdelen van de speeltuin kunnen ontdekken. Wederom een superleuke middag in de zon!

 
 

Vrijdag 10 februari
Vandaag waren we op bezoek bij onze buren/collega's van Sportstuif Venray MHCV. De activiteit van vandaag stond in het thema van de wilde dieren. We speelden namelijk het safarispel. Bij het safarispel staat in het midden de jager/stroper. In drie hoeken staan drie groepen met kinderen, de dieren. Een groep is bijvoorbeeld de leeuwen, een ander de olifanten en de laatste de giraffen. De jager noemt een van deze dieren. De kinderen die dit dier zijn, steken over naar de vierde hoek die vrij is. Wanneer ze getikt zijn, zijn ze gepakt door de jager en zijn ze af. Dit spel speelde helemaal in op de fantasie van de kinderen en ze konden zich helemaal inleven in de rol van de dieren. Een super leuke afsluiter van deze mooie week vol zon!

 



Ons team

Marlou Bronsvoort
Marlou Bronsvoort Vestigingsmanager
Pim Scheepers
Pim Scheepers
Micky van Donzel
Micky van Donzel
Demi van Rooij
Demi van Rooij
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches