Een hele leuke BSO, met een super mooie locatie. Kinderen kunnen na school hier lekker actief bezig zijn onder begeleiding van een leuk en sportief team!

Linde Linde
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Carnavalsvakantie! Naar de bieb, maskers knutselen en vriendjes dag in carnavalsthema in week 7-2024

De carnavalsvakantie is weer begonnen! Een week vol leuke activiteiten, gezelligheid en plezier. Dit waren sportieve activiteiten, uitstapjes, knutselactiviteiten en gingen zelfs bakken! En dat allemaal in het thema carnaval! Ben je benieuwd wat we deze week hebben gedaan? Lees dan onze nieuwste blog!

Zondag 11 februari
Een blog over zondag?! Ja, je leest het goed, want we deden namelijk mee met de kinderoptocht in Venray met de carnaval. We hadden allemaal kinderen en ouders bij elkaar gekregen en waren verkleed als sporter en herkenbaar met een Sportstuif shirt aan, we liepen met een zelf versierde bolderkar waar onze tekst op stond ‘Dizze Sportstuif sterretjes stroalen de vasteloavend dur’. Toen de optocht voorbij was, kwam de prijsuitreiking, we waren zelfs 2e geworden en kregen een super mooie beker. Wat een leuke zondag hadden wij!
  

Maandag 12 februari
Vandaag is het de eerste dag van de carnavalsvakantie! Allen kinderen kwamen daarom ook lekker verkleed naar Sportstuif toe. Er waren piraten, prinsessen, politieagenten en nog veel meer verschillende coole carnavals outfits! De gehele week stond de carnavals muziek ook op de achtergrond aan. We begonnen de ochtend rustig. Om 10 uur hebben we gezamenlijk fruit gegeten waarna we hierna ons gingen schminken, Roos had alle schmink spullen meegenomen van thuis en heeft voor degene die wilde iedereen mooi geschminkt en wat vonden de kinderen dit leuk! Na het schminken konden de kinderen lekker even vrij gaan spelen en vervolgens was het tijd voor de lunch. In de vakanties verzorgen wij de lunch van de kinderen en mogen ze eerst 2 gezonde boterhammen eten, hebben de kinderen dan nog honger dan mogen ze 2 ongezonde boterhammen eten. Dat was smullen! Na de lunch was het tijd om de jassen aan te doen, want wij gingen 's middags kijken naar de carnavalsoptocht in het centrum van Venray. Tijdens de optocht kwamen er veel verschillende groepen voorbij met prachtige carnavals wagens en te gekke carnavals muziek. Wat was dit een feest!!! Toen we eenmaal terug waren bij Sportstuif hebben de kinderen nog vrij kunnen spelen en gedanst op carnavalsmuziek, wat een leuk begin van deze vakantie!
  

Dinsdag 13 februari
Ook vandaag kwamen weer de kinderen allemaal in hun mooiste carnavalskleren weer naar Sportstuif. Vandaag stond er een leuk uitstapje op de planning, na het fruitmoment gingen we namelijk samen met de kinderen van Sportstuif Venray SV naar de Bibliotheek in Venray! Hier gingen we in de ochtend met een groep naar toe en in de middag met de andere groep kinderen. Gelukkig scheen het zonnetje en konden we met de voet, eenmaal aangekomen bij de bieb, maakte we groepjes en mochten de kinderen een speurtocht in de bieb doen, mega vet. Ze moesten foto’s zoeken die verstopt waren en zo kwam van alle letters die ze nog hadden gevonden een woord: Leesplezier, we kregen zelfs een prijs van de speurtocht, namelijk een leesboek voor op de BSO! Na een uurtje was het alweer tijd om terug te gaan, want de buikjes begonnen te rammelen en gingen we lunchen. In de middag was de andere groep aan de beurt om naar de bieb te gaan, hier hadden zo ook weer een speurtocht gedaan. De groep die bij Sportstuif bleef hebben nog een potje clownsmemory gedaan buiten, toen iedereen terug was van de bieb hebben we nog fruit gegeten en ranja gedronken. We sloten de dag af met een verjaardag hebben we gezongen voor je jarige job, ook kregen we nog een lekkere traktatie, mmm. Tot morgen.
  

Woensdag 14 februari
De woensdag was alweer aangebroken en in de ochtend werd er flink op het springkussen gespeeld, deze hadden we namelijk alvast klaarstaan voor de middag. Na het fruit momentje was het tijd om een verjaardag te vieren, we zongen zo mooi en hard mogelijk voor de jarige job en kregen hierna een lekkere traktatie. Na de lunch was het zo ver, de vriendjes dag in carnavalsthema samen met de kinderen van Sportstuif Venray SV, Sportstuif Horst COVS en Sportstuif Tegelen! De kinderen van Sportstuif mochten allemaal een vriendje, vriendinnetje, neefje of nichtje meenemen om vanmiddag samen mee te spelen. Ter afsluiting van de carnaval hebben wij vanmiddag verschillende activiteiten gedaan. Zoals de stopdans op carnavalsmuziek en een samenwerkingsspel met ballonnen, helaas regende het veel dus deden we alles binnen. Wat een leuke middag met veel lachende gezichtjes! Na de activiteiten kregen de kinderen ook nog eens een verrassing. Er waren namelijk mini worstenbroodjes en mini saucijzenbroodjes voor kinderen. Dat was nog eens een lekker afsluiting van de carnaval!
  

Donderdag 15 februari
Het is alweer de 4e dag van de carnavalsvakantie bij Sportstuif en vandaag hadden we een creatieve dag voor de boeg. We begonnen de ochtend met een lekker stukje fruit waarna het tijd was voor de ochtend activiteit, je mocht kiezen uit Weerwolven, buitenspelen of een masker knutselen. Toen alle keuzes gemaakt werden gingen we aan de slag met het maken van mooie maskers uit papieren bordjes, wat waren ze mooi geworden, ook bij het weerwolven was het erg spannend en was het tijd voor de lunch. Van veel bewegen, knutselen en concentreren krijg je honger en dorst dus dat ging bij de meeste kinderen er wel goed in. In de middag stond er weer wat leuks op het programma, er kwamen namelijk dames van The Handmates en mochten zelf een armbandje en een sleutelhanger maken. Ze mochten een bakje vullen met kralen die ze mooi vonden en dan aan het touwtje rijgen, wow! Wat kwamen daar mooie armbandjes en sleutelhangers uit! Toen was het alweer tijd voor fruit en ranja en hadden we dit keer 2 verjaardagen, dus zongen we weer zo mooi mogelijk voor de 2 jarige jobben en kregen ook 2 lekkere traktaties! Het was zo’n lekker weer buiten dat we nog buitens spelletjes hebben gespeeld en iedereen was lekker vrij aan het spelen. Een geslaagde donderdag!
  

Vrijdag 16 februari
Vandaag was alweer de laatste dag van de carnavalsvakantie. Ook vandaag hebben we weer allerlei leuke dingen gedaan! In de ochtend was het heerlijk weer, na het fruit eten trokken we onze jassen aan stapte de auto in om naar Wanssum te gaan, naar de speeltuin hier waren we samen de kinderen van Sportstuif Venray SV. Daar konden de kinderen heerlijk vrij spelen en even alle energie eruit gooien. Na het boterhammen eten was het tijd voor een lekkere en leuke activiteit, namelijk zelf appelflappen bakken! De groep werd gesplitst en gingen om de beurt appelflappen bakken, eerst appels snijden, vervolgens suiker en kaneel erop en dan in de oven. We sloten de carnavalsvakantie af met een film op en ondertussen hebben ze hun eigen gemaakte creatie opgesmikkeld, en wat waren die lekker! Wat hadden wij een leuke dag en een leuke carnavalsvakantie!
  



Ons team

Eefje Sonnemans
Eefje Sonnemans Vestigingsmanager
Loes van de Pasch
Loes van de Pasch
Evie Pouwels
Evie Pouwels
Davey Ewalds
Davey Ewalds
Ted Verhoeven
Ted Verhoeven
Fleur Bouten
Fleur Bouten
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches