Onze kinderen werden helemaal enthousiast van jullie flyer en wilden meteen kennis gaan maken. Ze genieten sindsdien iedere woensdagmiddag van jullie sportieve programma en de leuke uitjes. De communicatie gaat open en vlot en ook over de flexibiliteit hebben we niets te klagen. Een absolute aanwinst voor Venray!

Linda Sleicher-Cornet Linda Sleicher-Cornet
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Sportstuif tikkertje, het 4 hoekenspel en flipperkasten in week 2-2024

Maandag 8 januari
Er is weer een nieuwe week aangebroken bij Sportstuif MHCV. Net als alle andere schoolweken staan wij op maandag weer paraat op de schoolpleinen om de kinderen te ontvangen en mee te nemen naar onze buitenschoolse sportieve opvang. Op maandag is het altijd tijd om even bij te kletsen over het weekend, dit doen we tijdens het fruit eten. Na het fruit eten zijn wij met zijn alle naar buiten gegaan voor de activiteit van vandaag. De activiteit die voor vandaag op de planning stond was het gezamenlijke dino ei spel. Het doel van het spel is om een dino te worden doormiddel van steen, papier, schaar te spelen tegen kinderen om je heen, je veranderd zo door te winnen of te verliezen in verschillende fases. De kinderen gingen helemaal op in het spel en omdat het zo koud was waren de kinderen extra veel in beweging. Na de activiteit kregen de kinderen nog de tijd om lekker vrij te spelen. Er werd geknutseld, gevoetbald en vooral lekker veel gekletst, rond 17.00 uur nog een koekje en zo was de eerste dag van de week alweer voorbij.

  

Dinsdag 9 januari
Weer een nieuwe dag bij Sportstuif. Alle kinderen waren weer opgehaald door de pedagogisch medewerkers en toen was het tijd voor iets lekkers, de kinderen kregen weer volle bordjes fruit op tafel en een goedgevulde beker met ranja. Toen alles lekker opgesmikkeld was, trokken we onze jas, muts, handschoenen en sjaal aan en gingen we naar buiten, brr… wat was het koud en hier stond de activiteit klaar. Vandaag gaan wij aan de slag met een tikkertjes variant, maar niet zomaar een soort tikkertje, nee...... Sportstuif tikkertje! Er werden twee kinderen gekozen om tikker te zijn. De andere kinderen moesten zoals altijd proberen niet getikt te worden. Werd je toch getikt door één van de super snelle tikkers? Dan moest je met twee armen in de lucht gaan staan. Om weer vrij te komen moesten er twee verschillende kinderen je armen naar beneden doen. Bij de ene arm zeg je SPORT en bij de andere arm zeg je STUIF! De andere groep kinderen ging een potje voetballen in teams en na de activiteit gingen wen naar binnen op de trap zitten want we hadden nog een jarige job! Hier hebben we nog voor gezongen en kregen we allemaal een lekkere traktatie, de kinderen hebben nog vrij kunnen spelen en zo was de dinsdag alweer voorbij gevlogen, een geslaagde en koude dag.

  

Woensdag 10 januari
De woensdag begint altijd gezellig met de kinderen op halen en gezamenlijk onze boterhammen op te eten, dit keer waren we bij Sportstuif SV. De kinderen mochten nog even lekker vrij spelen, er werd gevoetbald, geknutseld en met de kralen gespeeld. Toen was het alweer tijd om de rest van de kinderen op te halen, en een lekker stukje fruit en groente te eten, gedronken en even de dag doorgesproken. Toen iedereen was bij gekletst trokken we onze jas aan en was het tijd voor de activiteit, deze keer stond er Sportstuif Memorie op de planning. De kinderen werden verdeeld in groepjes en moesten om de beurt sla lommen, een rondje draaien en 2 kaarten omdraaien, welk team als eerste alle memorie kaartjes goed had, was gewonnen. Na een paar potjes, mochten de kinderen weer iets voor zich zelf doen, zo waren er kinderen die lekker buiten bleven in de kou met het zonnetje op de snoetjes en werd er gevoetbald en gespeeld en de andere helft bleef lekker warm binnen om te spelen met de spelletjes in de kast. Rond een uur of 5 was het tijd om weer terug te gaan naar onze eigen locatie en kregen de kinderen nog een lekker koekje en zo was iedereen opgehaald en was de woensdag ook alweer voorbij.

  

Donderdag 11 januari
Vandaag stond er weer iets superleuks op het programma. Nadat wij alle kinderen hebben opgehaald en naar onze sportieve buitenschoolse opvang hebben gebracht was het tijd om samen fruit te eten, een beker ranja te drinken en even gezellig bij te kletsen over de dag. Na het fruit eten hebben wij direct de jas aangedaan en zijn we naar buiten gegaan voor de activiteiten van vandaag. Er stonden 2 spellen op de planning, Baltikkertje met geheime verlosser en die werd gegeven door onze stagiaires Manouk en Lise, zij lopen tot het einde van het schooljaar bij ons stage. Op onze Instagram en Facebook stellen zij zich uitgebreider aan jullie voor. Het 4 hoeken spel gaf onze pedagogische medewerker Ted. Deze 2 spellen waren erg uitdagend en zo kwamen de kinderen bij elk spel aan de beurt, zo was iedereen wel een tikker geweest, loper of zelfs een geheime verlosser. De kinderen hadden goed hun best gedaan en dit werd dan beloond met een lekker koekje, zo was de donderdag alweer voorbij. Op na de laatste BSO dag van de week.

  

Vrijdag 12 januari
Het is alweer vrijdag, de laatste dag van de week is ingegaan. Vanaf twaalf uur werden de eerste kinderen opgehaald van de scholen. We begonnen zoals elke vrijdag met gezellig samen boterhammen eten. Al snel was het tijd om ook de andere kinderen op te halen, met alle kinderen en de kinderen van Sportstuif SV hebben fruit gegeten en ranja gedronken. Tijdens het fruit eten werden alle leuke dingen van afgelopen week nogmaals doorgesproken en werden de plannen van het weekend uitgebreid aan elkaar verteld. Na het fruit eten gingen we aan de slag met de activiteit van vandaag genaamd Flipperkast. Alle kinderen stonden in een kring, met de benen uit elkaar en 1 kind staat in het midden. De bal wordt rond gerold en de middelste persoon probeert deze bal af te pakken, gebeurt dit dan wissel je om. Wat een leuke manier om deze week mee af te sluiten! Hierna hebben we nog gespeeld binnen als buiten en kregen de kinderen nog een verdiend koekje en zo was het tijd voor weekend. Fijn weekend iedereen en tot de volgende week!  



Ons team

Eefje Sonnemans
Eefje Sonnemans Vestigingsmanager
Loes van de Pasch
Loes van de Pasch
Evie Pouwels
Evie Pouwels
Davey Ewalds
Davey Ewalds
Ted Verhoeven
Ted Verhoeven
Fleur Bouten
Fleur Bouten
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches