Een hele leuke BSO, met een super mooie locatie. Kinderen kunnen na school hier lekker actief bezig zijn onder begeleiding van een leuk en sportief team!

Linde Linde
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Naar Monkeytown, Diamantenroof en WMA archery tag in week 8-2024

De carnavalsvakantie is voorbij gevlogen en dat betekent dat de scholen weer zijn begonnen. Het was weer een week vol leuke activiteiten, studiedagen en wma’s! Ben je benieuwd wat we deze week hebben gedaan? Lees dan onze nieuwste blog!

Maandag 19 februari
De carnavalsvakantie is alweer voorbij, dus tijd voor een reguliere schoolweek! De dag begon lekker vroeg, want Basisschool Montessori had een studiedag, toen we compleet waren zijn we richting Venlo gereden want we gingen naar Monkeytown! Hier hebben we lekker een paar uur gespeeld, samen met de kinderen van Sportstuif Venray SV en zijn we richting de middag weer terug gegaan naar Sportstuif voor de lunch. Na de lunch was het alweer tijd om alle andere kinderen van school op te halen. Nadat alle kinderen waren opgehaald, was het tijd voor het fruitmoment. Na het fruitmoment trokken we allemaal de jas aan, want erg lekker weer buiten was het niet… Maar dat houdt ons niet tegen om toch even lekker naar buiten te gaan voor de activiteit! We speelde een gezamenlijk spel, pacman tikkertje, in het veld stonden allemaal kleine pionnetjes en bij elke rij waren er 2 grote poortjes, daar mocht iedereen doorheen rennen. Werd je getikt door de tikkers, moest je in de goal staan, 5 is teveel. Na vele potjes tikkertje, was het alweer tijd om vrij te spelen en kreeg iedereen nog een lekker koekje, dat hadden we wel verdiend na al het geren en getik met de activiteit. De laatste kinderen werden opgehaald en zo was de eerste dag van de week alweer voorbij.

 

Dinsdag 20 februari
De dag begon vandaag natuurlijk weer met de kinderen ophalen van school. Dit doen wij met onze mooie opvallende blauwe Sportstuif auto’s, dus zie je ons een keer rijden? Twijfel vooral niet om te zwaaien! Nadat alle kinderen zijn opgehaald gaan we weer fruit eten. Wanneer alle kinderen de handen hebben gewassen mogen ze met hun beker aan tafel gaan zitten, wordt het fruit uitgedeeld en de ranja ingeschonken. Toen het fruit was opgegeten mochten alle kinderen naar buiten gaan en begonnen we aan de activiteit. De activiteit van vandaag was Fopbal en de andere activiteit was drie op één rij. Samen met je team probeerde je zo snel mogelijk drie op één rij te krijgen, maar je tegenstander kon ook je lintjes verplaatsen. Je moest dus goed nadenken én samenwerken met je team! We sloten de activiteiten af met een gezamenlijk spel, iemand is m niemand is m, na dat iedereen moe was van al het gesport mochten de kinderen vrij spelen en was het ook weer koekjes tijd en was de dinsdag alweer voorbij.

  

Woensdag 21 februari
Het is alweer woensdag, wat gaat de week toch snel! Nadat alle kinderen waren opgehaald hebben we eerst samen onze lekkere boterhammetjes opgegeten. Toen alle boterhammetjes op waren zijn wij naar Sportstuif Venray SV gegaan. Hun hadden vandaag de woensdagmiddagactiviteit georganiseerd en wij mochten gezellig meedoen! Maar voordat we de WMA gingen doen, hebben we eerst nog de andere kinderen opgehaald en hebben we gezellig samen fruit gegeten en ranja gedronken. We trokken onze jassen aan en gingen naar buiten, want het was tijd voor de WMA archery tag, we deelde de groep 3e en elke groep ging aan de slag. 1 groep begon met het schieten en leren van de archery tag bogen en pijlen, de andere groep ging kat en muis spelen en de overgebleven groep ging jeu de archery tag doen, dan probeer je zo dicht bij de pion te schieten, welke pijl het dichtst bij ligt, heeft gewonnen. De WMA verliep goed, alleen was het voor de kleinere kinderen nog wat lastig, daarom hielpen we deze kinderen. Na een uurtje gingen de kinderen die zich op hadden gegeven weer naar huis en wij gingen ook weer terug naar onze eigen Sportstuif, hier hebben we nog even vrij gespeeld en een koekje gehad en zo zat de woensdag er alweer op.
Wil jij de volgende keer ook meedoen met onze gave activiteiten? >  geef je dan snel op voor onze volgende WMA via: samenbijsportstuif.nl. 

  

Donderdag 22 februari
Vandaag begonnen we, zoals elke dag, met het klaarzetten van de drinkbekers, het snijden van het fruit en het maken van ranja. Nadat alles gereed was, gingen we de kinderen ophalen in onze bekende blauwe auto’s. De kinderen waren weer allemaal aanwezig en het was tijd om vrij te spelen tot we fruit gingen eten. Na het opruimen en het eten van fruit was het tijd voor onze activiteiten. We begonnen met het splitsen van de groep. De bovenbouw begon met pionnenroof trefbal, waarbij je de pionnen om moest gooien, was dit gelukt mocht je de pion aan je eigen kant neerzetten. Werd je zelf geraakt dan moest je aan de kant wachten totdat iemand een vangbal had. De onderbouw begon met diamantenroof waarbij de kinderen de diamanten moeten pakken, werd je getikt door de bewakers dan moest je de diamant terug leggen. Na een tijdje wisselde we de groepen om, zodat je bij elk spel aan de beurt kwam. Na onze activiteit was het tijd om onze handen te wassen en kregen de kinderen een lekker koekje. Daarna mochten ze weer vrij spelen tot ze werden opgehaald.

  

Vrijdag 23 februari
Het is alweer vrijdag, de laatste dag van de week is ingegaan. Vanaf twaalf uur werden de eerste kinderen opgehaald van de scholen. We begonnen zoals elke vrijdag met gezellig samen boterhammen eten. Al snel was het tijd om ook de andere kinderen op te halen. Met zijn allen hebben we vandaag samen met Sportstuif Venray SV fruit gegeten bij ons. Tijdens het fruit eten werden alle leuke dingen van afgelopen week nogmaals doorgesproken en werden de plannen van het weekend uitgebreid aan elkaar verteld. Na het fruit eten gingen we aan de slag met de activiteit van vandaag. We gingen voetgolf spelen, we maakte groepjes en elk groepje mocht bij elk parcours proberen de bal in zo’n min mogelijk keren bij het eindpionnetje te krijgen. Als ze alle parcoursen hadden gehad, mochten ze vrij gaan spelen. Wat een leuk spel om deze week mee af te sluiten! Nog snel tijd voor een koekje en zo was onze vrijdag alweer voorbij, wat een leuke week! Tot volgende week 😉

  



Ons team

Eefje Sonnemans
Eefje Sonnemans Vestigingsmanager
Loes van de Pasch
Loes van de Pasch
Evie Pouwels
Evie Pouwels
Davey Ewalds
Davey Ewalds
Ted Verhoeven
Ted Verhoeven
Fleur Bouten
Fleur Bouten
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches