Vele gave verhalen gehoord over Sportstuif, kinderen kunnen daar lekker zichzelf zijn en fijn sporten/bewegen!

Maartje Maartje
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Kijkje in de Grote Kerk, schaatsen in Horst en op bezoek bij de Voedselbank in week 1-2024

De allereerste (BSO) week van het nieuwe jaar is vorige week van start gegaan, ook tevens de laatste week van de kerstvakantie. Er stonden weer allemaal leuke activiteiten op onze planning. Ben je benieuwd naar deze activiteiten en uitstapjes? Lees dan onze nieuwste blog!

Maandag 1 januari
Nieuwjaarsdag

Dinsdag 2 januari
Het nieuwe jaar is van start gegaan en ook de laatste week van de kerstvakantie was ingegaan. De pedagogische medewerkers stonden alweer klaar om alle kinderen te ontvangen en er een leuke dag van te maken. We begonnen de dag met spelen zowel binnen als buiten, na het fruit/ranja moment gingen we beginnen met de ochtend activiteit, deze keer mocht je kiezen tussen 2 activiteiten, een sneeuwpop knutselen of buitenspelen en omgekeerd verstoppertje spelen en dit was een groot succes. Er werden vele sneeuwpoppen geknutseld van watjes en buiten waren ze goed bezig om de kinderen te zoeken en hebben hierna nog een potje gevoetbald. Hierna was het tijd om de hongerige buikjes te vullen en zijn we met alle kinderen gaan lunchen, mmm wat waren de boterhammen toch weer lekker. Hierna was het tijd voor de middag activiteit en deze keer een hele bijzondere, we gingen met alle kinderen naar De Grote Kerk in Venray en kregen hier een rondleiding van Pastoor. Met de auto’s gingen we richting het dorp en daar stonden we in een hele grote kerk, de kinderen luisterde aandachtig en kregen van alles te zien, zo zagen we waar de kinderen gedoopt worden, het kerststalletje en het verhaal er achter en mochten we boven bij het altaar kijken, wat spannend! Ook mochten we helemaal naar boven in de kerktoren bij de kerkklokken, wow wat was dit hoog en spannend en wat hadden we een mooi uitzicht over heel Venray! Helaas was het ook tijd om weer terug te gaan naar Sportstuif en dronken we nog wat ranja en keken we een leuke film op de beamer, nog een lekker koekje en de tweede dag van het jaar 2024 was alweer voorbij.

  

Woensdag 3 januari
De woensdag was begonnen en de kinderen kwamen een voor een binnen, pakte van alles uit de kast en gingen hier mee spelen. Na al dat spelen en buiten voetballen, was het tijd om lekker wat te drinken en fruit te eten, toen dit allemaal in onze buikjes zaten was het tijd voor de activiteit, schaatstikkertje. Lekker buiten rondrennen en proberen dat je niet getikt werd, we moesten ons goed voorbereiden want in de middag stond ons iets heel leuks te wachten. Na de activiteit was het alweer tijd om onze buikjes weer te vullen met lekkere boterhammen en een beker ranja of melk. We gingen in de middag namelijk samen met de kinderen van Sportstuif SV naar de schaatsbaan in Horst, de schaatsen gingen een voor een aan en de kinderen stonden op het ijs, met wat hulp van ons natuurlijk. De kinderen hadden veel plezier en soms werd er ook gevallen maar waren ze alweer snel overeind op het ijs om verder te schaatsen. Helaas kwam er ook een einde van het schaatsen en trokken we onze schoenen weer aan om terug te gaan naar de BSO, hier deden de kinderen nog iets voor zichzelf en was het tijd voor een lekker koekje en zo was de woensdag alweer voorbij.

  

Donderdag 4 januari
De kerstvakantie is bijna voorbij, maar gelukkig was het pas donderdag dus weer tijd voor een dag vol gezelligheid en activiteiten, deze keer zelfs een dag met heel veel kinderen dus extra gezellig. In de ochtend waren de kinderen nog erg rustig en werden langzaam wakker met een spelletje of lekker niks doen op de banken, tijd voor een bordje fruit en een beker ranja. Hierna trokken we onze jas aan en stond er een activiteit voor ons klaar, de kinderen mochten kiezen tussen sneeuwballen gevecht of de geheime ijskoning(in), de kinderen maakte een keuze en zo gingen we fanatiek beginnen. Na al het geren, getik en gegooi ging het helaas hard regenen dus gingen we naar binnen waar de lunch alweer klaargemaakt werd en zo konden de kinderen de handen wassen en gingen we boterhammen eten. Toen deze op waren hebben de kinderen vrij kunnen spelen en zo werd er weerwolven gespeeld, hutten gebouwd van stoelen, tafels en banken, tekeningen gemaakt en strijkkralen werkjes gemaakt, de kinderen kregen langzaam zin in een bordje fruit en een beker ranja en hierna stond de middag activiteit op de planning, een winterbingo. De kinderen kregen per 2 tal een blaadje en zo gingen we het terrein op, om de dingen te zoeken zoals een vogel, mieren, dierenpoten, dennenappels enz. als je alles had gevonden dan was je klaar en kon je iets voor jezelf doen. Iedereen kreeg nog een lekker koekje en zo was de donderdag alweer voorbij, een gezellige en drukke dag.

   

Vrijdag 5 januari
De allerlaatste BSO dag van de kerstvakantie was aangebroken en we na het fruit en ranja moment begonnen we met de activiteit, helaas moest deze binnen gedaan worden door de regen, deze keer stond er weerwolven en stopdans op het programma. Oeh! wat was het spannend en stil bij weerwolven en onder bij de stopdans was het gezellig en waren de kinderen aan het dansen op de muziek. Hierna hebben de kinderen nog iets voor zich zelf gedaan en was het lunchtijd, dus gingen we alles klaarmaken, vlees en kaas op bordjes, pindakaas, hagelslag enz. op de tafel, boter in bakjes, ranja maken en groente snijden. Mmm, wat was de lunch lekker, na de gevulde buikjes hebben de kinderen lekker kunnen spelen en was het alweer tijd voor de middag activiteit, deze keer wel een hele speciale, we gingen op bezoek bij de Voedselbank in Venray! Samen met de kinderen van Sportstuif SV gingen we er met de auto’s naar toe en kregen van alles te zien, zo konden de kinderen zien hoe de spullen werden gepakt, werd er duidelijk gemaakt voor wie de voedselbank is en waarom het zo belangrijk is. Ook mochten de kinderen alles vragen en hebben ze zelfs bakken ingepakt met de spullen die ze zelf mee hadden, zoals pannenkoekenmix, soep, koekjes, rijst enz. Na het bezoekje was het ook tijd om weer terug te gaan naar Sportstuif en kregen ze daar nog een lekker koekje en zo was de vrijdag, de allerlaatste BSO dag van de kerstvakantie alweer voorbij. Volgende week weer een normale schoolweek, tot volgende week!

   



Ons team

Eefje Sonnemans
Eefje Sonnemans Vestigingsmanager
Loes van de Pasch
Loes van de Pasch
Evie Pouwels
Evie Pouwels
Davey Ewalds
Davey Ewalds
Ted Verhoeven
Ted Verhoeven
Fleur Bouten
Fleur Bouten
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches