Top BSO waar kinderen lekker actief bezig zijn met allerlei verschillende activiteiten.

Joris Joris
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Vlag veroveren, carnavalsquizzen en het carnaval ren spel in week 6-2024

De laatste week voor de carnavalsvakantie is alweer begonnen bij Sportstuif MHCV, een week vol leuke activiteiten, carnavalsmuziek en plezier! Ben je benieuwd wat we deze week hebben gedaan? Lees dan onze nieuwste blog!

Maandag 5 februari
Weer een nieuwe week bij Sportstuif, nog een weekje voor de carnavalsvakantie. Alle kinderen waren weer opgehaald door de pedagogisch medewerkers en toen was het tijd voor iets lekkers. De kinderen kregen weer volle bordjes fruit op tafel en een goedgevulde beker met ranja. Na het fruit eten gingen we aan de slag met de activiteit van vandaag genaamd vlaggen veroveren. De kinderen werden verdeeld in twee teams. Team blauw en team groen. Alle bij de teams hadden een vlag in haar eigen kleur. Deze vlag mochten ze gaan verstoppen en aan het andere team de taak deze te vinden. Het team wat de vlag van het andere team als eerste heeft gevonden wint, wat was het een strijd wie als eerste ging winnen, uiteindelijk hebben beide teams een keer gewonnen. Ook hadden we nog een verjaardag en hebben we nog gezongen voor de jarige job en kregen we allemaal een zakje chips, even spelen nog en toen was de maandag alweer voorbij.
  

Dinsdag 6 februari
Vandaag stond er weer een normale schooldag voor alle kinderen op de planning, niet helemaal normaal wat veel kinderen waren al verkleed in een thema, zoals rood, geel en groen of schmink dag. Dus gingen wij weer op pad naar de scholen om alle kinderen op te halen. Voordat het zover was sneden we eerst het fruit en vulde we de kannen met ranja. Nadat we helemaal compleet waren gingen we aan tafel voor het fruit. De bordjes met lekkere appels, bananen, peren, druiven en nog veel lekkers gingen weer iedereen langs. Na al dat lekkere fruit was het tijd om de jassen aan te trekken en naar buiten te gaan. Het zonnetje scheen waardoor het perfect weer was voor een leuke activiteit. Deze keer was het prinsentikkertje met verlossers en het carnaval ren spel. ‘De kinderen werden in drie groepen verdeeld, elke groep was iets van de carnaval. Zo hadden we een groep Prinsen, prinsessen en adjudanten. Ook waren er twee tikkers, zij gingen de kinderen tikken op het moment dat ze ontsnapten. De kinderen begonnen allemaal in een eigen vak, in een hoek van het veld. Eén van deze vakken bleef nog leeg. Er werd één groep genoemd die gingen ontsnappen, deze ontsnapte kinderen rennen zo snel als ze kunnen naar dat lege vak. De tikkers proberen deze kinderen te tikken. De kinderen die het lukte om zonder getikt te worden naar het lege vak te rennen zijn veilig, de andere gaan nu meehelpen met tikken.’ Ondertussen stond er ook nog carnavalsmuziek op dus was het een grote gezelligheid met de activiteiten. Na de activiteit werd er nog buiten gevoetbald en tikkertje gespeeld. Binnen werd er getekend, vliegtuigjes gevouwen en spelletjes gespeeld. Zo kwam er weer een einde aan onze dinsdagmiddag.

  

Woensdag 7 februari
We zitten alweer op de helft van de schoolweek, wat gaat dat alweer snel. We haalden de eerste kinderen op om bij ons boterhammen te komen eten, ook Sportstuif SV was gezellig bij ons deze middag. Gezellig met z’n allen aan tafel smikkelden we onze boterhammen op. Er werden moppen getapt en besproken wat iedereen op zijn of haar boterham had. Na het eten was er tijd om te gaan spelen, er werden mooie kleurplaten ingekleurd en spelletjes gespeeld. Toen alle kinderen op de BSO aangekomen waren aten we wat fruit en groente zodat we weer genoeg energie hadden voor de rest van de middag. We trokken onze jas aan want we gingen namelijk het carnavalskaartjes zoekspel spelen, onze pedagogische medewerker Evie had buiten 24 carnavalskaartjes verstopt over het hele terrein en de kinderen moesten deze gaan zoeken. De kinderen waren super goed bezig en zo waren de eerste kaartjes al gevonden, goed zoeken en speuren en uiteindelijk waren ze allemaal gevonden. Hierna zette we de carnavalsmuziek aan en hebben de kinderen binnen gedanst, gespeeld en gerust. Nog snel een lekker koekje en zo was de woensdag alweer voorbij.

 

Donderdag 8 februari
Ook vandaag stond er weer een gezellige middag op het programma, daarvoor moesten we eerst de kinderen ophalen van school. Eenmaal terug op de BSO aten we lekker wat fruit en dronken we ranja, ook vandaag waren de kinderen weer mooi verkleed, vooral de kinderen van basisschool De Hommel waren allemaal verkleed als hommeltjes, super leuk. Helaas was het buiten erg vies weer, dus gingen we binnen de activiteit doen. Boven gingen de kinderen een carnavals quiz doen en beneden was het tijd voor de carnavals stopdans met disco. De muziek ging aan en er werden polonaises gelopen, gedanst en meegezongen met de muziek, stopt de muziek probeer je niet te bewegen, beweeg je toch dan moet je een opdracht doen. Toen de activiteit af was, mochten de kinderen vrij spelen en werd er nog door gedanst op de muziek en werden de carnavals kleurplaten ook al mooi ingekleurd. Wat hadden wij een feestelijke donderdag, tot morgen.

  

Vrijdag 9 februari
Ook vandaag waren alle scholen eerder uit. Want de carnavalsvakantie gaat beginnen! Na al dat gefeest op school was het ook vandaag weer tijd voor de kinderen om naar Sportstuif te gaan. Met alle leuke verkleedde kinderen hebben wij er bij Sportstuif ook nog een feestje van gemaakt samen met de kinderen van Sportstuif SV. Samen hebben we geluncht toen iedereen uit school was en mochten de kinderen nog even vrij spelen, hierna was het ook alweer tijd voor het fruit en ranja momentje en hierna trokken we onze jassen aan voor de activiteit, we gingen beginnen met het prinsentik spel om warm te worden, waarna we het grote ballonnen stamp spel speelde, we probeerde alle ballonnen kapot te stampen, todat er iemand over was. Nog een lekker koekje en wat was het een leuke dag en nu vlug met zijn alle de carnaval vakantie in!

  

Sportstuif MHCV Venray wenst jullie een fijne carnavalsvakantie! ALAAF!



Ons team

Eefje Sonnemans
Eefje Sonnemans Vestigingsmanager
Loes van de Pasch
Loes van de Pasch
Evie Pouwels
Evie Pouwels
Davey Ewalds
Davey Ewalds
Ted Verhoeven
Ted Verhoeven
Fleur Bouten
Fleur Bouten
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches