Zeer leuke buitenschoolse opvang waar kinderen de ruimte krijgen om lekker te kunnen spelen

Niels Denteneer Niels Denteneer
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Anne-Maria koekkoek, omgekeerd verstoppertje en Harry Potter tikkertje! Week 41-2023

Maandag 9 oktober
Er is weer een nieuwe week aangebroken bij Sporstruif Venray SV. Net als alle andere schoolweken staan wij op maandag weer paraat op de schoolpleinen om de kinderen te ontvangen en mee te nemen naar onze buitenschoolse sportieve opvang. Op maandag is het altijd tijd om even bij te kletsen over het weekend, dit doen we tijdens het fruit eten. Na het fruit eten zijn wij met zijn alle naar buiten gegaan voor de activiteit van vandaag. De activiteit die voor vandaag op de planning stond was Anne-Maria Koekoek. Het doel van het spel is om niet gesnapt te worden terwijl je naar de overkant probeert te lopen. Je moet dus lopen op het moment dat de spelleider niet kijkt. Wordt je gesnapt? Dan moet je weer vanaf het begin beginnen. Daarna maakten wij er ook nog Anne-Maria fotomodel van. Dan neem je telkens als je stil staat een nieuwe pose aan. Na de activiteit kregen de kinderen nog de tijd om lekker vrij te spelen. Er werd geknutseld, gevoetbald en vooral lekker veel gekletst.

  

Dinsdag 10 oktober
Weer een nieuwe dag bij Sportstuif. Alle kinderen waren weer opgehaald door de pedagogisch medewerkers en toen was het tijd voor iets lekkers. De kinderen kregen weer volle bakjes fruit op tafel en een goedgevulde beker met ranja. Toen alles lekker opgesmikkeld was zijn we met zijn alle naar het voetbalveld gelopen waar de activiteit van vandaag klaar stond. Vandaag gaan wij aan de slag met een estafette variant. De kinderen streden in twee teams om zo veel mogelijk lintjes te krijgen. Voordat ze bij de lintjes aankwamen moesten ze eerst nog slalommen door pionnetjes en een rondje draaien om de hoepel. Aan het einde telden wij welk team de meeste lintjes had verzameld. Het team met de meeste lintjes is de winnaar! Natuurlijk waren de kinderen zo fanatiek dat ze meerdere rondjes van het spel wilde doen. Na al dat rennen hebben wij het dagelijkse koekje weer verdiend!

  

Woensdag 11 oktober
In de ochtend vond alweer de tweede peuterles plaats in de gymzaal bij basisschool Coninxhof. Er waren weer veel peuters aanwezig en er werd hard gesport. De les stond in het teken van balanceren en mikken/ gooien. De kinderen hebben weer goed geoefend en hard gedanst. Voor volgende lessen zijn er nog plekjes vrij, dus mocht je interesse hebben meld je vooral aan via samen bij sportstuif.nl! Na de peuterles hadden we een korte pauze en toen was het alweer tijd om de kinderen op te halen. Samen met Sportstuif MHCV hebben we de boterhammen opgegeten en lekker wat gedronken. De kinderen mochten nog even lekker vrij spelen, er werd gevoetbald, geknutseld en met de kralen gespeeld. Toen was het alweer tijd om de rest van de kinderen op te halen. Alle kinderen hebben lekker een stukje fruit gehad, gedronken en even de dag doorgesproken. Toen iedereen was bijgekletst zijn we begonnen aan de activiteit. Vandaag speelde we omgekeerd verstoppertje. In plaats van dat iedereen zich verstopt en één zoeker de kinderen zoekt is er nu één verstopper en de rest zoeker. Wanneer je degene gevonden hebt ga je erbij zitten. Zo ga je door totdat alle kinderen gevonden zijn. Na de activiteit hebben de kinderen nog lekker van de zon genoten en buiten gespeeld. Er werd wederom gevoetbald en gefietst. Een heerlijke dag!

  

Donderdag 12 oktober
Vandaag stond er weer iets superleuks op het programma. Nadat wij alle kinderen hebben opgehaald en naar onze sportieve buitenschoolse opvang hebben gebracht was het tijd om samen fruit te eten. Na het fruit eten hebben wij direct de jas aangedaan en zijn we naar buiten gegaan voor de activiteiten van vandaag. De activiteiten werden vandaag gegeven door onze stagiaires Dennis en Joep, zij lopen tot het einde van het schooljaar bij ons stage. Op onze instagram en facebook stellen zij zich uitgebreider aan jullie voor. Dennis gaf vandaag de activiteit aan de kinderen van groep 1 tot en met groep 4. Het spel wat werd gespeeld was kreeftentikkertje, als je bij kreeftentikkertje wordt getikt verander je zelf in een kreeft en mag je mee gaan tikken. Het spel voor groep 5 tot en met 8 werd gegeven door Joep. Joep had het spel Harry Potter tikkertje bedacht voor vandaag. Het gaat op dezelfde manier in zijn werking als tikkertje met geheime verlossers. Na al dat spelen was het nog tijd voor een koekje om vervolgens lekker vrij te gaan spelen.

 

Vrijdag 13 oktober
De laatste dag voor de herfstvakantie is aangebroken. Vanaf twaalf uur werden de eerste kinderen opgehaald van de scholen. We begonnen zoals elke vrijdag met gezellig samen boterhammen eten. Al snel was het tijd om ook de andere kinderen op te halen. Met zijn allen hebben we vandaag bij Sportstuif Venray MHCV fruit gegeten. Tijdens het fruit eten werden alle vakantie plannen van de kinderen al uitgebreid aan elkaar verteld. Na het fruit eten mochten de kinderen allemaal vrij spelen. Er werd fanatiek gevoetbald, kunstwerken gemaakt met het stoepkrijt en allerlei verschillende gezelschap spelletjes gespeeld. Na deze gezellige dag was het tijd voor de vakantie!

Team Venray SV wenst jullie een hele fijne herfstvakantie! 



Ons team

Marlou Bronsvoort
Marlou Bronsvoort Vestigingsmanager
Pim Scheepers
Pim Scheepers
Micky van Donzel
Micky van Donzel
Demi van Rooij
Demi van Rooij
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches