Onze kinderen werden helemaal enthousiast van jullie flyer en wilden meteen kennis gaan maken. Ze genieten sindsdien iedere woensdagmiddag van jullie sportieve programma en de leuke uitjes. De communicatie gaat open en vlot en ook over de flexibiliteit hebben we niets te klagen. Een absolute aanwinst voor Venray!

Linda Sleicher-Cornet Linda Sleicher-Cornet
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Waterspellen, speurtocht en het kaarten tikspel in week 28-2023

De laatste schoolweek voor de zomervakantie is aangebroken bij Sportstuif MHCV. Benieuwd naar wat we deze week allemaal voor leuks hebben gedaan? Lees dan snel verder!

Maandag 10 juni
De laatste schoolweek voor de vakantie is van start gegaan, wat ging het jaar toch weer snel voorbij. Het was vandaag een warme en benauwde dag. Bij binnenkomst bij Sportstuif hebben we de kinderen ingesmeerd met zonnebrand en konden de kinderen even lekker wat drinken. Na het fruit moment hebben we even verkoeling gezocht tijdens de 3 waterspelletjes die pedagogisch medewerker Loes had bedacht. We speelden het welkbekende oberrace spel, blikgooien en blikschieten. Door middel van de waterballetjes werden de bekers van de tafel afgegooid en met de pistolen konden we deze bekers ook van de tafel afschieten. Natuurlijk werd er goed gebruik gemaakt van het water. Niet alleen de bekers werden nat maar ook de pedagogisch medewerkers, dit vonden wij natuurlijk helemaal niet erg. We hebben lekker geknoeid met water om wat af te koelen. Nadat de activiteit klaar was stonden er nog twee verjaardagen op de planning en kregen we een ijsje van onze lieve Marlou. Zij wordt na de zomervakantie vestigingsmanager van Sportstuif SV, dus dit was een beetje haar afscheid. Het was een geslaagde eerste dag van de week.

 

Dinsdag 11 juni
Ook vandaag was het weer een warme dag. Nadat iedereen was opgehaald, we wat hebben gegeten en gedronken was het tijd voor de activiteit. De kinderen mochten vandaag weer onder onze bekende sproeiers doorrennen. Daarnaast mochten de kinderen met de waterpistolen en waterballetjes spelen. Ze konden allemaal heerlijk afkoelen en hebben genoten van het water. Na de activiteit was het weer tijd voor een verjaardag en het afscheid van iemand op de BSO. Ze gaat helaas verhuizen dus zal ze naar een andere BSO opzoek moeten. Maar wat had ze toch een heerlijke traktatie (zelf gemaakt) meegenomen! Wij mochten ook nog een cadeautje uitpakken, dat was ontzettend lief! Van ons kreeg ze nog het enige echte Sportstuif diploma, hier staat op hoeveel fruit ze heeft gegeten, hoeveel ranje ze heeft gedronken en hoeveel minuten ze heeft gespeelld ! De kinderenkregen ook nog een ijsje van Marlou, het was feest vandaag! Nadat al het lekkers op was hebben de kinderen nog heerlijk zelf gespeeld. Er werd nog gevoetbald, geknutseld en gefietst.

 

Woensdag 12 juni
Het is alweer woensdag, wat gaat de week toch snel! Nadat alle kinderen waren opgehaald hebben we eerst samen onze lekkere boterhammetjes opgegeten. De vakanties werden besproken en iedereen heeft er super veel zin in, gelukkig maar! Toen alle boterhammetjes op waren zijn wij naar Sportstuif Venray SV gegaan. Hun hadden vandaag de woensdagmiddagactiviteit georganiseerd en wij mochten gezellig meedoen! Ze hadden een zomerspeurtocht in het bos uitgezet. Door de pijltjes te volgen en hierbij de letters te zoeken konden we uiteindelijk een zin vormen. Het juiste antwoord was: ‘En nu is het tijd voor verkoeling’. Gelukkig hadden we het goed en kregen we, ja alweer, een lekker ijsje. Het was weer een zomerse dag dus een ijsje is altijd goed! Nadat het ijsje op was hebben we nog even bij Sportstuif Venray SV gespeeld en was het weer tijd om lekker naar onze BSO te gaan. Ook hier werd nog flink gespeeld en daarna werd iedereen alweer opgehaald.

 

Donderdag 13 juni
De donderdag is alweer aangebroken. Nog 1 nachtje slapen en dan begint toch eindelijk de welverdiende zomervakantie. Toen we de kinderen gingen ophalen op school begon het ontzettend hard en veel te regenen! Gelukkig werd het droog toen we het fruit en de ranja ophadden zodat we lekker naar buiten konden. Pedagogisch medewerker Ted had weer twee leuke spellen bedacht. De oudere speelde het gevraagde spel superbal. De jongeren kinderen speelden het nieuwe kaarten tik spel. Hierbij waren er twee teams. Alle kinderen stonden in een rijtje en de eerste twee stonden bij Marlou en Fleur. Zij draaide twee kaarten om en degene met het hoogste getal was de tikker. De ander moest zo snel mogelijk wegrennen tot aan de pionnen zonder getikt te worden. Een leuk spelletje waarbij ook de hersens goed gebruikt moesten worden! De kinderen kregen na de activiteit wederom een ijsje, wat een bofkonten zijn het toch! Hierna is er nog lekker geknutseld, gevoetbald en gefietst!

 

Vrijdag 14 juni
De laatste dag van de week is alweer aangebroken en de kinderen hebben zomervakantie! Alle kinderen waren vandaag al om 12.00 uur klaar met school, hierdoor hadden we aan de lunchtafel een gezellig clubje kinderen zitten. Ook kwamen de kinderen van Sportstuif Venray SV gezellig mee eten, het was dus lekker druk! Al etend werd er druk verteld over de vakantieplannen. De één gaat een dagje weg, de andere gaat op vakantie en de ander komt in de vakantie naar Sportstuif. Want ook bij Sportstuif hebben we een leuke vakantieplanning op het programma! Toen de vakantieagenda helemaal was doorgesproken zijn we naar de speeltuin de Eekhoorn in Veltum geweest. We hebben lekker geklommen, geschommeld en rondgerend. Rond een uurtje of 5 zijn we allemaal moe en voldaan terug naar Sportstuif gegaan. Ook hier hebben we nog fijn gespeeld tot alle kinderen werden opgehaald. De zomervakantie kan beginnen! Wij wensen iedereen een leuke, warme en gezellige vakantie!

 



Ons team

Eefje Sonnemans
Eefje Sonnemans Vestigingsmanager
Loes van de Pasch
Loes van de Pasch
Evie Pouwels
Evie Pouwels
Davey Ewalds
Davey Ewalds
Ted Verhoeven
Ted Verhoeven
Fleur Bouten
Fleur Bouten
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches