Ik heb al vele goede verhalen over Sportstuif gehoord van kennissen die bij andere locaties komen. Nu komt er eindelijk een Sportstuif in Venray! 

Niels Niels
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Lente tikkertje, naar de speeltuin en doelen voetbal in week 15-2024

Er is weer een nieuwe week aangebroken bij Sportstuif Venray MHCV. Een week bom vol leuke activiteiten, gezelligheid en een studiedag. Ben je benieuwd naar deze activiteiten? Lees dan onze nieuwste blog!

Maandag 8 april
Yes het is weer maandag! We hebben zin om van iedere dag weer een feestje te maken bij Sportstuif Venray MHCV! We begonnen de middag met alle kinderen van de basisscholen ophalen en gingen fruit eten en ranja drinken, tussendoor hadden de kinderen veel te vertellen over het weekend.
Vandaag hadden we ook 2 spellen op de planning staan, het Dino ei spel waarbij er twee groepen zijn, een groep waren de beschermers van het dino ei. Deze groep ging ervoor zorgen dat het ei niet kapot gegooid werd. De kinderen in de andere groep waren de boeven, zij gingen met trefballen proberen het ei kapot te gooien. De kinderen die het ei beschermen mogen met heel hun lichaam de ballen tegenhouden zodat het ei blijft staan. De groep met boeven moesten goed samenwerken om het ei te kunnen raken. Het was een supercool spel en we speelden daarom een aantal fanatieke potjes. Aan de andere kant speelde we lente tikkertje. Toen iedereen uitgespeeld was, was het tijd voor een afscheid en kregen we nog allemaal wat lekkers. Iedereen mocht nog vrij spelen en zo was de allereerste dag van de week alweer voorbij.

  

Dinsdag 9 april
De tweede dag van de week is aangebroken, we maakte de BSO weer helemaal klaar voor de komst van de kinderen. Fruit snijden, ranjakannen vullen en bekers klaarzetten, allemaal dingen die wij doen voordat de kinderen komen. Toen alles er helemaal klaar voor stond konden de kinderen komen. We haalden iedereen op op school en zorgden dat iedereen veilig op de BSO aankwam. Er werd lekker gespeeld tot dat alle kinderen compleet waren, want toen gingen we aan tafel voor het fruit.

Buiten speelden we vandaag weer een leuke activiteit, deze week gaf onze pedagogische medewerker Evie en onze stagiaire Quinn de activiteiten. Bij Quinn deden we het welbekende superbal spel en bij Evie was het tijd voor Lekkerland en viesland, hierbij kregen we te horen wat de kinderen allemaal vies en lekker vonden, zo kwamen vooral de spruitjes, frietjes, pizza en poep na voren, werd je getikt dan moest je 5 jumping jacks doen en kon je hierna weer meedoen. De kinderen gingen nog even vrij spelen en zo was de dinsdag alweer voorbij.

  

Woensdag 10 april
Vandaag hadden we een hele leuke dag, Basisschool De Hommel had een studiedag en waren daarom gezellig heel de dag bij ons. Het zonnetje scheen dus we gingen naar de speeltuin Roefenmarkt in Grubbenvorst, hier hebben we lekker gespeeld. Er werd geschommeld, met de modder gespeeld en natuurlijk veel gelachen. Nadat we de hele ochtend hadden gespeeld en rode wangetjes hadden gekregen was het dan ook weer tijd om terug te gaan naar de BSO. Op de BSO aten we onze boterhammen en hadden we tijd om wat uit te rusten. Ook de andere kinderen hebben we van de scholen gehaald en zo was het alweer tijd om fruit te eten.

Hierna trokken we onze jassen aan en gingen we met de auto alweer naar een speeltuin, dit keer dus met alle kinderen. Hier werd er weer flink gespeeld en in de bomen geklommen en helaas was het na een tijdje alweer tijd om naar de BSO te gaan, hier kregen we nog een lekker koekje en zo was de woensdag alweer voorbij.

 

Donderdag 11 april
Ook vandaag liet de zon zich weer lekker vaak zien, dus gingen wij vol enthousiasme de kinderen ophalen op school. Op de BSO aten we weer gezamenlijk fruit om vervolgens lekker naar buiten te gaan. Er stonden weer superleuke activiteiten op de planning en dus ging iedereen snel klaarstaan voor de uitleg van onze stagiaires, want we hadden er vandaag namelijk 7! We speelde 3 spellen en iedereen mocht kiezen welk spel je wilde spelen, we deden doelen voetbal, flipperkast en riddertikkertje. Alle 3 de spellen werden goed gespeeld en na een tijdje was iedereen moe geworden, omdat het lekker weer was bleven we nog buiten spelen. Rond 17.00 was het koekjestijd en zo vloog de donderdag alweer voorbij!

  

Vrijdag 12 april
Alweer de laatste dag van de week, op vrijdag is het altijd rustig bij ons op de BSO. Wij hebben daardoor op vrijdag per direct plekken vrij! Vandaag haalden we de kinderen weer op en hebben we samen met de kinderen van Sportstuif Venray SV geluncht. Na een tijdje was het ook weer tijd om de andere kinderen van alle scholen op te halen en fruit te gaan eten. We hadden lekker veel fruit en konden dus optimaal smikkelen. Toen al het fruit op was gingen we naar buiten, gelukkig was het lekker warm en scheen het zonnetje, het was tijd voor een gezamenlijk spel, omgekeerd verstoppertje! In plaats van dat iedereen zich verstopt en één zoeker de kinderen zoekt is er nu één verstopper en de rest zoeker. Wanneer je degene gevonden hebt ga je erbij zitten. Zo ga je door totdat alle kinderen gevonden zijn. Na de activiteit hebben de kinderen nog lekker van de zon genoten en buiten gespeeld. Er werd wederom gevoetbald en gespeeld! Fijn weekend en tot volgende week ;)

 



Ons team

Eefje Sonnemans
Eefje Sonnemans Vestigingsmanager
Loes van de Pasch
Loes van de Pasch
Evie Pouwels
Evie Pouwels
Davey Ewalds
Davey Ewalds
Ted Verhoeven
Ted Verhoeven
Fleur Bouten
Fleur Bouten
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches