Mijn dochter vond haar vorige BSO helemaal niet leuk. Naar Sportstuif gaat ze altijd met heel veel plezier!! Dit komt mede door de leuke, professionele en lieve begeleiding, die per kind kijkt wat ze op dat moment nodig hebben.

Christa Tunnessen Christa Tunnessen
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Sneeuwpoppen maken, naar Ballorig en cirkeltikkertje in week 49-2023

Er is weer een nieuwe week aangebroken bij Sportstuif MHCV. Deze week was het feest omdat het sinterklaas was! Dus een week vol leuke activiteiten en uitstapjes! Ben je benieuwd naar deze activiteiten? Lees dan onze nieuwste blog!

Maandag 4 december
Een nieuwe week begon en er was in het weekend sneeuw gevallen dus we moesten eerst de auto’s sneeuwvrij maken! Hierna zijn we de kinderen op gaan halen van de scholen en het begon alweer te sneeuwen, echt winters weer. Binnen lekker opgewarmd om ranja te drinken en fruit te eten, mmmm. Toen zagen we dat de schoentjes waren gevuld en er zaten zelfs pepernoten in, chocolade en een stuiterbal! Hierna gingen we gezamenlijk op de trap zitten om cadeautjes uit te pakken nu sinterklaas nog in het land is. We lazen het gedichtje weer voor en mochten 4 cadeautjes uitpakken, we kregen een box met dieren, een springtouw, 2 scoops en keepers handschoenen. Het was tijd voor de activiteit en we gingen natuurlijk naar buiten om een strijd aan te gaan wie de mooiste sneeuwpop kon bouwen met een groepje, lekker spelen in de sneeuw terwijl het sneeuwde. Hierna hebben we ons lekker opgewarmd binnen met vrij spelen en ondertussen lekker pepernoten gesnoept die op tafel stonden. We sloten de dag af met het sinterklaasjournaal en dit was onze eerste dag van de week.

  

Dinsdag 5 december
De dinsdag brak aan en het was wel een speciale dinsdag, want het was natuurlijk pakjesavond. De kinderen kwamen met een blije glimlach van school af en waren al zenuwachtig voor de avond, toen we compleet waren hebben we lekker ranja gedronken en fruit gegeten. Ook mochten we nog de laatste cadeautjes uitpakken die rommelpiet had achtergelaten, we kregen nog een speelmat, een springtouw, Paw Paltrow kwartet en een dinosaurus spel. We trokken onze jassen aan en gingen met alle kinderen naar buiten om de activiteit te gaan doen, ook de kinderen van Sportstuif SV kwamen onze kant op. Toen we bezig waren met het spel superbal, kwamen er ineens 2 pietjes het veld op vol met een zak met pepernoten. Natuurlijk kreeg iedereen wat lekkers en deden de pietjes vrolijk mee met de activiteit, ook gingen we nog op de foto met de pietjes en gingen we naar binnen. binnen hebben de pietjes meegedaan met de spelletjes die de kinderen aan het spelen waren en gingen ze meespelen op de speelmat. Helaas moesten de pietjes ook verder naar de andere kindjes, dus gingen ze er weer vandoor. Wij hebben lekker verder gespeeld en werden de kinderen al vroeg opgehaald zodat ze pakjesavond konden vieren. Een geslaagde en leuke dinsdag was het bij ons.

  

Woensdag 6 december
De woensdag begon al vroeg omdat het studiedag was voor alle basisscholen in Venray. Dus de kinderen stonden al rond 8.00 uur op de stoep en begonnen met spelen met de nieuwe spelletjes die we hadden gekregen van rommelpiet. We hebben nog lekker gevoetbald en toen stond het volle bordje groente en fruit en een beker ranja alweer klaar. Toen deze op was hebben we onze spullen gepakt en zijn we richting Ballorig gereden in Venlo, hier hebben de kinderen zich goed vermaakt en ook de kinderen van Sportstuif SV waren mee, een en al gezelligheid. Rond 12.00 uur was het tijd voor een beker ranja en de lekkere lunch die we zelf hadden meegenomen, natuurlijk hebben we hierna ook nog veel gespeeld, geklommen in de klimrekken en gesprongen op de trampolines. Helaas was het ook tijd om richting Venray te gaan zodat de kinderen daar opgehaald konden worden, we zette nog een leuke en spannedne film op, tussendoor een lekker koekje de woensdag was alweer voorbij.

Donderdag 7 december
Toen was het alweer donderdag! De kinderen hebben we opgehaald van school en gingen stonden de bordjes met fruit en groente en de kannen ranja alweer klaar zodat we even rustig konden bij kletsen. Hierna trokken we onze jas, muts, handschoenen en sjaal aan want het was koud buiten, maar niets hield ons tegen om de activiteit te gaan doen. Dit keer stond op het programma, een pion mik spel en cirkeltikkertje. Bij het pion mik spel waren er 2 teams en in het midden een rij met pionnen en welk team de meeste pionnen om gooit, die wint, de pionnen stonden op een tafel dus was het extra moeilijk om hoog te gooien. Bij cirkeltikkertje waren er 2 tikkers en die gingen elkaar afwisselen zodat een tikker even kon rusten in de cirkel. Als je getikt werd, ging je langs de lijn staan en 3 was teveel. Na veel geren, getik en plezier, was het tijd om een verjaardag binnen te vieren, we zongen voor de jarige job en ook kregen we een lekkere traktatie van haar. Hierna hebben de kinderen nog voor zich zelf iets gedaan en werd er al veel eigen speelgoed uit de tassen gepakt omdat ze deze natuurlijk van sinterklaas hadden gekregen. Het was alweer half 7 en tijd om naar huis te gaan, tot morgen.

  

Vrijdag 8 december
Het is alweer vrijdag, de laatste dag van de week is ingegaan. Vanaf 12.00 uur werden de eerste kinderen opgehaald van de scholen. We begonnen zoals elke vrijdag met gezellig samen boterhammen eten. Al snel was het tijd om ook de andere kinderen op te halen. Met alle kinderen en de kinderen van Sportstuif SV hebben we fruit gegeten en ranja gedronken. Tijdens het fruit eten werden alle leuke dingen van afgelopen week nogmaals doorgesproken en werden de plannen van het weekend uitgebreid aan elkaar verteld. Na het fruit eten trokken wij onze jassen en verzamelden wij bij het hek voor de activiteiten van vandaag. Deze keer mocht Loes een activiteit geven en het was Kerstman en rendier, een spel waarbij de kerstman achter de rendier moet rennen om te tikken, dit spel deden we in 2 groepen, een groep met de kleine  kinderen en een groep met de grotere kinderen. Na dat iedereen een keer rendier of kerstman was geweest, gingen we naar binnen om een verjaardag te vieren en zongen we liedjes voor de jarige job, ook was er nog een lekkere traktatie die we op mochten snoepen. De kinderen deden nog een spelletje met elkaar en voetbalde buiten en zo was de vrijdag alweer voorbij. Wat een leuke week was het alweer bij ons en tot volgende week!

  



Ons team

Eefje Sonnemans
Eefje Sonnemans Vestigingsmanager
Loes van de Pasch
Loes van de Pasch
Evie Pouwels
Evie Pouwels
Davey Ewalds
Davey Ewalds
Ted Verhoeven
Ted Verhoeven
Fleur Bouten
Fleur Bouten
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches