Vanuit mijn vriendenkring weet ik dat Sportstuif de perfecte organisatie is voor jou kind. In de regio zitten meerdere vestigingen waaronder Deurne en Helmond. Allemaal top! Óók zeker in de vakantieperiodes is het een aanrader om je kind naar Sportstuif te brengen.

Martine Martine
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Boegafun, pokemontrainer en WMA boksen in week 4-2024

De vierde week van het jaar is alweer aangebroken bij Sportstuif MHCV, een week vol leuke activiteiten, studiedagen en plezier! Ben je benieuwd wat we deze week hebben gedaan? Lees dan onze nieuwste blog!

Maandag 22 januari
Onze ochtend begon vroeg vandaag want wij hadden een studiedag. De kinderen van Basisschool Montessori, waren een dagje vrij vandaag. Dat bracht ons op het idee om wat leuks te gaan doen met samen met de kinderen van Sportstuif SV. Na aankomst op de BSO pakte we onze spullen en stapte we de auto’s in. We gingen vandaag namelijk een ochtend spelen bij Boegafun! Bij binnenkomst keken we onze ogen uit, een grote glijbaan, veel grote klimtorens, een ballenbak en zelfs een ruimte om van alles te bouwen met blokken. We konden haast niet wachten tot dat we konden spelen dus snel de jas en de schoenen uit en gaan. De kinderen hebben zich heerlijk vermaakt en konden lekker spelen, tussendoor nog een bekertje ranja en helaas was het ook alweer tijd om voor de middag terug te gaan naar de BSO. Eenmaal in de auto merkte we dat iedereen wel moe geworden was van al dat spelen. Bij terugkomst op de BSO hebben we daarom lekker rustig aan gedaan en pakte we onze broodtrommel om lekker onze boterhammen op te eten. In de middag kwamen ook alle andere pedagogische medewerkers en was het tijd om de andere kindjes uit school te halen. Na een bordje fruit en een beker ranja trokken we onze jas aan en gingen we naar buiten voor de activiteit, deze keer stond er Pokémon trainer op het programma en allesbal. En wat werd er goed meegedaan zeg! Er werd gehockeyd, en gevoetbald bij allesbal en bij het andere spel gingen we kijken wie de meeste Pokémons kon vangen. Na al dat geren en plezier had iedereen een lekker koekje verdiend en zo was de maandag alweer voorbij, wat een leuke en gezellige dag was het.  

  

Dinsdag 23 januari
De dinsdag was alweer aangebroken, dus stonden we vanmiddag weer vroeg paraat om alles klaar te zetten voor de kinderen. Nadat de BSO er klaar voor was konden we de kinderen gaan halen. In de auto terug naar de BSO kletsen we altijd gezellig over de schooldag. Zo ging de autorit extra snel voorbij en voor we het wisten waren we bij de BSO. Snel de jassen en de tassen ophangen, de handen wassen en aan tafel. De heerlijke bordjes met fruit en groente gingen iedereen langs en daar smullen wij altijd goed van. Hierna was het uiteraard tijd om naar buiten te gaan waar de activiteit van vandaag al op ons lag te wachten. We speelden dit keer een groot gezamenlijk spel omdat er regen was verspeld en we graag nog voor de regen onze energie eruit wilde gooien, dit keer het spel, inktvistikkertje met geheime verlossers… spannend want de tikkers die hielden elkaar vast met een hoepel en als je getikt werd mocht je met een hand omhoog staan, de geheime verlossers die mochten deze kinderen weer bevrijden. Op het eind van de ronde gingen de tikkers raden wie die geheime verlossers waren. Gelukkig viel de regen nog mee en konden de kinderen die graag buiten waren nog buiten blijven en de andere kinderen gingen warm naar binnen, hier werd nog geknutseld, gespeeld en met de lego gespeeld en zo was het koekjestijd en werd iedereen opgehaald. Tot morgen!

  

Woensdag 24 januari
We zijn alweer halverwege de week, dat betekend dat er een aantal kindjes vroeger uit zijn dus gingen we de kinderen ophalen en gezellig naar Sportstuif SV. We begonnen dus zoals gewoonlijk met het eten van onze boterhammen. Nadat we deze op hadden konden we gaan spelen, er werden mooie tekeningen gemaakt en er werd al gedanst op de carnavalsmuziek die aan stond, een groot feest. Toen ook de andere kinderen van school waren gehaald konden we aan tafel voor een bordje fruit. De appels, peren, druiven, komkommers en nog veel meer gingen er goed in. Vol nieuwe energie konden we naar het veld voor de activiteit van vandaag, er stond namelijk een WMA klaar, wel een hele leuke, want we gingen boksen! We splitste de groep in 2 en de ene groep ging boksen en de andere groep ging KanJam spelen. (‘Bij KanJam is het doel om de frisbee in een soort ton (“Kan”) te werpen. Het spel wordt gespeeld met 2 tonnen die uit elkaar staan. Je speelt in teams van twee waarbij je teamgenoot aan de overkant bij de andere “Kan” staat. De meeste punten krijg je als je de frisbee direct in de ton werpt.) Helaas door wind gingen de frisbees alle kanten op, maar de kinderen vonden het evengoed leuk en wat waren ze goed zeg. Ook bij het boksen waren de kinderen fanatiek bezig om goed te slaan en te schoppen op de kussens, als eind hebben we nog iedereen laten schoppen en slaan op de kussens zo hard als je kan en zo was de WMA alweer voorbij. Nog een lekker snoepje om af te sluiten en was het alweer tijd om terug te gaan naar ons eigen Sportstuif, waar de kinderen werden opgehaald, dit was onze woensdag.

  

Donderdag 25 januari
Op de een na laatste dag voor het weekend begonnen we zoals gewoonlijk weer met het klaarmaken van de BSO. Nadat alles klaarstond was het tijd om alle kinderen weer te gaan halen op school, op donderdag lopen er ook altijd veel kinderen, maar gelukkig was het niet koud en waren we zo bij de BSO. Eenmaal terug op de BSO waren we compleet en gingen we aan tafel voor het fruit. We kletsten over de schooldag, buitenspelen en nog veel meer. Nadat al het fruit op was konden we naar buiten. We speelden vandaag 2 spellen die de stagiaires hadden voorbereid, voor de oudere kinderen pionnenvoetbal en het actie- reactie spel voor de jongere kinderen. Pionnenvoetbal spreekt voor zich maar actie- reactie was nog nieuw, dus legde we snel uit wat de bedoeling was zodat we konden gaan beginnen. ‘De kinderen staan met 2-tallen tegenover elkaar en luisteren naar wat er gezegd wordt, dus neus en dan tik je je neus aan. Of pion, dan pak je zo snel mogelijk de pion. Je moet dus goed luisteren en opletten wat er gezegd wordt, een leuk en goed denk spel’. Na de activiteit stond binnen nog een verjaardag op ons te wachten en hebben we zo luid mogelijk gezongen voor de jarige job, ook kregen we nog een lekker zakje snoep en hebben de kinderen nog zelf gespeeld. Een geslaagde dag!

  

Vrijdag 26 januari
De laatste dag van de week is alweer aangebroken, dat houdt ons natuurlijk niet tegen om er nog een leuke laatste dag voor het weekend van te maken. We gingen eerst de kinderen ophalen die al wat eerder uit waren en aten samen met de kinderen van Sportstuif SV onze lunch op, laterna hebben we ook de oudere kinderen opgehaald en aten zoals gewoonlijk eerst ons bordje fruit op, de komkommers, appels, peren en druiven werden snel op gesmikkeld. Hierna was het tijd om de jassen aan te trekken en naar buiten te gaan. De helft van de groep ging trefballen en de andere helft ging dobbelsteen estafette doen, hier moet je in 2 teams proberen zo snel mogelijk alle pionnetjes weten te gooien. Door de harde wind die er was, gingen de dobbelstenen alle kanten op, maar gelukkig hoefde dat de pret niet te stoppen. Bij trefbal werd er fanatiek gespeeld en moest je proberen iemand af te gooien, na al dit geren, gegooi en gedobbel, was het tijd voor een verjaardag. We zongen zo hard en mooi als we konden en kregen een lekker zakje chips van de jarige job. De kinderen mochten nog even zelf gaan spelen en gingen lekker naar buiten toe voetballen of binnen dansen op de carnavalsmuziek. Dit was onze vrijdag en onze week, tot maandag!

  



Ons team

Eefje Sonnemans
Eefje Sonnemans Vestigingsmanager
Loes van de Pasch
Loes van de Pasch
Evie Pouwels
Evie Pouwels
Davey Ewalds
Davey Ewalds
Ted Verhoeven
Ted Verhoeven
Fleur Bouten
Fleur Bouten
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches