Ik heb al vele goede verhalen over Sportstuif gehoord van kennissen die bij andere locaties komen. Nu komt er eindelijk een Sportstuif in Venray! 

Niels Niels
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Jungle Dome, Boegafun en Glow golfen in week 41-2023

Vorige week stonden er weer allemaal leuke activiteiten op onze planning. Er waren meerdere studiedagen dus zijn er ook veel leuke uitstapjes geweest. Ben je benieuwd naar deze activiteiten en uitstapjes? Lees dan onze nieuwste blog!

Maandag 9 oktober
Deze week waren had basischool Montessori Venray een studie week. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag hebben wij dan ook een studiedag gedraaid. De week begon rustig op maandag. Toen al de vijf kinderen op de BSO waren was het tijd voor het eerste uitstapje van de week. De hele ochtend hebben de kinderen vrij rond gespeeld bij Boega fun. Ze hebben geklommen, gegleden van de glijbanen, hutten gebouwd en lekker rond gerend door het hele gebouw. In de middag hebben we op de BSO onze boterhammetjes opgegeten en lekker wat gedronken. Hierna was het tijd om alle andere kinderen van de scholen op te halen. Nadat iedereen was opgehaald hebben we lekker wat fruit gegeten en bijgekletst over het weekend. Nadat iedereen was uitgekletst was het alweer tijd voor de activiteiten. Pedagogisch medewerker Davey had vandaag 3 spellen bedacht. Het ene groepje speelde een tennis mik spel, hierbij moesten de kinderen met de tennisbal mikken op de  pionnen en deze omgooien. Het andere groepje speelde een steen papier schaar estafette. En het derde groepje speelde het spelletje drie is te veel. Hierbij staan de kinderen in tweetallen, er is 1 tikker en 1 loper. De loper moet proberen uit de handen van de tikker te blijven. Wanneer hij of zij moe is mag degene bij een tweetal aansluiten. Er staan 3 personen, maar 3 is té veel.. Het kind dat aan de buitenkant staat wordt nu de loper en moet zo snel mogelijk wegrennen. Tikt de tikker de loper dan draaien de rollen om. De loper wordt de tikker en de tikker wordt de loper! Een leuk spelletje waarbij veel wordt gerend maar waarbij je ook goed moet opletten. De loper kan zomaar naast jouw tweetal staan, opletten geblazen dus! De groepen hebben alle spellen gedaan, ze zijn dus lekker lang bezig geweest. Een geslaagde dag waarin er veel gesport en gelachen is!

  

Dinsdag 10 oktober
Ook vandaag was er weer een studiedag. Niet alleen de Monterssori kinderen hadden vrij, maar ook de kinderen van de Klimboom. In de ochtend hebben de kinderen heerlijk rustig gespeeld. Ze zijn met de kralen bezig geweest en hebben mooie armbandjes gemaakt. Toen eenmaal alle kinderen er waren was het tijd voor het tweede uitstapje van de week. Vandaag zijn ze samen met pedagogisch medewerker Demi naar Klein Vink geweest. Hier hebben ze met zijn alle glow golf gespeeld. Alles gaf zo mooi licht, zelfs het balletje was goed te volgen tussen de holes door. Na een aantal slagen en er vielen zelfs ook hole in ones hadden ze alle banen succesvol voltooid. De kinderen hebben nog even binnen gespeeld bij de klimtoestellen en toen was het alweer tijd om terug naar de BSO te gaan. De andere kinderen van de BSO waren namelijk ook klaar met school en deze mochten wij weer op gaan halen met onze mooie blauwe auto's. Toen alle kinderen waren opgehaald hebben we lekker buiten ons fruit opgegeten en nog wat gedronken. Toen was het alweer tijd voor de activiteit. Vandaag had Evie twee spellen bedacht, namelijk voetbal en 2 soorten estafettes. De kinderen mochten kiezen welke activiteit ze wilde doen, natuurlijk waren de meeste jongens gelijk naar het voetbalveld gerend. De andere kids kozen voor de estafettes.We speelden boter, kaas en eieren estafette en dobbelsteen estafette. De teams streden voor de winst maar er kon natuurlijk maar één team de winnaar zijn. Na de activiteit hebben de kinderen nog lekker vrij gespeeld en was de dag alweer voorbij. Op naar morgen!

  

Woensdag 11 oktober
In de ochtend vond alweer de tweede peuterles plaats in de gymzaal bij basisschool Coninxhof. Er waren weer veel peuters aanwezig en er werd hard gesport. De les stond in het teken van balanceren en mikken/ gooien. De kinderen hebben weer goed geoefend en hard gedanst. Voor volgende lessen zijn er nog plekjes vrij, dus mocht je interesse hebben meld je vooral aan via samen bij sportstuif.nl! Na de peuterles hadden we een korte pauze en toen was het alweer tijd om de kinderen op te halen. Samen met Sportstuif SV hebben de boterhammen opgegeten en lekker wat gedronken. De kinderen mochten nog even lekker vrij spelen, er werd gevoetbald, geknutseld en met de kralen gespeeld. Toen was het alweer tijd om de rest van de kinderen op te halen. Alle kinderen hebben lekker een stukje fruit gehad, gedronken en even de dag doorgesproken. Toen iedereen was bijgekletst zijn we begonnen aan de activiteit. Vandaag speelde we omgekeerd verstoppertje. In plaats van dat iedereen zich verstopt en één zoeker de kinderen zoekt is er nu één verstopper en de rest zoeker. Wanneer je degene gevonden hebt ga je erbij zitten. Zo ga je door totdat alle kinderen gevonden zijn. Na de activiteit hebben de kinderen nog lekker van de zon genoten en buiten gespeeld. Er werd wederom gevoetbald en gefietst. Een heerlijke dag!

 

Donderdag 12 oktober
En toen was het alweer donderdag. Ook vandaag was er weer een studiedag, de derde van deze week. Het was een klein clubje, we waren namelijk maar met 2 kinderen en onze pedagogisch medewerkerster Loes. De twee kids hebben van te voren nog even buiten met het stoepkrijt gespeeld en mooie armbandjes gemaakt. Toen was het alweer tijd om naar het derde uitstapje van deze week te gaan. Vandaag zijn we bij Jungle Dome geweest, bij vakantiepark Heijderbos. De Jungle Dome is een indoor speelparadijs vol tropische planten en dieren. Al deze tropische planten en dieren komen helemaal uit Indonesië! Het is een grote binnenspeeltuin waarbij er ontzettend veel klimtoestellen zijn. Er loopt zelfs een kleine rivier tussen alle klimtoestellen heen, hoe gaaf! Ze hebben hier een heerlijke ochtend gespeeld en toen was het helaas alweer tijd om te gaan. Op de BSO hebben we nog even onze boterhammen opgegeten en toen was het alweer tijd om de andere kinderen op te halen. Nadat iedereen er was, het fruit en de ranja op was, was het tijd voor de activiteit. Helaas was het een regenachtige dag vandaag. Maar tussen de buien door hebben we toch nog buiten een activiteit gedaan! Vandaag speelde we beat the champion en aflostikkertje. Bij beat the champion moesten de tikkers zoveel mogelijk kinderen binnen 1 minuut tikken. Degene die de meeste kinderen heeft getikt, heeft gewonnen! Bij aflostikkertje lag er een grote cirkel in het midden. Wanneer de lopers in deze cirkel liepen waren ze vrij. Liepen ze buiten de cirkel hadden ze de kans om getikt te worden. Het waren twee intensieve spelletjes waarbij er veel gerend moest worden. De kinderen waren uitgeput naar de activiteit maar hadden toch nog wat energie over om lekker vrij te spelen. Weer een geslaagde dag.

  

Vrijdag 13 oktober
De laatste dag van de week is alweer aangebroken. Ook vandaag was er weer een studiedag. Samen met pedagogisch medewerkster Melanie zijn ze naar de vlindertuin in Gemert geweest. Hier vlogen ontzettend veel mooie en kleurrijke vlinders rond. Helaas scheen de zon niet zoveel, anders hadden we er nog meer gezien. Maar dat mocht de pret niet drukken. De vlinders kwamen namelijk op de schouder zitten en ze bleven zelfs op de vinger zitten, hoe gaaf! De kinderen hebben hier veel rond gewandeld en toen nog even lekker gespeeld. Daarna was het alweer tijd om terug naar de BSO te gaan. Want samen met Sportstuif SV hebben we de rest van de kinderen opgehaald en was het tijd om alle lekkere boterhammetjes op te eten. Toen iedereen alles op had was het tijd om nog even vrij te spelen want daarna mochten er alweer kinderen opgehaald worden. We hebben lekker met zijn alle wat fruit gegeten en wat gedronken. In de middag hebben de kinderen lekker vrij gespeeld. Binnen werden meerdere spelletjes uit de kast getrokken en buiten werd en gevoetbald en gehockeyd. Een geslaagde drukke dag! Op naar de herfstvakantie.

 



Ons team

Eefje Sonnemans
Eefje Sonnemans Vestigingsmanager
Loes van de Pasch
Loes van de Pasch
Evie Pouwels
Evie Pouwels
Davey Ewalds
Davey Ewalds
Ted Verhoeven
Ted Verhoeven
Fleur Bouten
Fleur Bouten
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches