Een hele fijne BSO. Ze doen heel veel met sport en spel. Onze kinderen gaan er elke week met veel plezier heen. Ook de leidsters en leiders zijn top.

Sanne Oversier Sanne Oversier
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Sproeiers, buikschuiven en kingen in week 36-2023

Weer een nieuwe week bij Sportstuif Venray. Deze week hebben we weer allemaal leuke en toffe activiteiten gedaan! Ben je benieuwd? Lees dan mee!

Maandag 4 september
Een nieuwe week is weer van start gegaan en dat betekend ook weer een nieuwe week bij Sportstuif! We zijn de maandag begonnen met twee leuke activiteiten, namelijk pionnenpong en kingen. De jongeren kinderen speelden vandaag hoepelpong. Bij dit spelletje waren er twee teams. Om de beurt probeert iemand van het team de bal met 1 stuit of in 1 keer tegen de pion van het andere team te gooien. Wordt er in de hoepel gegooid haalt de tegenstander deze weg. Het team dat als eerste al de pionnen weg speelt wint het spel. De ouderen speelde vandaag Kingen. Dit is nog geen oud spelletje en wordt ook al veel op de schoolpleinen gespeeld. Dit spel bestaat uit 4 vakken en in ieder vak staat 1 speler. De bal mag maar 1 keer stuiteren in jouw vak, dan moet je de bal onderhands naar een ander vak slaan of duwen. Stuitert de bal 2x in jouw vak of sla je de bal uit het veld, dan moet je wisselen met een van de wisselspelers. De kinderen vonden het een leuke spelletje en er werd actief meegedaan! Na de activiteiten hebben de kinderen nog lekker vrij gespeeld. Het zonnetje scheen weer dus het was weer druk buiten!

 

 

Dinsdag 5 september
De kinderen werden weer opgehaald van school en naar Sportstuif gebracht met onze mooie blauwe Sportstuif auto’s. Ondertussen dat de kinderen worden opgehaald wordt het fruit gesneden en de ranja koud gezet, zodat wanneer alle kinderen zijn aangekomen we zo snel mogelijk fruit kunnen eten en dus ook zo snel mogelijk met de activiteit kunnen beginnen. Het was vandaag weer een warme dag dus het was tijd voor een wateractiviteit! Hier zijn de kinderen altijd dol op. Omdat het Raayland college nog bezig was met de gymles op het hoofdveld hadden we de planning omgedraaid vandaag. We vierden eerste de verjaardag van een van de kinderen. Als traktatie kregen zij een lekker zakje chips en toen deze op was konden wij het hoofdveld op. Vandaag stonden de bekende sproeiers op de planning. De kinderen hebben heerlijk afkoeling gezocht en daarna opgedroogd in het zonnetje. Na dat de sproeiers klaar waren hebben de kinderen nog heerlijk vrij gespeeld. Er werd zoals gewoonlijk lekker gefietst, gevoetbald en de schaduw werd opgezocht.

 

 

Woensdag 6 september
En toen was het alweer woensdag. Altijd een rustige dag waardoor er vaak uitstapjes worden gepland. Nadat de kinderen waren opgehaald hebben we bij Sportstuif Venray SV onze boterhammen opgegeten. Hier hebben de kinderen nog even lekker gespeeld en toen was het tijd om ergens heen te gaan. Vandaag stond Landal de Vers op de planning, hier wordt altijd lekker in de speeltuin gespeeld. De kinderen hebben geschommeld, in het zand gespeeld, met het water geknoeid en geklommen. Een ontzettend leuke speeltuin! Toen de kinderen terugwaren hebben ze nog even afkoeling gezocht onder de sproeiers! Pedagogisch medewerker Judith organiseerde vandaag bij MHCV een kinderfeestje. De kinderen wilden graag lasergamen en met de nerf guns schieten. Judith had er een geslaagd middag van gemaakt en afgesloten met lachende gezichten!

 

 

Donderdag 7 september
Weer een nieuwe dag bij Sportstuif is aangebroken en ook vandaag scheen weer lekker de zon. Nadat alle kinderen waren opgehaald, de buikjes vol waren met fruit en ranja én zich hadden ingesmeerd met zonnenbrand was het tijd voor de activiteit. Vandaag had pedagogisch medewerker Ted de buikschuifbaan opgezet. De kinderen schoven heerlijk door het sop en er werd veel met de sproeier gespeeld. Zelfs Ted wilde graag nog een keer mee schuiven. Nadat het schuiven klaar was mochten de kinderen zich nog even afspoelen onder de bekende sproeiers. De sproeiers bleven nog lang aan zodat de kinderen lekker konden afkoelen. Nadat de sproeiers uit werden gezet hebben de kinderen nog vrij kunnen spelen. Er werd gebouwd met de blokken, gefietst, veel gekletst met elkaar en het allerbelangrijkste, veel plezier gemaakt! Op naar morgen!

 

 

Vrijdag 8 september
De laatste dag van de week is alweer aangebroken. Nadat de kinderen waren opgehaald hebben ze weer samen met Sportstuif Venray SV de boterhammen opgegeten. Ze hebben daarna nog even lekker gespeeld en toen was het tijd om de rest van de kinderen op te halen. We hebben samen wat gedronken en fruit gegeten en toen was het tijd voor de activiteit. Het was vandaag weer een warme dag dus dat betekent iets met water. De kinderen wilde graag allemaal onder de sproeiers, zo gezegd zo gedaan! Na een aantal rondjes onder de sproeiers waren de kinderen heerlijk afgekoeld en was het tijd om op te drogen. De kinderen hebben lekker vrij gespeeld, in het zonnetje en in de schaduw. De dag werd feestelijk afgesloten met want het was weer tijd voor een verjaardag. De kinderen hebben goed meegezongen en krijgen zoals altijd iets lekkers van de jarige. Tijd voor weekend!

 



Ons team

Eefje Sonnemans
Eefje Sonnemans Vestigingsmanager
Loes van de Pasch
Loes van de Pasch
Evie Pouwels
Evie Pouwels
Davey Ewalds
Davey Ewalds
Ted Verhoeven
Ted Verhoeven
Fleur Bouten
Fleur Bouten
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches