Supervet dat Sportstuif zich heeft gevestigd in Venray. Heb al vele leuke en sportieve verhalen gehoord van andere vestigingen in Brabant, zoals in Deurne, Asten, Someren, Helmond enz.

Ted Ted
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Color run, springkussenfestijn en trefbal in week in week 38- 2023

Een nieuwe week bij Sportstuif MHCV is weer aangebroken. Dit keer niet zomaar een week, namelijk de Nationale Sportweek van NOC*NSF waarin Venray de host city is! We hebben, samen met Venray beweegt hele vette en speciale activiteiten georganiseerd! Benieuwd naar wat we gedaan hebben? Lees dan snel verder!

Maandag 18 september
En toen was het weer maandag, een nieuwe week, waar wij als pedagogisch medewerkers altijd heel veel zin in hebben! Eerst hebben we alle kinderen opgehaald. In de auto hadden de kinderen al drukke en leuke verhalen van het weekend. De middag begon dus gelijk gezellig! Nadat iedereen bij de BSO was hebben we eerst met zijn alle lekker fruit gegeten en ranja gedronken. Toen iedereen alles op had was het tijd voor de activiteit. Pedagogisch medewerker Davey had twee leuke activiteiten bedacht namelijk eilandbal en missiebal gespeeld. Bij eilandbal krijgt ieder kind zijn eigen eiland (pion). Door middel van een paar rollende ballen moeten de kinderen proberen de eilanden van andere te veroveren. Lukt het om de bal tegen een ander eiland aan te spelen dan heb je een punt verdient! Op de andere kant van het veld werd missiebal gespeeld. Missiebal lijkt een beetje op trefbal, maar dan krijgt ieder team een geheime missie die ze moeten voltooien. Bijvoorbeeld alle kinderen met witte schoenen afgooien of alle kinderen met bruin haar afgooien. De teams weten van elkaar niet wat de missies zijn, extra moeilijk dus! Lukt het om als team de missie te voltooien dan heb je een punt verdient! Een super leuk spelletje! Na de activiteit hebben de kinderen nog lekker vrij gespeeld en toen was de dag alweer voorbij. 

  

Dinsdag 19 september
Dinsdag, een nieuwe dag van de week. Vandaag was het een drukke dag, maar liefst 47 kinderen waren aanwezig, super gezellig! Nadat iedereen was opgehaald, het fruit en drinken op was, konden we beginnen aan de activiteit. Onze pedagogigsch medewerker Davey had weer 2 leuke activiteiten bedacht. Vandaag stond omgekeerd verstoppertje en buskruitje op het programma. Iedereen mocht kiezen welke activiteit ze wilde doen. Het was weer goed verdeeld, dus konden we beginnen. Bij omgekeerd verstoppertje is iedereen zoeker op 1 verstopper na. Iedereen moet dus 1 persoon vinden, altijd leuk! Bij buskruit werd er ook actief gespeeld. De bal is vaak weggeschopt en er werd goed samengewerkt. Na de activiteit hebben de kinderen weer vrij gespeeld. Er werden mooie kralenwerkjes gemaakt, geknutseld en gevoetbald. Een geslaagde dag!

Woensdag 20 september
Vandaag was het een speciale dag bij Sportstuif. Alle medewerkers mochten vroeg uit de veren want vandaag stond de color run op de planning! In de ochtend werd alles klaargezet zodat we om 8.45 konden beginnen. Maar liefst 600 kinderen uit groep 5 en 6 uit gemeente Venray hebben meegedaan aan de color run! Het was een route van ongeveer 2 kilometer waarbij 5 kleurenpunten waren. De kinderen gingen nog schoon over de startlijn maar de finishlijn kwamen ze heerlijk gekleurd over! Het was een zeer geslaagde ochtend waarbij wij vele lachende gezichten bij de kinderen hebben gezien! Maar ook de vrijwilligers vonden het hartstikke leuk om te doen, hier zijn wij dan ook ontzettend dankbaar voor! Zonder vrijwilligers kunnen wij dit evenement niet organiseren! Nadat om 12.00 alle kinderen over de finishlijn waren gekomen was het tijd om alles op te ruimen. In de tussentijd had pedagogisch medewerker Judith alle kinderen opgehaald en de boterhammetjes opgegeten. Toen alles op was, hebben de kinderen nog even vrij gespeeld tot het tijd was om het fruit om te eten en lekker wat ranja te drinken. Toen de maagjes weer gevuld waren was het tijd voor de activiteit. Vandaag stond piontikkertje op de planning. Werd je getikt dan moest iemand anders een pion op je schoot neerleggen. Wanneer je deze kreeg was je weer vrij en mocht je weer mee doen. De pion die je dan in je handen had mocht je weer bij iemand anders op de schoot neerleggen, zo kreeg iedereen wel is de pion! Een leuk spelletje! Nadat alle kinderen waren opgehaald was het alweer tijd om lekker na huis te gaan. Het was een geslaagde drukke dag waarbij er veel gerend is! Moe maar voldaan!

    

Donderdag 21 september
En toen was het alweer donderdag. Ook vandaag mochten we weer vroeg ons bed uit. Vandaag stond namelijk het springkussenfestijn in de Wetteling op de planning. Samen met Venray beweegt hebben we deze en de color run georganiseerd. Het springkussenfestijn was voor alle kinderen uit de gemeente Venray uit groep 1,2,3 en 4. Voor groep 1&2 stonden er in de hal veel springkussen klaar met grote legoblokken en een kleurplaten tafel. Voor de groepen 3&4 stond een andere gymzaal vol met allerlei springkussens. De kinderen konden over de stormbaan, op de rodeostier zitten, de bal schieten door het grote dartbord en nog veel meer! Er stond van alles wat klaar zodat de kinderen een leuke ochtend konden beleven. De kinderen kwamen vanaf 8.45 binnen en iedere klas mocht een uurtje springen. Tot 14.00 hebben wij meegeholpen zodat alles in goede banen gelijd werd. Hierna was het alweer tijd om alle kinderen van de scholen op te halen. Er zat een beetje haast achter want in de middag mochten de kinderen van Sportstuif MHCV en Sportstuif SV naar de wetteling om te gaan springen! Dit keer was de zaal voor ons alleen en mochten we op alle springkussens springen. Sommige kinderen hadden zelfs geluk omdat zij in de ochtend al met school waren geweest en in de middag nog met ons mochten gaan, dubbel feest dus! Nadat het fruit op was, we snel nog even een verjaardag hebben gevierd was het tijd om te gaan. De kinderen hebben heerlijk rondgerend, gesprongen en geklommen. Na anderhalf uurtje gek doen was het alweer tijd om lekker terug naar de BSO te gaan. De kinderen waren hartstikke moe maar ze vonden het fantastisch, een geslaagde dag!

 

Vrijdag 22 september
De laatste dag van de schoolweek is alweer aangebroken. Vandaag hadden de meeste scholen in Venray een studiedag. Het was dus al vroeg feest bij Sportstuif. De eerste kinderen kwamen rond 8.00 en hebben lekker vrij kunnen spelen. Rond 10.00 was het tijd voor een lekker stukje fruit en daarna was het tijd voor de activiteit. Twee kinderen van de BSO hadden vandaag de activiteit bedacht, namelijk tienbal. In twee teams moeten ze proberen de bal 10 keer over te gooien zonder dat de tegenstander er tussen komt. Is dit gelukt dan heb je als team zijnde een punt verdiend! Het liep sterk tegen elkaar op en uiteindelijk waren er ook twee winnaars. Het stond namelijk gelijk! Na de activiteit hebben de kinderen weer tijd gehad om lekker vrij te spelen, ze hebben gefietst, gestept, mooie armbandjes gemaakt en met de kralen gespeeld. Hierna was het alweer tijd voor middageten. De kinderen hebben heerlijk hun eigen boterhammetjes opgegeten, het was een feest in sommige boterhamtrommeltjes! In de middag zijn we samen met Sportstuif Horst naar speeltuin vlakwater geweest. De kinderen hebben hier lekker buitengespeeld, het zonnetje kwam ook soms nog te voorschijn, heerlijk! We zijn weer terug naar de BSO gegaan en de meeste kinderen werden alweer op gehaald. Het was een geslaagde week met hele mooie en grote evenementen! Wij zijn ontzettend trots op ons team dat we dit samen met Venray Beweegt hebben neer kunnen zetten!

 

 



Ons team

Eefje Sonnemans
Eefje Sonnemans Vestigingsmanager
Loes van de Pasch
Loes van de Pasch
Evie Pouwels
Evie Pouwels
Davey Ewalds
Davey Ewalds
Ted Verhoeven
Ted Verhoeven
Fleur Bouten
Fleur Bouten
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches