Een sportieve opvang waarbij kinderen op hun eigen niveau kunnen deelnemen aan verschillende activiteiten. Het buiten spelen en actief bezig zijn staat voorop! Er is ook de mogelijkheid om binnen te knutselen en dergelijke om weer even tot rust te komen. De begeleiding is top met enthousiaste begeleiders die het voor de kinderen super tof maken! 

Dennis Dennis
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Slagbal, sproeiers en 10 tellen in de rimboe in week 37- 2023

Weer een niewe zonnige week bij Sportstuif Venray MHCV. Ook deze week een planning vol met leuke activiteiten. Zo speelden we verschillende tikspelletjes, hadden we verjaardagen en speelden we onder de sproeiers. In deze blog lees je de precieze invulling van de dag. Veel leesplezier! 

 

Maandag 11 september
Weer een nieuwe week bij Sportstuif is alweer aangebroken, week 3 na de zomervakantie alweer. De week begon nog met tropische temperaturen. Nadat de kinderen door de pedagogisch medewerkers waren opgehaald was het tijd om het weekend te bespreken. Tijdens het fruit eten kwamen de leukste verhalen van het weekend voorbij. Veel kinderen hadden lekker verkoeling gezocht in het zwembad, ze hadden genoten! Nadat het fruit op was en de bekers leeg waren was het tijd voor de activiteit. Omdat het vandaag de laatste dag was dat het zo warm was hadden we nog één keer de sproeiers aangezet. De kinderen rendden heerlijk tussen de druppels door en speelden leuk met elkaar. Omdat het vandaag waarschijnlijk de laatste keer dat ze aan gingen hebben we ze extra vaak aangezet. De sproeiers gingen maar liefst 3 keer aan. Nog meer waterplezier dus! Nadat de sproeiers uit waren gingen de kinderen nog heerlijk in de zon opdrogen. Er werd ook nog gevoetbald, met de kralen gespeeld en natuurlijk weer gefietst. Op naar morgen!

 

Dinsdag 12 september
Weer een nieuwe dag bij Sportstuif. Alle kinderen waren weer opgehaald door de pedagogisch medewerkers en toen was het tijd voor iets lekkers. De kinderen kregen weer volle bakjes fruit op tafel en een goedgevulde beker met ranja. Toen alles lekker opgesmikkeld was zijn we met zijn alle naar het hockeyveld gelopen, want hier stonden weer twee activiteiten klaar. Pedagogisch medewerker Fleur had  twee leuke spelletjes bedacht namelijk, slagbal en het kwartetspel. Na de uitleg van beide spellen klaar was mochten de kinderen kiezen welke activiteit ze wilde doen. Het was vandaag goed verdeeld, bij beide spellen stonden ongeveer even veel kinderen. Bij slagbal werden de ballen ver het veld in geslagen en werd er hard gerend voor de punten. Er zijn veel mooie home runs gescoord, goed bezig! Bij kwartet waren de tacktieken ook goed besproken en waren ze aan elkaar gewaagd. Doordat ze 4 van de zelfde spullen moesten verzamelen duurden het even voordat het eerste kwartet er was, maar dat mocht de pret niet drukken! Na de actieve activiteiten hebben de kinderen nog even lekker gerust met hun welverdiende koekje. De kinderen hebben nog lekker vrij gespeeld en toen was het alweer tijd om naar huis te gaan!

  

Woensdag 13 september
En toen was het alweer woensdag. Woensdag is altijd een rustige dag waardoor we vaak leuke uitstapjes kunnen maken. Omdat de kinderen op woensdag altijd eerder uit zijn eten we eerst altijd samen de boterhammen. Dit keer niet op onze eigen locatie maar zijn we met zijn alle naar Sportstuif Venray SV gegaan. Alle kinderen waren heerlijk de boterhammen op aan het eten en lekker aan het kletsen met elkaar. Toen de boterhammen op waren hebben de kinderen nog even lekker vrij gespeeld. Buiten werd er flink gevoetbald en binnen werden mooie armbandjes gemaakt met de LOOM bandjes. De kinderen kregen nog wat fruit en toen was het tijd om ergens heen te gaan. Vandaag stond op de planning om met zijn alle naar Speeltuin de Eekhoorn in Venray te gaan. Met de blauwe sportstuif auto's reden we er heen. Toen we eenmaal daar waren hebben de kinderen heerlijk gespeeld. Er werd fanatiek geklommen, hutten gebouwd en geschommeld. De kinderen lieten zichzelf helemaal gaan. Rond 16.45 zijn we weer teruggegaan naar onze eigen BSO en hier hebben ze nog even vrij gespeeld. Uno werd gespeeld en met de lego werden mooie creaties gemaakt! De kinderen werden vroeg opgehaald en toen was de woensdag ook alweer voorbij!

 

 

Donderdag 14 september
De donderdag is alweer aangebroken. Donderdag is altijd een drukke dag met veel kinderen, altijd gezellig dus! De kinderen werden zoals gewoonlijk weer opgehaald met de blauwe sportstuif auto's en bij aankomst van de BSO stond de ranja al lekker koud en was het fruit al gesneden. De kinderen konden gelijk aanvallen! Omdat we vandaag 2 jarige hadden, hadden de kinderen voor én na de activiteit een verjaardag. Nadat het fruit op was, was het dan ook tijd voor de eerste verjaardag. Er werd hard gezongen en de kinderen waren heel blij met de lekkere traktatie! Toen alles weer op was mochten de kinderen weer naar het veld gaan voor de activiteiten. Vandaag had pedagogisch medewerker Ted 2 spelletjes uitgezet namelijk verschillende tikspelletjes of 10 tellen in de rimboe. Veel kinderen kozen voor 10 tellen in de rimboe dus daar was de groep opgesplitst in twee groepen. Bij Ted werd de geheime verlossertikkertje, wc tikkertje en ziekenhuistikkertje gespeeld. De kinderen renden de longen uit hun kleine lijfje! Bij 10 tellen in de rimboe werd er ook hard gerend. De kinderen hadden de gekste verstopplekken en er werd goed gezocht! Na het harde werken was het alweer tijd voor de tweede verjaardag! De kinderen verzamelde bij de picknickbanken en werd er weer hard gezongen voor de jarige. Ze kregen weer wat lekkers en mochen dit lekker opeten. Ze hebben nog even lekker vrij gespeeld buiten in het zonnetje en toen was de dag alweer voorbij.

  

 

Vrijdag 15 september
En toen was het alweer vrijdag, de laatste schooldag van de week is weer aangebroken. De eerste kinderen waren opgehaald en samen met Sporstuif Venray SV hebben we de boterhammen opgegeten. Nadat de boterhammen op waren hebben de kinderen nog even lekker vrij kunnen spelen en toen was het tijd om de andere kinderen op te halen. Nadat iedereen opgehaald was stond de ranja en fruit al klaar en konden ze gelijk beginnen met eten. Na het eten stonden er weer twee activiteiten klaar. De kinderen konden kiezen uit nummertikkertje en trefbal. Bij nummertikkertje krijgt iedereen een nummer en wanneer hun nummer geroepen werd door een van de pedagogisch medewekers werden zij de tikker. Zo komt iedereen een keer aan de beurt als tikker en als loper! Daarnaast zijn de kinderen hierdoor extra allert en moeten ze goed opletten. Bij trefbal werd er ook fanantiek gespeeld! De ballen vlogen om de oren en de een na de ander mocht gooien, een actief leuk spelletje! Nadat beide activiteiten klaar waren hebben de kinderen nog vrij gespeeld. Er werd actief gespeeld met de pedagogisch medewekers, zij doen ook altijd graag een spelletje mee! Nadat iedereen was opgehaald was het alweer tijd voor weekend! Op naar een nieuwe week!

 

 



Ons team

Eefje Sonnemans
Eefje Sonnemans Vestigingsmanager
Loes van de Pasch
Loes van de Pasch
Evie Pouwels
Evie Pouwels
Davey Ewalds
Davey Ewalds
Ted Verhoeven
Ted Verhoeven
Fleur Bouten
Fleur Bouten
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches