Mijn kinderen zitten op BSO Sportstuif in Venray waar ze het erg naar hun zin hebben! Er wordt veel gedaan op gebied van sport & spel en tijdens vakanties en studiedagen worden er leuke activiteiten en uitstapjes georganiseerd. Er is veel nabijheid vanuit de leidsters. Zij zijn echt samen met de kinderen bezig en er is volop aandacht voor iedereen.
Verder is het ook ideaal dat zij flexibele opvang aanbieden aangezien ik wisselden diensten draai. In een woord TOP!

 

Ivette Lucassen Ivette Lucassen
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Voetslagbal, Chinese muur en boompje verwisselen in week 46-2022

Weer een nieuwe herfstweek bij Sportstuif! Ook deze week hadden we weer een week vol leuke activiteiten. Zo speelden we verschillende voetbalspellen, balspellen en tikspelen. In deze blog lees je de invulling van elke dag. Veel leesplezier!

Maandag 14 november
Nadat alle kinderen zijn opgehaald begonnen we de dag bij Sportstuif lekker met fruit eten. Na het fruit eten gingen wij snel naar buiten voor de activiteiten van vandaag. Vandaag werd de groep in tweeën verdeeld. De oudere kinderen begonnen bij Pedagogisch medewerker Eefje en speelden voetslagbal. Voetslagbal is eigenlijk gewoon slagbal maar dan niet de bal wegslaan met een honkbalknuppel maar de bal weg schoppen met je voet. Wanneer je de bal weg hebt geschopt is het, net zoals bij slagbal, de bedoeling om zo snel mogelijk rond te rennen langs de honken om punten te scoren. De kinderen schopte de bal soms aardig ver, dan duurt het natuurlijk eventjes voordat de bal weer terugkomt en zo werden er dus wel een paar homeruns gerend! De jongere kinderen begonnen bij Pedagogisch medewerker Marlou met het spel Stand in de mand. Eén kind begint met de bal en roept “Stand in de mand en de bal is voor …” de rest van de kinderen rennen zo snel mogelijk weg. Degene van wie de naam is genoemd probeert zo snel mogelijk de bal te pakken en roept dan “Stop!”. Alle kinderen gaan stil staan met hun benen als een poortje. Degene met de bal mag drie stappen zetten en probeert dan de bal door een poortje van een ander kind te rollen. Als dit is gelukt mag weer een nieuw iemand de bal in de lucht gooien en een naam roepen!

 
 

Dinsdag 15 november                                                                                                       
Deze dinsdag hebben we ook weer leuke activiteiten bedacht. Bij Pedagogisch medewerker Davey begonnen de oudere kinderen met het tikspel Boompje verwisselen. Bij dit tikspel is er 1 tikker en 1 loper, de rest van de spelers staan in een hoepel (boom). De spelers in de hoepel zijn veilig voor de tikker. De loper probeert niet getikt te worden door de tikker. Dit doet hij door hard voor de tikker weg te rennen of door een boom(hoepel) in te nemen van één van de andere kinderen. De eerste speler is dan veilig in de hoepel, de andere speler is vanaf dat moment niet meer veilig en moet opzoek naar een nieuwe hoepel. Wanneer je getikt wordt door de tikker, wordt de loper de tikker en de tikker de loper. Zo begint het spelletje steeds weer opnieuw! Bij Stagiaires Joep en Ikraan en Pedagogisch medewerker Marlou werd er een partijtje gevoetbald. De groep werd in tweeën verdeeld en beide teams probeerden zoveel mogelijk goals te maken om het partijtje te winnen. Tijdens het voetballen moet je natuurlijk ook goed samenwerken met je team!

 
 

Woensdag 16 november
Vandaag was een speciale dag, want de Hommel had een studiedag. De kinderen waren er helemaal ondersteboven van, ze gingen op uitstapje naar Mindmystery! In de middag kwamen de kinderen van Sportstuif Venray SV bij ons mee spelen. Bij de activiteit stonden de spellen in het teken van tikspellen. Zo werd superbal gespeeld, waarbij alle kinderen de ballen in het veld mochten pakken en elkaar mochten afgooien. Ook hebben we tikkertje gespeeld met een geheime bevrijder. Niemand wist wie de bevrijder was, dus de bevrijder mocht stiekem de getikte kinderen vrijmaken.

 
 

Donderdag 17 november
We hadden weer een sportieve middag bij Sportstuif. Bij pedagogisch medewerker Davey speelden we de Chinese muur. Dit is al een bekende bij de kinderen. Want wat is het doel bij de Chinese muur? Je moet aan de overkant komen zonder getikt te worden door de tikker, gebeurd dit wel, dan maak je met de andere getikte kinderen in het midden een muur. De Chinese muur. Hierdoor wordt het voor de andere kinderen al moeilijker om aan de andere kant te komen zonder getikt te worden. Bij pedagogisch medewerker Ted werd er de Boer en de Hazen gespeeld. De boer is de tikker met een bal, de boer kan de hazen afgooien. Als je bent afgegooid kom je langs de zijkant staan, wanneer er 5 hazen staan mag de eerste weer meedoen. Zo blijft het spel doorgaan totdat er nieuwe boeren worden uitgezocht!

 
 

Vrijdag 18 november
Op de vrijdagmiddag kwam Sportstuif Venray SV weer een middagje bij ons spelen. Stagiaire Bo had een leuke activiteit voorbereid die we met de hele groep samen gingen doen. Het tikspel Ratten en Raven. Alle ratten en raven staan op één lijn, Bo verteld een spannend verhaal maar als ze de woorden ratten of raven horen moeten ze rennen! Als het woord ratten wordt verteld, rennen de ratten en proberen de raven de ratten te tikken. Als het woord raven wordt verteld, rennen de raven en proberen de ratten de raven te tikken. Het is dus heel goed opletten tijdens het spannende verhaal en het reactievermogen wordt ook nog eens getest. Wat een leuke afsluiter van de week! Tot volgende week!

 



Ons team

Eefje Sonnemans
Eefje Sonnemans Vestigingsmanager
Loes van de Pasch
Loes van de Pasch
Evie Pouwels
Evie Pouwels
Davey Ewalds
Davey Ewalds
Ted Verhoeven
Ted Verhoeven
Fleur Bouten
Fleur Bouten
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches