Wij zijn echt super tevreden over sportstuif Venray. Belangrijker nog, onze kinderen hebben het hier echt enorm naar hun zin. Ze gaan twee keer in de week naar sportstuif en kijken er altijd naar uit. De vele activiteiten die ze met de kinderen ondernemen en het sport en spel concept is naar onze mening uniek, leuk en iedere keer weer een feest voor de kinderen. De flexibiliteit mbt de ruiluren, de communicatie en iedere dag dat de kinderen aanwezig zijn de leuke foto’s via whatsapp om ouders te laten zien wat ze die dag gedaan hebben is echt top! In vergelijking met een andere BSO waar de kinderen gezeten hebben hebben wij ze nog nooit met zoveel enthousiasme naar de BSO zien gaan. Dikke aanrader dus!

Shirley Rosario Shirley Rosario
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Hockeyen, WMA Lasergamen en veel verjaardagen in week 9-2024

Zit je weer klaar voor een nieuwe weekblog? Mooi, want er staat weer een nieuwe terugblik van onze week online. Je leest welke activiteiten wij gedaan hebben en welke avonturen wij beleeft hebben, het was weer een week vol leuke activiteiten, studiedagen en een wma! Ben je benieuwd wat we deze week hebben gedaan? Lees dan onze nieuwste blog!

Maandag 26 februari
De week gaat weer van start, wij hebben er weer zin in. Er staan al weer verschillende leuke dingen op de planning voor deze week. Wij beginnen daarom vol enthousiasme aan de nieuwe week, we snijden vast het fruit en zetten de bekertjes klaar. Zo kunnen de kinderen bij binnenkomst op de BSO direct wat te drinken pakken en aan tafel voor een lekker bordje fruit. Als alles klaar staat kunnen we de auto’s starten en de kinderen gaan halen. Nadat we allemaal op de BSO zijn, lekker fruit hebben gegeten was het tijd voor de activiteit, deze keer helaas binnen want het regende heel hard buiten. Onder gingen we ranja pong spelen en boven was het tijd voor stoelendans en de stopdans op muziek! De kinderen moesten heel erg goed luisteren naar de muziek die afgespeeld werd. Als de muziek uit ging moesten de kinderen zooooooo sneeeeel mogelijk naar één van de stoelen rennen. Als je op een stoel zat, was je veilig. Heb je geen stoel?, dan ben je af en wordt je mede scheidsrechter. Uiteindelijk blijft er één iemand over en diegene was de winnaar. Hierna gingen we allemaal verzamelen op de trap want we hadden een verjaardag én een afscheid, we hebben zo hard mogelijk gezongen voor de jarige job en kregen nog wat lekkers. Ook ging Pauline ons helaas verlaten en heeft ze een mooi Sportstuif diploma gekregen waarop staat hoeveel ze heeft gesport, ranja heeft gedronken enz. ook van haar kregen we een lekkere traktatie! Na dat alle buikjes vol waren met de traktatie werden de kinderen opgehaald en was de eerste dag van de week alweer voorbij!

  

Dinsdag 27 februari
Weer een nieuwe dag bij Sportstuif. Alle kinderen waren weer opgehaald door de pedagogisch medewerkers en toen was het tijd voor iets lekkers. De kinderen kregen weer volle bordjes fruit op tafel en een goedgevulde beker met ranja. Toen alles lekker opgesmikkeld was zijn we met zijn alle naar het hockeyveld gelopen waar de activiteit van vandaag klaar stond. Vandaag mochten de kinderen kiezen welke activiteit ze wilde gaan doen, er was keuze uit een voetbal partijtje of hockey partijtje, voor de kinderen uit groep 1 en 2 gingen we Anne Maria Koekkoek spelen op muziek en de hoepeldans. Na dat iedereen een keuze had gemaakt ging het er fanatiek aan toe bij beide velden, wat was het leuk om iedereen zo goed actief mee te zien doen. Ook bij de kleine kinderen hebben ze goed meegedaan en hadden ze veel plezier! Toen iedereen moe geworden was van het geren, was het tijd om op de trap te zitten binnen, want we hadden weer een afscheid. Deze keer van Blazej, hij gaat helaas stoppen bij Sportstuif dus kreeg hij ook een mooi diploma, ook kregen wij nog wat lekkers en hebben we gedag gezegd tegen Blazej. De kinderen gingen nog vrijspelen en zo was de dinsdag alweer voorbij gevlogen.

  

Woensdag 28 februari
Het is alweer woensdag, tijd om de kinderen vroeg om te halen om vervolgens samen met de kinderen van Sportstuif Venray SV te lunchen bij ons. Toen de buikjes vol zaten mochten de kinderen nog even lekker vrij spelen, er werd gevoetbald, geknutseld en met de kralen gespeeld. Toen was het alweer tijd om de rest van de kinderen op te halen. Alle kinderen hebben lekker een stukje fruit gehad, gedronken en even de dag doorgesproken. Toen was het tijd om onze Sportstuiflocatie eens op zijn kop te zetten. Want er stond namelijk iets heel leuks op de planning, onze WMA Lasergamen! De activiteit staat in het teken van lasergamen, er werden op allerlei verschillende manieren bunkers gebouwd. Stoelen, tafels, krukken echt alle moest er aan geloven, ook de discolampen gingen aan en er was zelfs een rookmachine! Nadat wij alles klaar hadden staan was het tijd om ook de andere kinderen die mee kwamen spelen te ontvangen. De woensdagmiddag activiteit zat helemaal vol, we waren in het totaal met maar liefst 40 kinderen! In drie verschillende teams trokken ze ten strijden. Telkens speelden twee teams tegen elkaar en het derde team ging naar buiten voor een leuk ren spelletje. Wat was het een genot om alle kinderen zo bezig te zien! Na al dat schieten, rennen en springen hadden de kinderen wel een lekker snoepje verdiend en een volle beker ranja. De kinderen die zich op hadden gegeven voor de WMA gingen weer naar huis en ook de kinderen van Sportstuif Venray SV gingen terug naar hun eigen locatie. Tijd om even alles weer netjes recht te zetten en zo werden ook onze kinderen opgehaald en was de woensdag alweer voorbij, wat een leuke middag hebben wij gehad!

Wil jij de volgende keer ook meedoen aan zo’n gave activiteit op woensdagmiddag? Kijk dan snel op www.samenbijsportstuif.nl en geef je op!

  

Donderdag 29 februari
Het is donderdag, tijd om alle kinderen op te halen van alle scholen en op donderdag lopen wij ook altijd vanaf 1 school. Helaas dit keer in de regen, maar wij en de kinderen zijn niet van suiker 😉. Toen iedereen aangekomen was bij Sportstuif was het tijd voor een lekkere beker ranja en een bordje fruit, zo konden de kinderen even rustig bijkomen van de schooldag. Na dat iedereen de ranja op hadden, trokken we onze jassen aan om naar buiten te gaan en was het tijd voor de activiteit. Vandaag gaf onze stagiaire Tijn de spellen, tikkertje met geheime verlossers en de andere groep ging poortbal spelen. Bij tikkertje met de geheime verlossers was er één tikker. De tikker moest proberen alle kinderen af te tikken. Als je werd getikt moest je op de plek waar je bent getikt stil blijven staan. Vervolgens konden de vooraf aangewezen geheime verlossers de getikte kinderen heel stiekem bevrijden, want de tikker mag er natuurlijk niet achter komen wie de verlossers zijn! Ook bij poortbal gingen de kinderen fanatiek aan de slag. Toen de groepen beide spellen hadden gehad, was het tijd om naar binnen te gaan en op de trap te gaan zitten, want we hadden dit keer zelfs 3 verjaardagen die we gingen vieren. We hebben om de beurt de verjaardag gevierd en gezongen, toen we alles hadden gevierd, was het tijd voor de traktaties en wat waren die lekker! Nog even lekker vrij spelen en zo vloog de donderdag alweer.

  

Vrijdag 1 maart
Het is alweer vrijdag, de laatste dag van de week is ingegaan. Vanaf twaalf uur werden de eerste kinderen opgehaald van de scholen. We begonnen zoals elke vrijdag met gezellig samen boterhammen eten. Al snel was het tijd om ook de andere kinderen op te halen, toen iedereen bij Sportstuif was, waren de kinderen van Sportstuif Venray SV ook gezellig bij ons om de hele middag te spelen, maar eerst was het tijd voor fruit. Tijdens het fruit eten werden alle leuke dingen van afgelopen week nogmaals doorgesproken en werden de plannen van het weekend uitgebreid aan elkaar verteld. Na het fruit eten trokken we onze jas aan en gingen we naar de speeltuin, hier hebben we lekker gespeeld, zijn we van de glijbaan afgegaan, hebben we geschommeld, hebben we gevoetbald en was het super gezellig! Rond 17.00 uur zijn we weer teruggegaan naar Sportstuif en mochten de kinderen nog vrij spelen en kreeg iedereen nog een koekje en zo was de allerlaatste dag van de schoolweek alweer voorbij. Fijn weekend en tot volgende week!
  



Ons team

Eefje Sonnemans
Eefje Sonnemans Vestigingsmanager
Loes van de Pasch
Loes van de Pasch
Evie Pouwels
Evie Pouwels
Davey Ewalds
Davey Ewalds
Ted Verhoeven
Ted Verhoeven
Fleur Bouten
Fleur Bouten
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches