Sportstuif MHCV is een fijne plek waar kinderen niet alleen actief zijn met verschillende sportieve activiteiten, maar ook volop de ruimte krijgen om aan hun eigen ontwikkeling te werken.

Fleur Fleur
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Boksen, De Alleskunner kids en paaseieren zoeken in week 13-2024

Er is een nieuwe week bij Sportstuif Venray MHCV, het paasweekend staat voor de deur en de paas activiteiten zijn alweer van start gegaan. Een week bom vol leuke activiteiten, wma’s en plezier. Ben je benieuwd naar deze activiteiten? Lees dan onze nieuwste blog!

Maandag 25 maart
Het weekend is voorbij, dat betekend dat we weer bij Sportstuif mogen gaan spelen. We begonnen de middag met het eten van een lekker stukje fruit. De kinderen hielpen mee met het fruit snijden en wat konden ze dat al goed! Nadat ons buikje vol zat en we een beker ranja hadden gedronken was het tijd om naar buiten te gaan.

Vandaag stond er een stoere activiteit op het programma, namelijk: boksen! Toen de kinderen hoorde wat we gingen doen werden ze al allemaal enthousiast en begonnen ze elkaar al hun beste boks moves te laten zien. Maar voordat we echt gingen beginnen moest er natuurlijk wel het een en ander uitgelegd worden, want het is niet een sport die je zomaar eventjes zonder regels kunt doen. Pedagogisch medewerk Davey gaf de uitleg en wat voorbeelden. Nadat de uitleg klaar was konden de kinderen in tweetallen samen sparren, de een met bokshandschoenen aan en de ander had een stootkussen vast. En zo gingen ze proberen met de goede techniek tegen het stootkussen aan te slaan. En wat zagen ze er allemaal stoer uit! De groep was in tweeën gedeeld zodat iedereen bij elke activiteit aan de beurt kwam, bij onze stagiaire Manouk deden we pionnenvoetbal en ook hier waren de kinderen fanatiek bezig! Iedereen mocht nog even vrij spelen en zo was de allereerste dag van de week alweer voorbij!

  

Dinsdag 26 maart
Weer een nieuwe dag bij Sportstuif. Alle kinderen waren weer opgehaald door de pedagogisch medewerkers en toen was het tijd voor iets lekkers. De kinderen kregen weer volle bordjes fruit op tafel en een goedgevulde beker met ranja. Toen alles lekker opgesmikkeld was zijn we met zijn alle naar het hockeyveld gelopen, want hier stonden weer twee activiteiten klaar. Er stonden 2 activiteiten op het programma: Voet- slagbal en paaseieren- trefbal.  Na de uitleg van beide spellen klaar was mochten de kinderen kiezen welke activiteit ze wilde doen. Het was vandaag goed verdeeld, bij beide spellen stonden ongeveer even veel kinderen. Bij voet- slagbal werden de ballen ver het veld in geschopt en werd er hard gerend voor de punten. Ook bij het trefballen werd er goed gemikt op de pionnen! Na de actieve activiteiten hebben de kinderen nog even lekker gerust met hun welverdiende koekje. De kinderen hebben nog lekker vrij gespeeld en toen was het alweer tijd om naar huis te gaan!

  

Woensdag 27 maart
En toen was het alweer woensdag, altijd een rustigere dag maar toch altijd een gezellige dag. Wanneer alle kinderen op zijn gehaald, mogen de kinderen hun handen wassen en hun lunch uit hun tas halen. Want op de woensdagmiddag doen wij altijd samen lunchen met de kinderen, vaak samen met Sportstuif Venray SV, net zoals vandaag. Nadat we geluncht hebben kunnen de kinderen lekker vrij spelen. Even later moeten de rest van de kinderen ook van school gehaald worden, dit is altijd rond een uur of 14:00. Als we dan helemaal compleet zijn gaan we gezamenlijk fruit eten. Na het fruitmoment is het natuurlijk tijd voor de activiteit, deze keer onze WMA Alleskunner Kids! We verdeelde de kinderen in 3 teams en begonnen met het eerste spel: ballonnenrace, waarbij je met 3 ballonnen een parcours moest lopen. Hierna maakte we allemaal een pingpongbaan waarbij je de balletjes met behulp van een meter het bakje in moest laten rollen, ook deden we de koekjes challenge, mmm! En als laatste sloten we de middag af met een kleine Sportstuif quiz! Wat een geslaagde WMA! We sloten de woensdag af met een verjaardag en zo was de dag alweer voorbij.

Wil jij de volgende keer ook meedoen aan zo’n gave activiteit op woensdagmiddag? Kijk dan snel op www.samenbijsportstuif.nl en geef je op!

  

Donderdag 28 maart
Op de een na laatste dag voor het weekend begonnen we zoals gewoonlijk weer met het klaarmaken van de BSO. Nadat alles klaarstond was het tijd om alle kinderen weer te gaan halen op school, op donderdag lopen er ook altijd veel kinderen, maar gelukkig was het niet koud en waren we zo bij de BSO. Eenmaal terug op de BSO waren we compleet en gingen we aan tafel voor het fruit. We kletsten over de schooldag, buitenspelen en nog veel meer. Nadat al het fruit op was konden we naar buiten.

We speelden vandaag 2 spellen die de stagiaires hadden voorbereid. Aan de ene kant deden we paashaas steen, papier schaar waarbij er 2 teams springen om de beurt als een paashaas door de hoepels naar elkaar. Wanneer ze elkaar tegen komen doen ze 1x steen papier schaar wie wint mag door springen als je verliest ga je aan de zijkant terug naar je groepje.

Aan de andere kant deden we de Tangram estafette, waarbij het doel is om de tangram op te lossen met je groepje in een estafette vorm. Na de activiteit stond binnen nog 2 verjaardagen op ons te wachten en hebben we zo luid mogelijk gezongen voor de 2 jarige jobs, ook kregen we nog een lekker zakje snoep en hebben de kinderen nog zelf gespeeld. Een geslaagde dag!

  

Vrijdag 29 maart
Het is alweer vrijdag, de laatste dag van de week is ingegaan. Vanaf twaalf uur werden de eerste kinderen opgehaald van de scholen. We begonnen zoals elke vrijdag met gezellig samen boterhammen eten. Al snel was het tijd om ook de andere kinderen op te halen en hebben hierna samen met de kinderen van Sportstuif Venray SV fruit gegeten. Tijdens het fruit eten werden alle leuke dingen van afgelopen week nogmaals doorgesproken en werden de plannen van het weekend uitgebreid aan elkaar verteld. Na het fruit eten trokken wij allemaal onze jas aan en gingen wij naar buiten. Buiten waren allerlei soorten paaseieren verstopt die de kinderen moesten gaan zoeken. Groot, klein, hoog, laag overal moest gezocht worden. Gevonden? Er waren in het totaal 75 eieren verstopt, uiteindelijk hebben wij geteld en zijn ze allemaal weer terug gevonden! Wat een leuke middag en alvast een fijn paasweekend voor iedereen!

 



Ons team

Eefje Sonnemans
Eefje Sonnemans Vestigingsmanager
Loes van de Pasch
Loes van de Pasch
Evie Pouwels
Evie Pouwels
Davey Ewalds
Davey Ewalds
Ted Verhoeven
Ted Verhoeven
Fleur Bouten
Fleur Bouten
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches