Sportstuif Venray MHCV is een leuke buitenschoolse sportieve opvang waarbij kinderen de ruimte krijgen om zichzelf te ontwikkelen. Sport en spel staan hierbij centraal!

Judith Judith
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Paastikkertje, Pokémon tikkertje en mastermind in week 12-2024

De lente is alweer begonnen, het zonnetje schijnt en de bloemetjes worden weer geplukt, een nieuwe week bij Sportstuif Venray MHCV. Een week bom vol leuke activiteiten, wma’s en plezier. Ben je benieuwd naar deze activiteiten? Lees dan onze nieuwste blog!

Maandag 18 maart
Er is weer een nieuwe week aangebroken bij Sportstuif Venray MHCV. Net als alle andere schoolweken staan wij op maandag weer paraat op de schoolpleinen om de kinderen te ontvangen en mee te nemen naar onze buitenschoolse sportieve opvang. Op maandag is het altijd tijd om even bij te kletsen over het weekend, dit doen we tijdens het fruit eten. Na het fruit eten zijn wij met zijn alle naar buiten gegaan voor de activiteit van vandaag. De activiteit die voor vandaag op de planning stond was het chaosdoelen spel en paastikkertje. Als je getikt werd moest je een paasei maken en kon je bevrijd worden door de verlossers die je tikken op de paasei. Na de activiteit kregen de kinderen nog de tijd om lekker vrij te spelen. Er werd geknutseld, gevoetbald en vooral lekker veel gekletst!

  

Dinsdag 19 maart
Het is dinsdag en wij gingen weer van alles klaarzetten voor de BSO. Het zonnetje scheen af en toe en het was tijd om alle kinderen om te gaan halen. Eenmaal allemaal aangekomen eten wij lekker wat fruit, drinken wij wat ranja en trekken wij de jas aan om lekker naar buiten te gaan. Vandaag stond er Pokémon tikkertje op de planning, maar wat is dat eigenlijk? Bij Pokémon tikkertje heb je twee Pokémon trainers en zij hebben beide een Pokébal (trefbal). Met deze Pokébal mogen ze Pokémons gaan vangen, dit zijn de andere kinderen. Ben je geraakt met een Pokébal? Dan ben je gevangen en ga je in het vak staan van de Pokémon trainer die jou heeft afgegooid. Als je aan het einde de meeste Pokémons hebt gevangen dan heb jij gewonnen! Aan de andere kant gingen we knikkeren met een hoepel en tennisballen. De kinderen waren erg enthousiast en zo waren ze niet te stoppen, maar ook moest er een verjaardag gevierd worden en zaten we allemaal netjes te luisteren op de bank en hebben we zo hard gezongen als we konden. We kregen nog een lekkere traktatie en zo was de dinsdag alweer voorbij.

  

Woensdag 20 maart
De woensdag is alweer aangebroken en dat betekent dat we de kinderen vroeg van school mogen ophalen. We hebben samen met de kinderen van Sportstuif Venray SV boterhammen gegeten en nog even vrij gespeeld. Vandaag was het namelijk tijd voor de woensdagmiddagactiviteit bij Sportstuif Venray SV. Hiervoor konden kinderen uit Venray zich opgeven om mee te doen met de Escaperoom. Deze stond in het teken van de spionnenschool escaperoom, de kinderen moest door middel van samenwerken allemaal raadsel oplossen om uiteindelijk de bom te kunnen ontmantelen! 💣 Na de wma hadden wij nog 2 jarige en hebben we deze verjaardag goed gevierd en kregen we allemaal een lekker snoepje, ook was het alweer tijd om terug te gaan naar onze eigen locatie en zo werd iedereen alweer opgehaald, wat een geslaagde middag hadden wij!

Wil jij de volgende keer ook meedoen aan zo’n gave activiteit op woensdagmiddag? Kijk dan snel op www.samenbijsportstuif.nl en geef je op!

  

Donderdag 21 maart
Weer een nieuwe dag bij Sportstuif. Alle kinderen waren weer opgehaald door de pedagogisch medewerkers en toen was het tijd voor iets lekkers. De kinderen kregen weer volle bordjes fruit op tafel en een goedgevulde beker met ranja. Toen alles lekker opgesmikkeld was zijn we met zijn alle naar buiten gegaan. Onze stagiaire Tijn gaf vandaag de activiteiten, we deden ‘De bom’ waarbij alle kinderen in een cirkel staan, een kind staat in het midden deze persoon telt hard op met ogen dicht van 0 t/m 10 en de laatste 10 seconden van 10 t/m in zich zelf. Als hij bij 20 is zegt hij boem. Bij wie nu de bal is heeft een strafpunt. Nadat de persoon 2x heeft geteld wisselt hij om met een andere speler, de andere groep deed mastermind. In twee teams moesten de kinderen proberen de juiste kleurcodes te kraken. Wat was af en toe even goed nadenken maar uiteindelijk wisten alle teams de codes te kraken. Wat een plezier! Ook vandaag hadden wij weer een verjaardag en hebben we deze goed gevierd en kreeg iedereen wat lekkers. Nog even vrij spelen en de donderdag zat alweer op.

  

Vrijdag 22 maart
Het is alweer vrijdag, de laatste dag van de week is ingegaan. Vanaf twaalf uur werden de eerste kinderen opgehaald van de scholen. We begonnen zoals elke vrijdag met gezellig samen boterhammen eten. Al snel was het tijd om ook de andere kinderen op te halen. Met alle kinderen en de kinderen van Sportstuif Venray SV hebben we vandaag fruit gegeten. Tijdens het fruit eten werden alle leuke dingen van afgelopen week nogmaals doorgesproken en werden de plannen van het weekend uitgebreid aan elkaar verteld. Na het fruit eten splitsten wij de groep in tweeën, de ouderen kinderen speelden het spel weerwolven en de jongeren kinderen speelde gezamenlijk zakdoekje leggen. Wat een leuke week hebben wij weer gehad!

 



Ons team

Eefje Sonnemans
Eefje Sonnemans Vestigingsmanager
Loes van de Pasch
Loes van de Pasch
Evie Pouwels
Evie Pouwels
Davey Ewalds
Davey Ewalds
Ted Verhoeven
Ted Verhoeven
Fleur Bouten
Fleur Bouten
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches