Sinds september 2021 zit onze zoon op Sportstuif Venray. Hij heeft het geweldig naar zijn zin! Iedere week ontvangen we een foto waarbij ons kind weer een sport of spel doet waar wij nog nooit van gehoord hadden. Ook voor oudere kinderen echt een aanrader. Als ik mijn kind komen halen rond 18u zijn er altijd nog andere kinderen. Hij wil nog niet mee en dat is eigenlijk een prachtig teken!

Judith Bovee Judith Bovee
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Midgetgolf, minute to win it en superbal in week 35-2023

De scholen zijn weer begonnen en de eerste schoolweek zit er alweer op. We hadden weer een week vol leuke activiteiten, benieuwd naar wat we allemaal gedaan hebben deze week? Lees het snel in onze blog!

Maandag 28 augustus
De eerste schooldag zat er alweer op! Dat betekent dat we de kinderen weer van school mochten ophalen, er zaten wat vermoeide gezichtjes bij, maar vooral blij gezichtjes van kinderen die weer een leuke eerste dag hadden gehad. Een grote groep kinderen komt in de vakantie natuurlijk ook naar ons, maar er zijn ook kinderen die we de hele vakantie niet gezien hebben. Met die kinderen hebben we nog even wat bij gekletst tot al het fruit opgegeten was. Nadat het fruit op was zijn we begonnen aan de eerste activiteit. De kinderen mochten kiezen uit steen papier schaar tikkertje bij pedagogisch medewerksters Loes en Eefje of superbal bij pedagogisch medewerkers Ted en Davey. Het waren twee mooi verdeelde groepen dus de kinderen konden beginnen met de activiteit. Superbal is altijd een favoriet van de kinderen, ze speelden dan ook fanatiek mee en iedereen wilde winnen! Bij het spelletje van Loes en Eefje ging het er ook fanatiek aan toe! Toen de spelletjes klaar waren hebben we nog gezamenlijk slingertikketje gespeeld. Na de activiteit klaar was hebben de kinderen nog heerlijk buiten in het zonnetje gespeeld. Er werd gefietst, gerend en gevoetbald! Binnen werd er nog gespeeld met de kraaltjes, gekleurd en gespeeld met de nieuwe spellen die we van twee kinderen van de BSO hebben gekregen! Ze hadden thuis de spellenkast opgeruimd en hiervan mochten wij een aantal spellen hebben, super lief en bedankt hiervoor! Dit was alweer onze eerste dag na de zomervakantie!

 

Dinsdag 29 augustus
De dag begon weer met het ophalen van de kinderen van school. Het was vandaag een drukke grote groep, een en al gezelligheid dus! Vandaag stonden er weer twee activiteiten op het programma, kaartenestafette en poorttikkertje. Bij kaartenestafette moesten de kinderen zo snel mogelijk de kaarten 2 t/m 10 op volgorde uit de hoepel zien te pakken. Alle kaarten lagen op de kop dus het was extra moeilijk om de juiste kaart te pakken. Het team dat als eerste alle kaarten in de juiste volgorde had gepakt, had gewonnen! Zowel de oudere en jongere kinderen vonden het een leuk spelletje en werd er hard gerend! Nadat we de activiteit gedaan hebben, krijgen de kinderen de ruimte om vrij te spelen. De een gaat voetballen met een groepje buiten op het veld en een ander gaat spelletjes uit de kast binnen doen. Aan creativiteit is er in ieder geval geen gebrek. Nadat alle kinderen waren opgehaald was de drukke dag alweer voorbij. Op naar morgen!

 

Woensdag 30 augustus
De woensdag is alweer aangebroken. Het was vandaag een regenachtige en rustige dag. Nadat iedereen was opgehaald en de boterhammen opgegeten waren was het tijd om lekker te gaan spelen. Omdat het de hele middag ging regenen hebben we een leuk uitje gepland. We gingen samen met Sportstuif Venray SV naar Boegafun in Venray! De kinderen hebben hier heerlijk de hele middag rondgerend. Er zijn hutten gebouwd met de blokken, er is gesprongen op de trampoline en geklauterd op het springkussen. Tussendoor hebben we een korte pauze gehad met ranja en een stukje fruit. Ze hebben een fantastische middag gehad bij boegafun maar helaas was het alweer tijd om terug te gaan naar de BSO. Hier hebben ze nog lekker gekleurd en met de lego gespeeld en toen was de woensdag alweer voorbij.

Donderdag 31 augustus
En toen was het alweer donderdag. De kinderen werden opgehaald met een heerlijk zonnetje maar nadat de kinderen bij de BSO waren viel het met bakken uit de lucht. Maar ook dit houdt ons niet tegen om een leuke activiteit te bedenken. Pedagogisch medewerker Ted was vandaag zo creatief en had twee activiteiten bedacht. De ouderen kinderen speelden boven in minute to winit. In twee teams strijden de teams tegen elkaar om zoveel mogelijk punten te scoren. Er waren 9 verschillende onderdelen, bijvoorbeeld flip cup. Hierbij moeten de kinderen zo snel mogelijk de beker omwippen zodat hij weer recht opstaat. Daarnaast moesten ze zoveel mogelijk pingpong balletjes in de bekers gooien en moesten ze zoveel mogelijk wasknijpers op hun kleren/ lichaam zetten. Nadat alle spellen gespeeld waren was er natuurlijk maar 1 winnaar en dat was team 2! Beneden speelden de jongeren kinderen midgetgolf. Pedagogisch medewerker Ted had maar liefst 9 holes uitgezet. De kinderen moesten in zo min mogelijk slagen het balletje in de pion slaan. Er werd fanatiek gegolfd en ook hier kwam natuurlijk maar één winnaar uit. Na de activiteit hebben we nog een verjaardag gevierd waarbij de kinderen nog een lekkere tractatie kregen! Gelukkig ging tussendoor nog even de zon schijnen en zijn de kinderen even lekker buiten geweest!

  

Vrijdag 1 september
Vrijdag, de laatste dag voor het weekend. De kinderen werden opgehaald door pedagogisch mederwerkster Judith en hebben samen met Sporstuif Venray SV de boterhammetjes opgegeten. Nadat de boterhammetjes op waren hebben ze nog even lekker gespeeld en toen was het alweer tijd om de rest van de kinderen op te halen. Toen alle kinderen aanwezig waren hebben we lekker wat fruit gegeten en was het weer tijd voor de activiteit. Gelukkig werd het in de middag droog dus konden we lekker een buitenactiviteit doen. Vandaaag stond oneindigtikkertje op de planning. Het leuke aan dit spelletje is dat iedereen de tikker is en ook iedereen mee kan blijven doen! Je moet goed in de gate houden wie jou getikt heeft. Want wordt diegene getikt dan mag jij weer mee doen, een lekker actief spelletje dus. Na een aantal rondes was de activiteit alweer klaar en hebben de kinderen nog vrij gespeeld. Het zonnetje ging zelfs nog schijnen, een prachtige afsluiter van deze week. Tot maandag weer!



Ons team

Eefje Sonnemans
Eefje Sonnemans Vestigingsmanager
Loes van de Pasch
Loes van de Pasch
Evie Pouwels
Evie Pouwels
Davey Ewalds
Davey Ewalds
Ted Verhoeven
Ted Verhoeven
Fleur Bouten
Fleur Bouten
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches