Een hele leuke BSO, met een super mooie locatie. Kinderen kunnen na school hier lekker actief bezig zijn onder begeleiding van een leuk en sportief team!

Linde Linde
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Het dino ei spel, tv-tikkertje en spelen in de speeltuin in week 10-2024

Er is weer een nieuwe week aangebroken bij Sportstuif Venray MHCV en scheen het zonnetje weer een paar dagen en hebben hier goed gebruik van gemaakt!. Het was een week vol leuke activiteiten, gezelligheid en plezier! Ben je benieuwd naar deze activiteiten? Lees dan onze nieuwste blog!

Maandag 4 maart
We zitten alweer in de eerste week van maart en we merkte meteen dat de lente er langzaam weer aankomt, want wat scheen het zonnetje heerlijk! We gingen eerst op pad om alle kinderen op te halen op school. We aten met z’n allen lekker veel fruit en groente en dronken een bekertje ranja. Hierna was het tijd voor de activiteit van vandaag, deze keer hebben we het dino ei spel gespeeld en stand in de mand, zo speel je het spel: ‘Bij Stand in de mand heeft één speler de bal, de anderen staan eromheen. De speler gooit de bal omhoog en roept: ‘Stand in de mand en de bal is voor … (noem een naam van een kind)’. Iedereen loopt hard weg, behalve het kind, die moet de bal pakken. Als hij de bal heeft roept hij: ‘Stop!’ Dan staat iedereen stil en mag niemand meer van zijn plaats. Het kind probeert met de bal één van de anderen te raken. De spelers mogen bukken om de bal te ontwijken, maar niet van hun plaats komen. Wordt een speler geraakt, dan is die af en mag het kind de bal omhoog gooien en een andere speler kiezen.’ Het was heerlijk in het weer en zo bleef iedereen nog even buiten vrij spelen, kinderen die graag binnen wilde spelen gingen naar binnen. Nog een lekker koekje en zo was de maandag alweer voorbij.

  

Dinsdag 5 maart
De hele ochtend regende het flink en het zag er niet naar uit dat het veel beter zou worden vandaag. Natuurlijk waren wij niet van plan om de regen onze dag te laten verpesten, we maken er altijd een feestje van. We gingen eerst op pad om alle kinderen op te halen op school. Gelukkig konden we lekker in de warme, droge auto’s stappen en kwamen we redelijk droog aan op de BSO. Snel tijd voor het fruitmoment en hierna was het tijd voor de activiteit van vandaag, want ondanks de regen spelen we toch met z’n allen een leuk spel. Deze keer stonden er 2 spellen op de planning waar je uit mocht kiezen welk spel je ging spelen, kamelenrace en 2 vormen van scoor ga door! Beide spellen hadden te maken met mikken, gooien in de korf, mikken in het gat met de pittenzakjes en de pionnen om rollen. Toen iedereen uitgespeeld was, hebben we nog een verjaardag gevierd en kreeg iedereen een lekker koekje, even vrij spelen en zo was de dinsdag om. 

   

Woensdag 6 maart
Vandaag stonden wij weer op tijd paraat op de schoolpleinen, hier wachten wij altijd totdat alle kinderen er zijn. Met z’n allen lopen we dan naar onze mooie Sportstuif auto, gordels vast en dan kunnen we vertrekken. Eenmaal aangekomen op de BSO eten we op woensdag altijd eerst boterhammen, deze keer samen met de kinderen van Sportstuif Venray SV. Gezellig met iedereen aan tafel kletsen we over van alles en nog wat, maken we grapjes en vragen we aan elkaar wat iedereen op zijn of haar boterham heeft. Na het boterhammen eten konden we gaan spelen. Er werd veel buiten gespeeld, de voetbal kwam tevoorschijn, er werd gestept en er werden nog andere spelletjes gespeeld. Toen het tijd was om fruit te gaan eten kwamen we even naar binnen. Dit duurde niet lang want na het fruit vlogen we weer naar buiten voor de activiteit van vandaag. We speelden tv-tikkertje, Dit spel is hetzelfde als gewoon tikkertje. Alleen nu kunnen de kinderen zichzelf beschermen. Als je voordat je getikt wordt een tv programma kunt noemen en de armen uit elkaar doet, mag je niet getikt worden.  We eindigden de middag met voetballen, overgooien, tekenen, spelletjes spelen en natuurlijk een verdiend koekje! Tot morgen!

 

Donderdag 7 maart
We hadden er weer zin in vandaag, voordat alle kinderen arriveerden op de BSO sneden wij eerst het fruit. Verdeeld over een aantal bordjes lagen lekkere appels, bananen, komkommers, paprika’s en nog veel meer. Ook vulde we de kannen met gele en rode ranja hadden we de bekers met wasknijpers klaargezet. Toen alles er helemaal klaar voor was gingen we op pad om de kinderen te halen. In de auto is het altijd gezellig met de kinderen, er wordt lekker gekletst en we kijken naar buiten. Na het fruit eten was het tijd om naar buiten te gaan. We speelden twee spellen, de kinderen die in groep 5 t/m groep 8 zitten gingen trefbal met vakken spelen en de kinderen die in groep 1 t/m 4 zitten gingen Chinese muur spelen .Het zonnetje scheen lekker en wat waren de kinderen waren actief bezig met de spellen, na een tijdje mocht iedereen vrij spelen. Binnen werd er flink gespeeld met Lego, spelletjes gespeeld en tekeningen gemaakt. Het was weer een fijne middag op de BSO.  

  

Vrijdag 8 maart
Het is alweer vrijdag, de laatste dag van de week is ingegaan. Vanaf twaalf uur werden de eerste kinderen opgehaald van de scholen. We begonnen zoals elke vrijdag met gezellig samen boterhammen eten. Al snel was het tijd om ook de andere kinderen op te halen, toen iedereen bij Sportstuif was, waren de kinderen van Sportstuif Venray SV ook gezellig bij ons om de hele middag te spelen, maar eerst was het tijd voor fruit. Tijdens het fruit eten werden alle leuke dingen van afgelopen week nogmaals doorgesproken en werden de plannen van het weekend uitgebreid aan elkaar verteld. Na het fruit eten gingen we op de trap zitten want we hadden een verjaardag, we zongen voor de jarige job en kregen allemaal een lekkere lolly. Hierna trokken we onze jas aan en gingen we naar de speeltuin, hier hebben we lekker gespeeld, zijn we van de glijbaan afgegaan, hebben we geschommeld, hebben we gevoetbald en was het super gezellig! Rond 17.00 uur zijn we weer teruggegaan naar Sportstuif en mochten de kinderen nog vrij spelen en kreeg iedereen nog een koekje en zo was de allerlaatste dag van de schoolweek alweer voorbij. Fijn weekend en tot volgende week!

  



Ons team

Eefje Sonnemans
Eefje Sonnemans Vestigingsmanager
Loes van de Pasch
Loes van de Pasch
Evie Pouwels
Evie Pouwels
Davey Ewalds
Davey Ewalds
Ted Verhoeven
Ted Verhoeven
Fleur Bouten
Fleur Bouten
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches