Ik ken Sportstuif vanuit locatie Sporstuif Helmond. Een sportieve BSO waar er ruimte is voor genoeg bewegingsvrijheid. Veel aanbod van sport en spel! 

Luc Luc
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

WK voetbal, bioscoop en kleurenspel in week 47-2022

Maandag 21 november
Op zondag 20 november is het WK voetbal in Qatar begonnen. Ook bij Sportstuif zijn we helemaal in de voetbalsfeer. De activiteit van vandaag was dan ook in het teken van voetbal. We hebben de groep verdeeld in drie groepen. We speelden wie scoort is keep, voetbal-estafette en een dribbelparcours. Alle groepen gingen alle onderdelen langs, zo konden wij goed kijken wat voor voetbaltalent wij allemaal bij Sportstuif hebben! Wie weet zien wij over een paar jaar wel een van onze kinderen spelen op het WK in het Nederlands Elftal. Omdat het Nederlands Elftal vandaag de eerste wedstrijd moest spelen, stond de beamer natuurlijk klaar om dit met zijn allen te gaan kijken. Voor de kinderen die geen voetbal wilden kijken, was er natuurlijk ook ruimte om binnen lekker spelletjes te spelen. Dankzij de goede aanmoedigingen van de kinderen heeft het Nederlands Elftal de eerste wedstrijd gewonnen!

 


Dinsdag 22 november
Na alle voetbalspellen van gister hadden we vandaag weer hele andere activiteiten. Zo gingen de jongere kinderen tien tellen in de rimboe spelen en de oudere kinderen buskruit! Beide activiteiten zijn hele leuke verstopspellen. De andere activiteit was een trefbalspel. Als team probeerde je de tegenstanders af te gooien. Maar je kon ook op een andere manier winnen. Er lagen namelijk drie hoepels in het speelveld. Als de bal in de hoepel gegooid werd, mocht het hele team weer mee doen. Wanneer dit gebeurde, werd de hoepel uit het speelveld gehaald. Als alle drie de hoepels geraakt zijn, heeft het andere team gewonnen!


Woensdag 23 november
Het was vandaag een erg regenachtige dag, dus wij hebben iets leuks bedacht om de regen te ontwijken. Vandaag zijn we samen met Sportstuif Venray SV naar de bioscoop geweest. We zijn naar de film De Grote Sinterklaasfilm: Gespuis in de speelgoedkluis geweest. Wat was dat een leuke middag!

 

Donderdag 24 november
Het weer is weer opgeklaard en donderdag hebben we weer lekker uitgeraasd tijdens de activiteiten buiten. De groep is in tweeën verdeeld. De oudere kinderen zijn weer hard aan het oefenen met voetballen. Na de wedstrijd van het Nederlandse Elftal van maandag weten de kinderen natuurlijk hoe het moet en oefenen ze goed door. De jongere kinderen begonnen bij het kleurenspel. In het vak zijn vier verschillende vakken gemaakt met ieder een eigen kleur. Wanneer de kleur van het vak waar jij in staat werd benoemd, moest je zo snel mogelijk rennen naar het vak waar geen kinderen in staan. Zodra je uit het vak bent, kunnen de tikkers je tikken. Als je getikt bent ren je een rondje om het veld en sluit je daarna weer aan. De conditie van de kinderen werd vandaag goed getest! 

   

 

Vrijdag 25 november
De tweede wedstrijd van het Nederlandse Elftal werd vandaag gespeeld. Daarom staat de activiteit ook vandaag in het teken van voetbal. We hebben namelijk de voetbalkennis van de kinderen getest door middel van een quiz. Er werd een stelling voorgelezen, wanneer je dacht dat antwoord A het juiste antwoord was rende je zo snel mogelijk naar links. Als je dacht dat antwoord B het goede antwoord was, rende je zo snel mogelijk naar rechts. Nadat we weer nieuwe voetbalkennis hebben opgedaan is het tijd om de tweede wedstrijd van het Nederlandse Elftal te kijken. De kinderen die niet naar de wedstrijd wilden kijken, hebben lekker geknutseld en spelletjes gespeeld.

 



Ons team

Eefje Sonnemans
Eefje Sonnemans Vestigingsmanager
Loes van de Pasch
Loes van de Pasch
Evie Pouwels
Evie Pouwels
Davey Ewalds
Davey Ewalds
Ted Verhoeven
Ted Verhoeven
Fleur Bouten
Fleur Bouten
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches