Sport en spel onder begeleiding van HBO geschoolde professionals! Na het succes in Brabant gaat dit vast ook een toppertje worden in Limburg! 

Anne Anne
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Meivakantie bij Sportstuif Venray in week 17-2023

De meivakantie is weer voorbij gevlogen. Ben jij benieuwd wat voor leuke dingen wij afgelopen twee weken hebben gedaan? Lees dan snel mee in onze blog! 

Maandag 24 april
De eerste week van de meivakantie begint niet met topweer, maar dat mag de pret niet drukken. Ondanks de regen die de hele dag met bakken uit de lucht is gekomen hebben we vandaag toch nog leuke activiteiten gedaan. Zo zijn we in de ochtend begonnen met stoelendans! Tussen de buien door zijn we snel naar buiten gegaan voor de volgende activiteit. Namelijk overlooptrefbal: De groep werd verdeeld in twee groepen, team geel en team oranje. De bedoeling is om zoveel mogelijk punten te halen met je team. Je kan punten halen door de naar de overkant te rennen zonder geraakt te worden door de bal. Aan de zijkanten van het veld staan 2 kinderen met ballen, die proberen de renners af te gooien. Ondanks het slechte weer hebben wij een leuke eerste dag van de meivakantie gehad.

Dinsdag 25 april
Omdat het bijna Koningsdag is, staan de activiteiten van vandaag natuurlijk in het teken van Koningsdag. Zo zijn we de dag begonnen met Oud Hollandse spelletjes zoals spijkerpoepen, koekhappen en blikgooien. Wat hadden we veel plezier gehad! Ook zijn we nog creatief bezig geweest vandaag. Er zijn namelijk allerlei mooie kroontjes geknutseld. In de middag was er een Koningsdagbingo. Er worden buiten allerlei plaatjes verstopt. De kinderen kregen allemaal een eigen bingokaart. Iedereen ging opzoek naar de verstopte kaartjes, als ze een kaartje hadden gevonden mochten ze dit laten controleren. Als het nummer bij het plaatje past, mogen ze snel opzoek naar het volgende plaatje. Het groepje die alseerst bingo heeft, heeft gewonnen! 

  

 

Woensdag 26 april
De eerste activiteit van vandaag was Rupsbal. De groep wordt hierbij in tweeën verdeeld. De ene groep staat als een rups achter elkaar in het vak, de andere groep staat om het vak heen. Deze kinderen proberen met ballen het achterste kind van de rups te raken. De rups probeert zo te bewegen dat het achterste kind niet geraakt kan worden. Als je toch wordt geraakt, sluit je vooraan aan. De groepen hebben ook gewisseld, dus iedereen is een rups geweest en heeft geprobeerd de rups af te gooien. De knutselactiviteit van vandaag was armbandjes maken, wat heel goed uit kwam want wij hadden namelijk nieuwe loombandjes! Dat viel bij iedereen erg goed in de smaak en er zijn dan ook hele mooie armbandjes en kettingen gemaakt. In de middag was het tijd om samen met Sportstuif Venray SV naar Boegafun te gaan. Hier hebben we lekker geklommen en gespeeld! 

  

 

Donderdag 27 april
Vandaag waren wij gesloten vanwege Koningsdag. Hopelijk hebben jullie allemaal een fijne Koningsdag gehad!🤴👸

 

Vrijdag 28 april
Alle kinderen begonnen de ochtend met het maken van loombandjes en het bijkletsen over Koningsdag. De eerste activiteit van vandaag was het safarispel. Bij het safarispel staat in het midden de jager/stroper. In drie hoeken staan drie groepen met kinderen, de dieren. Een groep is bijvoorbeeld de leeuwen, een ander de olifanten en de laatste de giraffen. De jager noemt een van deze dieren. De kinderen die dit dier zijn, steken over naar de vierde hoek die vrij is. Wanneer ze getikt zijn, zijn ze gepakt door de jager en zijn ze af. De kinderen konden zich helemaal inleven in de dieren en waren erg enthousiast tijdens het spel. De knutselactiviteit van vandaag was slijm maken. Alle kinderen waren mega enthousiast om slijm te gaan maken. We hebben in twee groepen in een grote bak slijm gemaakt, iedereen mocht omstebeurt wat vloeistof toevoegen en roeren. Na heel lang roeren leek het toch eindelijk te lukken. Voor ieder kind hadden we een bolletje slijm waar ze lekker mee konden spelen. De laatste activiteit van vandaag is een bekende, namelijk kat en muistikkertje. Er zijn twee katten in het spel, de katten proberen bij de muizen de staarten af te pakken. Als jij een muis bent en je staart is afgepakt, mochten de kinderen een nieuwe staart halen. Nadat alle staarten zijn uitgedeeld gaan de katten tellen wie de meeste staarten heeft afgepakt. Dit hebben we een aantal potjes gespeeld met allerlei verschillende katten om het zo spannend te houden.
 

 



Ons team

Eefje Sonnemans
Eefje Sonnemans Vestigingsmanager
Loes van de Pasch
Loes van de Pasch
Evie Pouwels
Evie Pouwels
Davey Ewalds
Davey Ewalds
Ted Verhoeven
Ted Verhoeven
Fleur Bouten
Fleur Bouten
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches