Super leuke BSO waar iedereen op zijn eigen niveau kan bewegen!

Wesley Wesley
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Levend memorie, Pietenestafette en naar Ballorig in week 46-2023

Er is weer een nieuwe week aangebroken bij Sportstuif MHCV. Een week vol leuke activiteiten, uitstapjes en plezier!  Ben je benieuwd naar deze activiteiten? Lees dan onze nieuwste blog!

 

Maandag 13 november
Een nieuwe week was weer begonnen en de maandag begon al meteen met veel regen. We gingen alle kinderen van de scholen ophalen om vervolgens binnen fruit te eten en wat ranja te drinken. In de tussentijd had onze pedagogische medewerker Davey de binnen activiteit klaar gezet zodat we meteen konden beginnen. Je mocht zelf kiezen welk spel je wilde spelen, je had keuze tussen midgetgolf met verschillende parcours of minute to win it spelletjes. Toen de keuze was gemaakt gingen we meteen aan de slag en de kinderen bij de midgetgolf waren fanatiek bezig om de tennisbal bij de pion te krijgen in zo min mogelijk keren. Ook bij minute to win it ging het er fanatiek aan toe. We hadden 2 teams gemaakt en deden allemaal spellen binnen 1 minuut, zoals kaartjes van een fles blazen en proberen niet te laten vallen, memorie, bekers omwisselen enz. Na de binnen activiteit was het weer een beetje droog en gingen de kinderen die graag buiten gingen spelen, naar buiten. De andere kinderen bleven binnen om wat voor hun zelf te doen, hierna was het tijd voor een koekje en werden de eerste kinderen alweer opgehaald. Omdat deze dag het sinterklaasjournaal begon, zaten we met de kinderen die er nog waren om 18.00 uur klaar om het journaal te kijken. De maandag zat er alweer op, tot morgen.

 

 

Dinsdag 14 november
De dinsdag was aangebroken en we begonnen alweer met de kinderen ophalen van de scholen, in de auto waren ze al druk aan het kletsten over het sinterklaasjournaal. Bij Sportstuif aangekomen hebben we lekker wat ranja gedronken en fruit gegeten. Helaas regende het deze dag alweer dus was het tijd voor een binnen activiteit, deze keer gaf Evie die. De kinderen mochten weer kiezen tussen 2 spellen, levend memorie of spelletjes met een hoepel, na de keuze gingen we de spellen spelen. Bij de spelletjes met de hoepel moesten ze een kring maken en tegelijkertijd allemaal om de beurt door de hoepel zonder de handen los te laten. Zo moesten de kinderen goed overleggen en samenwerken, hierna hebben we nog de stopdans gedaan op muziek en zelfs met hele gekke bekken. Bij levend memorie was het moeilijk te raden welke setjes bij elkaar hoorden, hierna hebben de kinderen nog gespeeld met de strijkkralen, lego en vele kleurplaten gemaakt. Ook was het weer tijd voor een lekker koekje en om 18.00 uur zaten we weer klaar voor het sinterklaasjournaal en werden de laatste kinderen opgehaald, dit was onze dinsdag.

 

 

Woensdag 15 november
De woensdag begon met de kinderen ophalen van de scholen en gingen gezamenlijk lunchen, na deze lunch hebben de kinderen iets voor hun zelf gedaan en deze keer was het gelukkig droog dus konden we ook buiten spelen. Rond 14.00 uur kwamen ook nog de andere kindje uit de scholen en hebben we fruit gegeten en ranja gedronken. Deze dag kwamen ook de kindjes van Sportstuif SV naar ons en was het een gezellige boel. Als activiteit gingen we met alle kinderen naar Oostrum om te gaan bowlen, hup die schoenen uit en bowlingschoenen aan en gooien maar. De kinderen waren erg fanatiek en wilde graag winnen, wat vonden de kinderen dit leuk. Na een uurtje bowlen zijn we weer teruggegaan naar Sportstuif en was het tijd voor een koekje, de kinderen werden langzaam opgehaald en ook deze dag hebben we samen het sinterklaasjournaal gekeken. Een geslaagde woensdag.

 

Donderdag 16 november
De donderdag begon alweer vroeg omdat Basisschool De Klimboom een studiedag had, Evie deed deze ochtend draaien en hadden maar 1 kindje van deze school. We begonnen rustig met wat kleuren en nog rustig wakker worden, Sportstuif SV had ook wat kindjes die studiedag hadden dus gingen wij naar hun toe. we besloten om de auto in te stappen en te gaan spelen dus reden naar Ballorig in Venlo. Hier hebben de kinderen zich goed vermaakt met alle speeltoestellen die ze daar hadden, ook hadden we onze stagiare Joep mee die graag met de kinderen het speeltoestel in ging om verstoppertje te spelen. Ook hier hebben we een boterham gegeten wat gedronken en gingen begin van de middag weer terug om alle andere kindjes op te halen. Na het fruit en ranja moment zijn we met alle kinderen naar buiten gegaan want het was gelukkig droog, we deden 2 spellen namelijk: steen, papier en schaar tikkertje en knikkeren. Bij knikkeren moest je proberen de tennisbal in een hoepel te rollen, lukte dit dan mocht je de hoepel een slag verder draaien zodat je zo ver moeglijk kwam, dit zag er makkelijk uit maar was nog er moeilijk. Na al deze leuke spellen mochten de kinderen wat voor hun zelf doen binnen of buiten, maar het werd ook alweer snel donker dus gingen we met de kinderen die er nog waren binnen spelen. Ook deze dag zaten we met alle kindjes voor de tv het sinterklaasjournaal te kijken. Het was 18.30 uur en alle kinderen waren weg dus onze donderdag zat erop.

   

 

Vrijdag 17 november
De laatste schooldag van de week begon met de kindjes van de scholen op te halen en onze boterhammetjes op te eten, lekker te spelen om vervolgens ook de grotere kinderen in de middag op te halen met de auto en zelfs met de voet. De sinterklaasmuziek ging op en de kinderen zongen tussen het fruit en ranja moment mee, wat gezellig en de kinderen konden niet wachten dat die zaterdag aankwam. We trokken onze jas aan en gingen met alle kinderen naar buiten, ook vandaag waren de kinderen van Sportstuif SV bij ons. De activiteit van vandaag waren weer 2 spellen waar je bij beide aan de beurt kwam, tikkertje en een pietenestafette. Bij de pietenestafette moest je een pietje maken met de voorwerpen zoals een tennisbal, hoepel, hoedje en lintjes, dit creëerde een pietje. Wie dit als eerste goed had liggen, was gewonnen. Ook met de activiteit hadden we hard de sinterklaas muziek op staan, hierna zijn we naar binnen gegaan en mochten de kinderen weer iets voor hun zelf doen zoals hockeyen buiten, knikkeren, spelletjes enz. Met de kinderen die overbleven hebben we het sinterklaasjournaal gekeken en was de vrijdag alweer voorbij, tijd voor weekend! Tot volgende week.

  



Ons team

Eefje Sonnemans
Eefje Sonnemans Vestigingsmanager
Loes van de Pasch
Loes van de Pasch
Evie Pouwels
Evie Pouwels
Davey Ewalds
Davey Ewalds
Ted Verhoeven
Ted Verhoeven
Fleur Bouten
Fleur Bouten
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches