Supervet dat Sportstuif zich heeft gevestigd in Venray. Heb al vele leuke en sportieve verhalen gehoord van andere vestigingen in Brabant, zoals in Deurne, Asten, Someren, Helmond enz.

Ted Ted
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Bingo, kerstboom estafette en omgekeerd verstoppertje in week 50-2023

Er is weer een nieuwe week aangebroken bij Sportstuif MHCV. Een week vol leuke activiteiten, studiedagen en plezier! Ben je benieuwd naar deze activiteiten? Lees dan onze nieuwste blog!

Maandag 11 december
Er is weer een nieuwe week aangebroken bij Sportstuif MHCV. Net als alle andere schoolweken staan wij op maandag weer paraat op de schoolpleinen om de kinderen te ontvangen en mee te nemen naar onze buitenschoolse sportieve opvang. Op maandag is het altijd tijd om even bij te kletsen over het weekend, dit doen we tijdens het fruit eten en het ranja drinken. Hierna trokken we onze jassen aan om te verzamelen bij het hek buiten, Davey en onze stagiaire Manouk gaven deze dag de activiteit, pionnenvoetbal en standbeelden tikkertje stond er op de planning. Bij de standbeelden moest je als je getikt was veranderen in een leuk standbeeld en kon je bevrijd worden als iemand je standbeeld na deed, hier kwamen grappige poses te staan, ook bij het pionnenvoetbal waren de kinderen fanatiek bezig om alle pionnetjes van elkaar om te schieten. Na de activiteit mochten we lekker vrij spelen en bleven er veel kinderen buiten omdat het niet koud was gelukkig, ook binnen werd er flink gespeeld met het nieuwe speelgoed van sinterklaas met kerstmuziek op de achtergrond. Wij hadden een geslaagde maandag!

  

Dinsdag 12 december
Weer een nieuwe dag bij Sportstuif. Alle kinderen waren weer opgehaald door de pedagogisch medewerkers en toen was het tijd voor iets lekkers. De kinderen kregen weer volle bordjes fruit op tafel en een goedgevulde beker met ranja. Daarna was het tijd om snel onze jassen aan te trekken en naar buiten te gaan, tussen de regen door. Het was tijd voor een kerstboom estafette en Chinese muur, de kinderen gingen de kerstboom versieren met allemaal materialen die we gebruiken met de activiteit, uiteindelijk kwam er een leuke en versierde kerstboom uit, oja! En wie als eerste de kerstboom klaar had, die won met het groepje. De kerstmuziek kon natuurlijk niet ontbreken tijdens de activiteit. Helaas begon het weer te regenen dus was het tijd om naar binnen te gaan en verder te spelen, de kinderen werden langzamerhand opgehaald en zo was de dinsdag voorbij gevlogen. Wat een dolle pret hadden wij vandaag!

 

Woensdag 13 december
En toen was het alweer woensdag, altijd een rustigere dag maar toch altijd een gezellige dag. Wanneer alle kinderen op zijn gehaald, mogen de kinderen hun handen wassen en hun lunch uit hun tas halen. Want op de woensdagmiddag doen wij altijd samen lunchen met de kinderen, vaak samen met Sportstuif SV, net zoals vandaag. Nadat we geluncht hebben kunnen de kinderen lekker vrij spelen. Even later moeten de rest van de kinderen ook van school gehaald worden, dit is altijd rond een uur of 14:00. Als we dan helemaal compleet zijn gaan we gezamenlijk fruit eten. Na het fruitmoment is het natuurlijk tijd voor de activiteit, Sportstuif SV had een WMA winterspeurtocht op de planning staan, maar helaas door de regen kon deze niet doorgaan, dus besloten we om een bingo te gaan spelen. De kinderen kregen allemaal een blaadje en een stift en moesten goed opletten welke nummertjes er voorbij kwamen en of je die op je kaartje had, na een paar kinderen die bingo hadden was er ook een kindje die valse bingo had en dus een liedje mochten zingen. Wat was deze bingo geslaagd en wat hadden de kinderen leuke prijzen gekregen, hierna zijn we teruggegaan naar onze eigen BSO en hebben we een lekker koekje gegeten en was de woensdag alweer voorbij.

 

Donderdag 14 december
Vandaag stond er weer iets superleuks op het programma. De donderdag begon met een studiedag van Basisschool de Hommel en hebben we als activiteit omgekeerd verstoppertje gedaan, zo moesten alle kinderen gaan tellen en een kindje mocht zich dan gaan verstoppen. Alle andere kinderen gingen dat ene kindje dan zoeken. In de middag hebben we lekker geluncht met alle kinderen en was het tijd om alle andere kinderen op te halen van de scholen en gingen we fruit eten. Na het fruit eten hebben wij direct de jas aangedaan en zijn we naar buiten gegaan voor de activiteiten van vandaag. We speelde het spel bodyguard en we gingen frisbeeën, het frisbeeën ging zo goed omdat er lekker veel wind stond, zo gingen ze alle kanten op. Na de leuke activiteit, was het nog tijd voor een lekker koekje en was de dag alweer voorbij, wat een dolle pret hadden wij vandaag!

  

Vrijdag 15 december
Het is alweer vrijdag, de laatste dag van de week is ingegaan. Vanaf twaalf uur werden de eerste kinderen opgehaald van de scholen. We begonnen zoals elke vrijdag met gezellig samen boterhammen eten. Al snel was het tijd om ook de andere kinderen op te halen. Met de kinderen van Sportstuif SV hebben we gezellig fruit gegeten en ranja gedronken. Tijdens het fruit eten werden alle leuke dingen van afgelopen week nogmaals doorgesproken en werden de plannen van het weekend uitgebreid aan elkaar verteld. Na het fruit eten gingen we aan de slag met de activiteit van vandaag, trefbal. Wat waren we met veel kinderen en wat waren de kinderen fanatiek om elkaar af te gooien, na de activiteit gingen de kinderen nog iets voor zichzelf doen en zo was het alweer bijna tijd dat alle kinderen werden opgehaald. Nog snel een lekker koekje en de laatste dag van de BSO was alweer voorbij. Tot de volgende week!
 



Ons team

Eefje Sonnemans
Eefje Sonnemans Vestigingsmanager
Loes van de Pasch
Loes van de Pasch
Evie Pouwels
Evie Pouwels
Davey Ewalds
Davey Ewalds
Ted Verhoeven
Ted Verhoeven
Fleur Bouten
Fleur Bouten
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches