Overgestapt in sept na 11 jaar andere opvang.
Hele fijne leidsters en Leiders , leuke activiteiten en een blij kind dus TOP.

Daniëlle van der Meer Daniëlle van der Meer
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Kijkje in de Schouwburg, Pionnendans en vetbollen maken in week 52-2023

Vorige week was het de eerste week van de kerstvakantie, maar tevens ook de allerlaatste week van 2023 en stonden er weer allemaal leuke activiteiten op onze planning. Ben je benieuwd naar deze activiteiten en uitstapjes? Lees dan onze nieuwste blog!

Maandag 25 december
Eerste kerstdag

Dinsdag 26 december
Tweede kerstdag

Woensdag 27 december
Derde kerstdag’ Deze dag begon vroeg in de ochtend en alle pedagogische medewerkers stonden klaar om alle kinderen weer te ontvangen, een voor een kwamen ze binnen en wat hadden ze toch een verhalen over de kerstdagen. In de ochtend hebben de kinderen buiten gevoetbald en binnen gespeeld met de kralen, speelmat, tekeningen gemaakt en gedanst op de muziek. Rond een uur of 10 was het tijd voor een bordje fruit en groente en een beker ranja, hierna hebben de kinderen nog iets voor zich zelf gedaan. We moesten op tijd lunchen want in de middag stond er iets heel leuks op ons te wachten, een rondleiding in De Schouwburg en hierna nog De verrukkelijke kinderbakshow, een groot feest. We liepen samen met de kinderen van Sportstuif SV richting de Schouwburg en daar gaf Betty ons de rondleiding en mochten we kijken in de zalen, op het toneel, in de kleedkamers en zelfs al achter de schermen bij de show, wat was dit gaaf zeg! Hierna gingen we in het theater zitten en keken we naar de nog De verrukkelijke kinderbakshow, hierin werden echte Venrayse beertjes gebakken en werd er veel gelachen. Helaas was het ook tijd om weer terug te gaan en zijn we met alle kinderen weer terug gewandeld om nog even te spelen. Dit was onze woensdag!

  

Donderdag 28 december
De donderdag was aangebroken en de kinderen kwamen weer vol leuke verhalen binnen om lekker te spelen met de vriendjes en de vriendinnetjes, natuurlijk doen wij zo nu en dan ook een spelletje mee. Na het bordje fruit en groente en de beker ranja, trokken we onze jassen aan om naar buiten te gaan, we deden Superbal voor de oudere kinderen en Pionnendans voor de kleinere kinderen. De muziek ging aan en we danste om de pionnen heen, stopt de muziek dan moet je zo snel mogelijk bij een pion gaan staan en deze vasthouden, totdat er 1 iemand over blijft en die wint. Ook bij Superbal was het leuk en gingen de kinderen elkaar afgooien met de ballen. Rond 12.00 uur was het tijd om te lunchen en zette we alles klaar zodat de kinderen zelf hun boterhammen kunnen smeren, de regel volgt, eerst 2 gezonde boterhammen, dan mag je hierna 2 ongezonde boterhammen eten. De buikjes zaten vol en we trokken weer onze jassen aan, want het was tijd om naar de gymzaal te gaan met de kinderen van Sportstuif SV, hier was van alles opgebouwd en konden de kinderen lekker even alle energie eruit gooien. De ene groep ging een potje voetballen en de andere groep kinderen ging apenkooi/ de vloer is lava spelen, wat vonden de kinderen dit leuk, na een tijdje mochten de kinderen nog even vrij spelen en hadden veel plezier. Helaas hadden we niet de hele dag de gymzaal, dus was het tijd om weer terug te gaan, we hebben nog wat spelletjes gespeeld, kregen nog een lekker koekje en ging iedereen naar huis, een geslaagde donderdag!

   

Vrijdag 29 december
De allerlaatste BSO dag van het jaar 2023
was aangebroken en de kinderen kwamen een voor een binnen, pakte van alles uit de kast en gingen hier mee spelen. Na al dat spelen en buiten voetballen, was het tijd om lekker wat te drinken en fruit te eten, toen dit allemaal in onze buikjes zaten was het tijd voor de activiteit en de kinderen mochten kiezen tussen vetbollen maken en buiten blokjesvoetbal spelen. Iedereen maakte een keuze en zo gingen Ted en Evie aan de slag met de kinderen om vetbollen te maken, de kokosolie werd gesmolten en iedereen kreeg een bekertje met vet erin en mochten een touwtje erin hangen en natuurlijk vogelzaad erin doen. Toen iedereen een bekertje had gevuld, gingen ze de koelkast in en was het wachten totdat ze hard waren, ook ging hierna iedereen naar buiten om nog even te spelen. Het was lunchtijd, dus gingen we alles klaarmaken, vlees en kaas op bordjes, pindakaas, hagelslag enz op de tafel, boter in bakjes, ranja maken en groente snijden. Mmmm, wat was de lunch lekker, na de gevulde buikjes hebben de kinderen lekker kunnen spelen en was het alweer tijd voor de middag activiteit, helaas viel er veel regen dus konden we niet naar buiten, dus bedachten we een bingo! De kinderen kregen een blaadje en zo werden de nummers een voor een afgestreept, als je bingo had mocht je een speeltje uitzoeken, wat waren de kinderen geconcentreerd bezig. Na een paar beurten kreeg iedereen nog een lekker snoepje zodat iedereen wat had gekregen, de regen was gelukkig weer opgehouden dus konden we weer buiten spelen. Binnen hadden we een film opgezet en zaten de kinderen stil op de bank te kijken. De kinderen werden opgehaald en zo was de allerlaatste BSO dag van het jaar alweer voorbij!

Fijne Jaarwisseling!

   



Ons team

Eefje Sonnemans
Eefje Sonnemans Vestigingsmanager
Loes van de Pasch
Loes van de Pasch
Evie Pouwels
Evie Pouwels
Davey Ewalds
Davey Ewalds
Ted Verhoeven
Ted Verhoeven
Fleur Bouten
Fleur Bouten
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches