Sportstuif is net weer even een andere BSO. Het uitgangspunt ligt bij sport en spel...en laat dat nou net heel goed bij onze kinderen passen. De kinderen gaan er iedere maandag met veel plezier naar toe en hebben nog lang niet alle spelletjes en sporten be/geoefend. Daarnaast worden er leuke uitjes georganiseerd. Verder is de communicatie via whats app heel fijn en krijgen we iedere week weer leuke foto's van de kids waarop te zien is dat ze genieten!

 

Claire van Wees-Baltussen Claire van Wees-Baltussen
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Cup cakes bakken, aap en kokosnoot en op bezoek bij Sportstuif Venlo in week 45-2023

Er is weer een nieuwe week aangebroken bij Sportstuif MHCV. Een week vol leuke activiteiten, uitstapjes en gezelligheid!  Ben je benieuwd naar deze activiteiten? Lees dan onze nieuwste blog!

Maandag 6 november
Het weekend was weer voorbij en tijd een nieuwe week bij Sportstuif! Alle pedagogische medewerkers waren weer aanwezig om de kinderen op te halen van de scholen en om te zorgen voor een top dag voor de kinderen. We begonnen zoals altijd met lekker een beker ranja en wat fruit voor iedereen. Hierna gingen we allemaal op de trap zitten want er was iets nieuws binnen onze Sportstuif, een rusthoekje. Eefje vertelde hierover zodat de kinderen wisten waar dit rusthoekje voor bedoeld is. Hierna trokken we de jas aan en gingen met z’n alle naar buiten om met de activiteit te beginnen. Deze keer was het kwartet en slagbal, deze nieuwere versie van slagbal was nog wat moeilijk maar de kinderen hadden het snel onder de knie. Bij kwartet was het de bedoeling om allemaal dezelfde voorwerpen in je hoepel te krijgen, hier moest je en aanvallen en verdedigen van je eigen hoepel. Hierna hebben de kinderen buiten nog gevoetbald en gehockeyd en zijn de andere kinderen warm naar binnen gegaan voor iets anders te spelen. Het werd alweer donker en de kinderen werden opgehaald. Dit was ons begin van een nieuwe week!

   

Dinsdag 7 november
De dinsdag begon weer met de kinderen ophalen van de scholen en het bekende fruit en ranja momentje. Ook hierna hebben we de kinderen geïnformeerd over het rusthoekje. We gingen met alle kinderen naar buiten en hadden deze keer 2 spellen voor jong en oud. Poortbal en kat en muis, poortbal was nog nieuw bij de kinderen en ging als volgt: ‘Alle kinderen staan in een cirkel met de benen uit elkaar. Een kind start het spel door een bal in de groep te gooien, alle kinderen mogen nu proberen de bal tussen elkaars benen door te spelen. Wanneer iemand daarin slaagt, moet het kind die de bal tussen zijn benen doorgespeeld kreeg andersom gaan staan, hierna mag je nog met 1 hand spelen en vervolgens ben je af’. Na deze activiteit was het tijd voor een lekker koekje en hebben de kinderen iets voor zichzelf gedaan, zoals kleuren, loomen, hockeyen en met de lego spelen.

  

Woensdag 8 november
Deze woensdag begon vroeg, het was een studiedag van basisschool Coninxhof. Onze pedagogische medewerker Eefje was deze ochtend met deze 3 kinderen. We zijn naar de winkel gegaan en hebben spullen gekocht voor cup cakes en gingen hierna lekker cup cakes bakken en zelfs versieren! Deze moesten natuurlijk wel geproefd worden en wat waren ze heerlijk! Toen het 14.00 uur was gingen we de andere kinderen ophalen van de scholen en was het tijd voor fruit en ranja. Hierna stapte we de auto in en gingen onderweg naar Venlo. Sportstuif Venlo is nieuw en had een opendag, wij gingen daar natuurlijk graag op bezoek, het was een groot feest! Er was een springkussen, we konden voetballen, fruit eten en laser gamen, de kinderen hebben zich goed vermaakt en waren zo moe dat het stil was op de achterbank op de terugweg. Toen we weer terug kwamen bij Sportstuif MHCV kregen de kinderen een koekje en werden de kinderen opgehaald. Een leuke en drukke woensdag!

  

Donderdag 9 november
Er stond ons vandaag weer een drukke dag te wachten. Nadat alle kinderen van de verschillende scholen waren opgehaald, was het tijd om even lekker bij te komen met een bordje groenten/fruit en een bekertje ranja. De activiteit van vandaag waren ook weer twee spellen: aap en kokosnoot en 3 is teveel. Aap en kokosnoot was een nieuw spel, dus moesten de kinderen goed kijken en luisteren wat onze pedagogische medewerker Ted deed uitleggen. Het ging als volgt: ‘De kinderen staan in een kring. Midden in de kring ligt de kokosnoot (bal). Eén kind is de aap. De aap loopt buiten de kring. Zonder dat de aap het ziet wijs je de boswachter aan. De aap baant zich nu een weg door ‘het bos’ (kring). Dit doet de aap door twee handen van elkaar te ‘hakken’. De aap moet nu proberen de ‘kokosnoot’ te pakken en weer via de opening de kring te verlaten. Zodra de aap de kokosnoot in zijn handen heeft, mag de boswachter zich uit de kring losmaken en moet hij de aap tikken, voor deze weer buiten de kring is’. Na deze 2 leuke spellen hebben we nog veel buiten gespeeld, maar het werd al snel donker dus zijn we naar binnen gegaan. Hier hebben we de muziek opgezet en heeft iedereen iets voor zich zelf gedaan, een geslaagde en drukke donderdag.

  

Vrijdag 10 november
Deze vrijdag begon met de kinderen om 12.00 uur op te halen op de scholen, hierna hebben we lekker onze boterhammetjes opgegeten en zijn de kinderen gaan spelen. Het was alweer snel 14.00 uur, om de rest van de kindjes op te halen en zijn we samen fruit gaan eten en ranja gaan drinken. Het was erg koud buiten, dus besloten we om ons even goed warm te maken met de stoelendans. We maakte 2 groepen en zette de muziek aan, als de muziek stopte moest je proberen om een hoedje te pakken. Zo viel er steeds iemand af, totdat er een winnaar was. Dit hebben we meerdere keren gedaan en gaven we opdrachten, zoals hakken billen, huppelen, achteruit lopen en zelfs de polonaise hebben we gelopen op carnavalsmuziek. Hierna was het tijd om lekker warm binnen een film te kijken met alle kinderen en een koekje te eten. De vrijdag vloog voorbij en zo was het tijd voor weekend! Tot volgende week bij een nieuwe blog.

 



Ons team

Eefje Sonnemans
Eefje Sonnemans Vestigingsmanager
Loes van de Pasch
Loes van de Pasch
Evie Pouwels
Evie Pouwels
Davey Ewalds
Davey Ewalds
Ted Verhoeven
Ted Verhoeven
Fleur Bouten
Fleur Bouten
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches