Sportstuif Venray MHCV is een leuke buitenschoolse sportieve opvang waarbij kinderen de ruimte krijgen om zichzelf te ontwikkelen. Sport en spel staan hierbij centraal!

Judith Judith
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Kraak de code, groene spelen en open dag Horst in week 11-2023

Deze week heeft het zonnetje weer lekker geschenen en konden we allerlei leuke activiteiten doen. Zo hebben we kraak de code gespeeld, jeu de boules en zijn we naar de open dag van de nieuwe vestiging in Horst geweest. Ben je benieuwd wat wij afgelopen week nog meer hebben gedaan? Lees dan snel verder in onze blog! 

Maandag 13 maart
Het weekend is weer voorbij gevlogen en dat betekent dat wij alle blije gezichtjes weer mogen ophalen bij de verschillende scholen in Venray. Tijdens het fruit eten worden de weekend verhalen gezellig uitgewisseld. Ondertussen was Pedagogisch Medewerker Loes al druk bezig met het voorbereiden en klaarzetten van de activiteit. Het was namelijk een erg leuke opdracht: kraak de code. De kinderen werden verdeeld in groepjes, met dit groepje moest je proberen een code van vier cijfers te kraken. Dit deed je door de code op te schrijven. Bij elk cijfer hoorde een opdracht. Als je code 1234 had bedacht ging je dus eerst naar cijfer 1. Hier voerde je de opdracht uit die bij dit cijfer hoorde. Hierna ging je na het volgende getal van jouw code. Dit deed je totdat je alle vier de cijfers hebt gehad. Dan mocht je samen met je groepje naar Loes om te kijken of je de code had gekraakt. Loes gaf aan welke cijfers al goed waren. Samen met je groepje probeerde je dan een nieuwe code te maken. Als de 3 al goed was mocht je die laten staan. De nieuwe code kan dan zijn 3695. De cijfers waarvan je nog geen opdracht hebt gedaan ga je uitvoeren. Hierna mocht het groepje weer naar Loes om de code te laten controleren. Dit deed je net zolang totdat je de code had gekraakt. Bij Sportstuif hebben wij hele slimme kinderen, want alle groepjes hebben de code gekraakt!

Opdracht 1: twee rondjes rennen om het hockeyveld
Opdracht 2: Sprinten van pion tot pion
Opdracht 3: Scoren met voetbal
Opdracht 4: Hockeyparcours afleggen
Opdracht 5: Memory
Opdracht 6: 10 sit-ups
Opdracht 7: Pionnen omgooien met een bal
Opdracht 8: 5 namen opnoemen met de letter V
Opdracht 9: Kruiwagen parcours afleggen

 

 

Dinsdag 14 maart
Bij Sportstuif vinden wij veiligheid natuurlijk erg belangrijk. Daarom hebben wij gisteren geoefend met een ontruimingsoefening zodat alle kinderen weten wat ze moeten doen als er een keer brand ontstaat. Het was natuurlijk nog wel een beetje spannend, maar we gaan het de komende weken nog vaker oefenen.

Vandaag stond de activiteit in het teken van groene spelen: een activiteit waarin samenwerken centraal staat. Door goed met elkaar te communiceren konden de kinderen verschillende opdrachten in groepjes voltooien. De eerste opdracht was om met je groepje elkaar handen gekruist vast te pakken. Hierna moest je proberen o allemaal weer uit de knoop te komen, zonder dat de handen werden losgelaten. De andere opdracht was om een hoepel het hele rondje langs te laten gaan zonder dat de handen los gingen. Je moest dus goed samenwerken om door de hoepel heen te stappen en over je hoofd te krijgen om hem naar de volgende persoon door te geven. We sloten de activiteit af met een tikspel.

  

 

 

Woensdag 15 maart
Voor de kinderen was er vandaag een erg leuke verrassing. Dylan Haegens was namelijk een film aan het opnemen op het sportpark van MHCV. Tijdens het boterhammen eten werd er ineens op de deur geklopt en daar kwam Dylan binnen. We mochten allemaal op de foto met Dylan. Na de fotoshoot zijn we verder gegaan met boterhammen eten. Toen we de andere kinderen hebben opgehaald zijn we samen met Sportstuif Venray SV naar de open dag gegaan van de nieuwe vestiging in Horst! Hier waren allerlei leuke activiteiten te doen. We hebben gesprongen op de springkussens, XL-games gespeeld zoals twister en 4 op een rij, gevoetbald, jeu de boules en we konden skeeleren! Ook binnen stond er van alles klaar, een mooi autokleed met allerlei auto’s en we konden onze creativiteit kwijt tijdens het kleinen. Wat was het een geslaagde middag!

  

 

Donderdag 16 maart
Net zoals afgelopen dinsdag hebben we ook vandaag geoefend met de ontruimingsoefening. We vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk kinderen de oefening een keer hebben meegemaakt. We begonnen na het fruit eten met zijn allen op de trap om rustig door te spreken wat er gedaan moet worden als het brandalarm afgaat. Nadat we het allemaal hadden doorgesproken ging er door de speakers een brandalarm. Alle kinderen liepen rustig naar buiten en verzamelde met zijn allen op de verzamelplek buiten op het grasveld. Hier werden alle namen opgenomen, zodat wij er zeker van zijn dat niemand nog binnen is. We gaan het de komende weken nog vaker oefenen!

Vandaag hebben we twee verschillende activiteiten gedaan gesplitst in leeftijdsgroepen. Twee bekende spellen waar de kinderen altijd erg enthousiast van worden. Bij de jongere kinderen hebben we kat en muistikkertje gespeeld. Bij de oudere kinderen speelden we het spel superbal!

  

 

Vrijdag 17 maart
De laatste dag van de week is alweer aangebroken. We halen om 12:15 de eerste kinderen weer op en daarna om 12:30 de volgende. Samen met deze kinderen gaan we lekker boterhammen eten. Om 14:30 halen we de andere kinderen op. Nadat alle kinderen bij Sportstuif zijn gaan we lekker fruit eten. Stagiaire Bo heeft voor deze week een leuke activiteit bedacht. We speelden vandaag in drie groepen jeu de boules. De bedoeling is om je tennisbal zo dicht mogelijk bij het oranje pingpong balletje te krijgen door rustig je bal te gooien. Degene die het dichtsbij het oranje balletje komt, heeft gewonnen en mag daarna het oranje balletje gooien. Zo gaan we een aantal keer door. We hebben de activiteit afgesloten met een rondje tweeling tikkertje. 

Na de activiteit zijn we met zijn allen op de trap gaan zitten, vandaag was namelijk een van onze kinderen voor de laatste keer. Wist je dat je bij Sportstuif een kanjerdiploma ontvangt op je laatste dag? Hierop staat precies hoeveel minuten je bij Sportstuif hebt gesport, hoeveel kilo fruit hebt gegeten, hoeveel liter ranja je hebt gedronken en hoeveel dagen je bent geweest bij Sportstuif.  

 



Ons team

Eefje Sonnemans
Eefje Sonnemans Vestigingsmanager
Loes van de Pasch
Loes van de Pasch
Evie Pouwels
Evie Pouwels
Davey Ewalds
Davey Ewalds
Ted Verhoeven
Ted Verhoeven
Fleur Bouten
Fleur Bouten
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches