Sport en spel onder begeleiding van HBO geschoolde professionals! Na het succes in Brabant gaat dit vast ook een toppertje worden in Limburg! 

Anne Anne
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Blinddoektikkertje, uni hockey en frisbees in week 39-2023

Weer een zonnige week bij Sportstuif MHCV. Ook deze week hebben wij weer een leuke terugblik over de activiteiten van deze week. Zo speelden we deze week: blinddoektikkertje, hadden we de eerste Sportstuif Uni hockey toernooi en speelden we met de frisbees. Lees je mee? 

Maandag 25 september
Maandag, de eerste dag van de nieuwe schoolweek waarin de kinderen altijd veel te vertellen hebben. Nadat alle kinderen waren opgehaald door onze mooie blauwe auto's was het dan ook tijd om alle verhalen van de kinderen tijdens het fruit eten te bespreken. Het is altijd leuk om te horen wat ze allemaal in het weekend hebben gedaan, er was dus genoeg gespreksstof! Toen de buikjes vol zaten met fruit en ranja was het tijd voor de activiteit. Vandaag had pedagogisch medewerker Davey weer 2 leuke activiteiten bedacht. De kinderen konden kiezen uit frisbee golf of boer en haas spelletje. Frisbee golf is een spelletje zoals golf normaal gespeeld wordt. De kinderen moeten proberen in zo min mogelijk worpen de frisbee in de hole te gooien. De kinderen waren hartstikke enthousiast en de frisbees vlogen om de oren! Bij Boer en Haas tikkertje is de groep verdeelt in twee gelijke teams. Eén team zijn de boeren, het andere team zijn de hazen. De hazen starten in hun hol en de boeren starten op de boerderij. Voor de boeren staan wortels (blokjes) die de hazen gaan proberen te stelen. Dit doen de hazen door uit hun holletje te komen en een wortel mee te nemen. De boeren kunnen dit voorkomen door de hazen te tikken. Wanneer de hazen getikt worden krijgen de boeren een punt en wanneer de hazen het lukt om de wortel mee te nemen zonder getikt te worden krijgen de hazen een punt! Een leuk spelletje waarbij veel gerend werd! Na de activiteit hebben de kinderen nog even lekker vrij gespeeld en toen was het alweer tijd om naar huis te gaan. Op naar een nieuwe dag!
 

 

 

Dinsdag 26 september
Een nieuwe dag is alweer van start. De kinderen werden weer opgehaald, er werd fruit gegeten en ranja gedronen en de activiteit kon beginnen.Vandaag had pedagogisch medewerker Fleur twee spellen bedacht namelijk uni hockey en iemand is hem niemand is hem. Bij uni hockey had iedereen zijn eigen goal. Werd er in jouw goal gescoord dan moest je wisselen met iemand die langs de kant stond te rusten. Doordat er veel sticks en goals waren stonden er niet veel kinderen stil en kon er lekker veel gescoord worden. De ballen vlogen door de goals heen en er werd fanatiek gewisseld. Ook bij iemand is hem niemand is hem werd er goed gerend. Wanneer je af was ging je zitten en als er dan een bal bij jou in de buurt kwam en je kon deze pakken mocht je weer mee doen. Het spelletje liep goed door en soms hielpen ze elkaar door de bal over te gooien, het zijn zeker slimme kinderen. Na de activiteit kregen de kinderen nog iets lekkers want we hadden nog een verjaardag. De kinderen zongen goed mee en mochten hierna lekker van hun zakje chips gaan genieten. Wat hadden ze weer een leuke dag met natuurlijk een goede afsluiter!

 

 

Woensdag 27 september
En toen was het alweer woensdag. Woensdag is altijd een minder drukke dag maar dat mag zeker de pret niet drukken. De kinderen werden opgehaald door onze pedagogisch medewerkers en zijn daarna gelijk doorgegaan naar Sporstuif SV. Hier hebben ze lekker de boterhammetjes opgegeten en heel veel vrij gespeeld! Omdat bij onze eigen Sportstuif het eerste Sportstuif uni hockey toernooi werd gehouden gingen de kinderen naar Sportstuif SV. Pegagogisch medewerkers Pim en Loes hadden dit fantatische eerste toernooi georganiseerd. Met maar liefst 5 teams kon het toernooitje beginnen, de scholen die meededen waren de Hommel, Coninxhof, Eigenwijss en Montessori. De kinderen werden rond 13.00u verwacht en toen ieder team compleet was konden we beginnen. Na 10 spannende wedstrijden waarbij vooral de kinderen maar ook de ouders heel fanatiek waren was het tijd voor de prijsuitreiking. Met maar liefst 1 punt verschil had het team van basisschool Coninxhof gewonnen. Zij waren de winnaars van de eerste editie van het Sporstuif scholen uni hockey toernooi, gefeliciteerd! Iedereen heeft hartstikke goed meegedaan en veel plezier gehad. Hier doe je het uiteindelijk ook voor! Wij vonden het hartstikke leuk en dat was ook van de kinderen de gezichten af te zien! Een geslaagde dag!

 

 

Donderdag 29 september
Donderdag, altijd een drukke dag met veel kinderen! Nadat iedereen was opgehaald werd het fruit weer lekker opgegeten en veel gekletst. Vandaag had pedagogisch medewerker Ted twee leuke spellen bedacht namelijk blinddoektikkertje en octopus diamanten roof. Bij blinddoektikkertje is de tikker geblinddoekt. Samen met zijn hulpje moet hij proberen 2 kinderen aan te tikken. De kinderen mogen niet bewegen, ze moeten dus op hun plek blijven staan. Het hulpje mag geen aanwijzingen geven maar is er voor om de veiligheid in de gate te houden. Wanneer de tikker 2 kinderen heeft gevonden wordt er gewisseld en wordt er een nieuwe tikker aangewezen. Bij dit spelletje werd er ontzettend  veel gegiecheld! Hierdoor werd het alleen maar makkelijker voor de tikker maarja het plezier is natuurlijk het allerbelangrijkste! Bij de octopus diamanten roof is er ook 1 tikker. Hij moet zijn diamanten (pionnen) beschermen met zijn tentakels (zwembadslurf). Worden de kinderen aangeraakt door de slurf moeten ze de diamant terugleggen en weer opnieuw proberen. Als alle diamanten zijn afgepakt wordt er een nieuwe octopus aangewezen! Ook bij dit spel werd er veel plezier gemaakt! Er werd gelachen, gerend en veel samengewerkt! Ook vandaag dus weer een geslaagde dag met 2 hele leuke acitiviteiten! Op naar vrijdag!

 

 

Vrijdag 29 september
De laatste dag van de schoolweek is alweer aangebroken. De eerste kinderen werden opgehaald en gingen samen met Sportstuif SV de boterhammen opeten. Hierna hebben de kinderen nog even lekker vrij gespeeld en was het alweer tijd om de rest van de kinderen op te halen. Omdat de Montesorri school vandaag het schoolreisje had waren zij nog later klaar, ook hen hebben we om 16.30 opgehaald. Toen we eenmaal met de activiteit wilden beginnen viel het met bakken uit de lucht. We zijn snel naar binnen gerend om te schuilen en als het droog werd gingen we verder met de activiteit. Helaas bleef het de hele middag regenen dus hadden we besloten een filmpje op te zetten. De kinderen hebben heerlijk genoten van de film en tussendoor, toen het even droog was, nog even lekker naar buiten gegaan om te voetballen. Nadat de film voorbij was hebben de kinderen nog even vrij gespeeld en was het alweer tijd om naar huis te gaan. Een regenachtige maar geslaagde dag!

 



Ons team

Eefje Sonnemans
Eefje Sonnemans Vestigingsmanager
Loes van de Pasch
Loes van de Pasch
Evie Pouwels
Evie Pouwels
Davey Ewalds
Davey Ewalds
Ted Verhoeven
Ted Verhoeven
Fleur Bouten
Fleur Bouten
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches