Top BSO waar kinderen lekker actief bezig zijn met allerlei verschillende activiteiten.

Joris Joris
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Trefbal, buikschuiven en dansen in week 24-2023

Een nieuwe zonnige week is weer aangebroken bij Sportstuif. We hebben veel verschillende activiteiten gedaan en hebben natuurlijk even extra genoten van de zon. Wil jij weten wat wij deze week allemaal gedaan hebben met het mooie weer? Lees dan snel verder!

Maandag 12 juni
Deze week begonnen we weer met een studiedag. Bijna alle scholen hadden studiedag vandaag, dus het was al meteen erg gezellig vanochtend bij Sportstuif. Het was weer hartstikke lekker weer, dus we hebben de hele ochtend buiten gespeeld. Bij Sportstuif hebben we de buikschuifbaan weer te voren gehaald die zorgde voor lekkere verkoeling. Ook zijn we nog gaan spelen bij de speeltuin bij de Bongerd. Hier waren we zo lekker aan het spelen dat het zo weer tijd was om lekker boterhammen te gaan eten. Hierna was het al snel tijd om de kinderen op te halen die vandaag wel gewoon naar school gingen. Met zijn allen hebben we buiten in de schaduw fruit gegeten. Hierna was het tijd voor de activiteit van vandaag. Pedagogisch medewerker Loes  heeft weer een leuke activiteit verzonnen. We gingen namelijk een buikschuifestafette doen. Er werden twee rijen gemaakt, de voorste twee gleden zo snel mogelijk de buikschijfbaan over. Aan het eind van de baan stond een tafel klaar met cups. Hier is het de bedoeling dat je probeert de cup te flippen binnen drie keer. Als dit is gebeurd, ren je naast de baan zo snel mogelijk terug naar de rij en tik je de eerste aan. Dan mag die gaan glijden. Tijdens het buikschijven stonden er kinderen die je probeerde nat te gooien met waterballetjes. Na de activiteit was er nog genoeg tijd om lekker vrij te spelen! 

  

 

Dinsdag 13 juni
Het is alweer dinsdag! Net zoals gister halen we de kinderen weer op vanuit verschillende scholen in Venray. Hierna is het tijd om met zijn allen in de schaduw fruit te eten. Tijdens het fruit eten komen er altijd gezellige verhalen op tafel. Na het fruit eten worden alle kinderen goed ingesmeerd, want de zon is weer volop aanwezig vandaag. Pedagogisch medewerker Davey heeft voor de activiteit voor wat verkoeling gezorgd. De activiteit had namelij twee onderdelen vandaag. Allereerst gingen we opzoek naar verkoeling en mochten we lekker onder de sproeiers door rennen. Na deze verkoeling was het tijd voor een potje iemand is 'm, niemand is 'm. Dit is voor alle kinderen een bekende activiteit, hierdoor konden we snel aan de slag en waren we lekker in beweging. Het spel blijft altijd een succes! Na een fanatiek potje iemand is 'm, niemand is 'm hadden we geluk, want de sproeiers gingen nóg een keer aan en konden we nog lekker onder de sproeiers door rennen! 

 

 

Woensdag 14 juni 
Op woensdagochtend beginnen we net zoals afgelopen weken de dag met Peutergym. Vandaag stond in het teken van waterspelletjes. Er werd een parcours afgelegd met waterballetjes, er werd een skippybal estafette gedaan en er was tijd om lekker te bellen blazen. Wat een feest was het deze ochtend weer! 

We eten op woensdagmiddag altijd samen boterhammen, vandaag deden we dit bij Sportstuif Venray SV. Nadat iedereen de boterhammen op had was het al snel tijd om ook de laatste kinderen op te halen. Toen iedereen er was hebben we lekker fruit gegeten met zijn allen. Na het fruit eten gingen we met zijn allen naar buiten. Hier hebben we in de schaduw onder de bomen lekker gespeeld tot dat de woensdagmiddagactiviteit ging beginnen. Vandaag was de activiteit dansen! Pedagogisch medewerker Micky heeft een hele leuke warming up en dans aangeleerd aan alle kinderen. Naast dat de kinderen van Sportstuif goed meededen, kwamen er ook kinderen uit Venray meedansen. Hierna kon iedereen nog lekker vrij spelen! Er werd in bomen geklommen, gevoetbald en binnen fanatiek geschaakt. Aan het eind van de middag was het weer tijd om terug te gaan naar onze eigen Sportstuif.

  

 

Donderdag 15 juni
Op de donderdag verzorgd pedagogisch medewerker Ted de activiteit. Deze week heeft Ted weer een erg leuke activiteit voorbereid. We gingen namelijk het grote casinospel spelen. Iedereen kreeg aan het begin van het spel vier fiches. De bedoeling was om iemand anders uit te dagen bij een spel, als je wint krijg je een fiche van de ander. Verlies je? Dan lever je één fiche in. Het doel van de activiteit was om zoveel mogelijk verschillende kinderen uit te dagen om verschillende spellen mee te spelen. Zo was er onder andere penalty schieten, een hockey parcours, dienblad race, bottle flip, chinees worstelen en jeu de boules. Met zoveel verschillende spellen zit er altijd wel een spel tussen waar je goed in bent en dus extra fiches kunt winnen. De kinderen waren allemaal super enthousiast en hebben veel spellen uitgeprobeerd en fanatiek de strijd met en tegen elkaar aangegaan om de fiches. Na de activiteit was het tijd om afscheid te nemen van vakantiemedewerker Marieke. Marieke had als bedankje voor alle kinderen een ijsje meegenomen. Wij gaan Marieke natuurlijk erg missen in de vakanties bij ons!

  

 

Vrijdag 16 juni
De laatste dag van de week is alweer aangebroken. Met de zon die nog volop aan het schijnen was hebben we vandaag de buikschuifbaan neergelegd. Met dit warme weer is dit een lekkere activiteit die ook nog eens zorgt voor verkoeling. Tijdens het buikschuiven werden er zelfs wedstrijdjes gedaan wie er het verste kwam. En niet alleen de kinderen zijn dan fanatiek. Ook de pedagogisch medewerkers doen gewoon mee met een wedstrijdje buikschuiven! Daarnaast werd er ook lekker op het veld gevoetbald, of in de schaduw onder de bomen gekraald.



Ons team

Eefje Sonnemans
Eefje Sonnemans Vestigingsmanager
Loes van de Pasch
Loes van de Pasch
Evie Pouwels
Evie Pouwels
Davey Ewalds
Davey Ewalds
Ted Verhoeven
Ted Verhoeven
Fleur Bouten
Fleur Bouten
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches